Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εναρξη μαθήματος κολύμβησης | Εγκύκλιος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εναρξη μαθήματος κολύμβησης: Εγκύκλιος με ενέργειες για τη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής.

Εναρξη μαθήματος κολύμβησης

Εγκύκλιο με την οποία καλούνται οι Υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού και οι Συντονιστές Κολύμβησης των Δ/σεων Α/θμιας Εκπ/σης, στις οποίες έχουν ήδη τοποθετηθεί οι πλεονάζοντες μόνιμοι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ 11 Φυσικής Αγωγής και επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών της διδασκαλίας, να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη του μαθήματος, απέστειλε η Υφυπουργός ΠΑΙΘ κα Σοφία Ζαχαράκη.

Η Εγκύκλιος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ, ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Ταχ. Δ/νση : Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ. – Πόλη : 15180 – Μαρούσι Ιστοσελίδα : http://www.minedu.gov.gr Email : physgram@minedu.gov.gr Πληροφορίες : Γάκη Γ.

Καραγιάννης Α. Τηλέφωνο               : 210-3442753 /2210

Μαρούσι, 19-10-2020

Αρ. Πρωτ.: 142031/Δ5

ΠΡΟΣ:

  1. Περιφερειακές Διευθύνσεις Π.Ε και Δ.Ε. της χώρας
  2. Διευθύνσεις Π.Ε. της χώρας
  3. Δημόσιες, Ιδιωτικές και Ε.Α.Ε. σχολικές μονάδες Π.Ε. (μέσω των οικείων Δ.Π.Ε.)
  4. Υπεύθυνους/νες Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού Π.Ε. (μέσω των οικείων Δ.Π.Ε.)
  5. Συντονιστές/στριες Κολύμβησης (μέσω των οικείων Δ.Π.Ε.)

ΚΟΙΝ:

1. Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (μέσω των οικείων Π.Δ.Ε.)

2. Συντονιστές/στριες Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου Π.Ε.11 Φυσικής Αγωγής (μέσω των οικείων ΠΕ.Κ.Ε.Σ.)

Θέμα: «Ενέργειες για τη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής σχολικού έτους 2020-2021»

 Σε συνέχεια της με αριθμ. πρωτ. 120779/Δ5/14.09.2020 Υ.Α. με θέμα «Πρόσκληση Εκδήλωσης ενδιαφέροντος μονίμων εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής για την εφαρμογή του αντικειμένου της κολύμβησης και ορισμός Συντονιστών Κολύμβησης σχολικού έτους 2020 – 2021»

καλούνται

οι Υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού (Φ.Α.ΣΧ.Α.) και οι Συντονιστές Κολύμβησης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες έχουν ήδη τοποθετηθεί οι πλεονάζοντες μόνιμοι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ 11 Φυσικής Αγωγής και επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών της διδασκαλίας, να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη του μαθήματος.

Επισημαίνεται ότι οι Υπεύθυνοι Φ.Α.ΣΧ.Α. με τους Συντονιστές κολύμβησης οφείλουν να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες, όπως περιγράφονται από τον Ε.Ο.Δ.Υ. και τη Γ.Γ.Α. για τον τρόπο λειτουργίας των κολυμβητηρίων και να εφαρμόζουν τα ισχύοντα για τις μετακινήσεις μέτρα, τα οποία αφορούν τόσο στον περιορισμό της διασποράς του covid19, όσο και στην ασφάλεια και υγιεινή των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

Δείτε σχετικά

Πρόσκληση μονίμων εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής-ΠΕ11 για εφαρμογή αντικειμένου κολύμβησης και ορισμός Συντονιστών

Δείτε επίσης

Συνέντευξη Κεραμέως εφ όλης της ύλης: Κορονοϊός και σχολεία-ηλεκτρονική ψηφοφορία-3μηνες συμβάσεις κ.α
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση