Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εναρξη σχολικού έτους 1η Σεπτεμβρίου-Αισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας: Δημοσίευμα εφημερίδας “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εναρξη σχολικού έτους 1η Σεπτεμβρίου-Αισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας: Δημοσίευμα της εφημερίδας “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” για τις εκπαιδευτικές εξελίξεις.

Εναρξη σχολικού έτους 1η Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”  το Σάββατο 16.05.2020, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προσανατολίζεται για άνοιγμα των σχολικών μονάδων το επόμενο σχολικό έτος 2020-21 την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου.

Οδηγία για διατήρηση βιβλίων

Εξ αυτού του λόγου απεστάλη κι η πρόσφατη οδηγία στους μαθητές του Γυμνασίου και της Α΄ και Β΄ τάξης Γενικού Λυκείου, ότι πρέπει να διατηρήσουν όλα τα βιβλία τους για την αξιοποίησή τους και την επόμενη σχολική χρονιά.

Ανάλογη εγκύκλιος και για μαθητές/τριες Δημοτικού

Ανάλογη εγκύκλιος θα εκδοθεί και για τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων, για τα οποία, σύμφωνα με τον Δημοσιογράφο Απόστολο Λακασά ο οποίος και υπογράφει το δημοσίευμα, το πιο πιθανό είναι να μην ανοίξουν. Σε αντίθετη περίπτωση, ο κυβερνητικός προγραμματισμός ομιλεί για επαναλειτουργία των Δημοτικών την 1η Ιουνίου 2020.

Εισήγηση ΙΕΠ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ήδη ο προγραμματισμός του ΥΠΑΙΘ έχει ξεκινήσει αναφορικά με τις ανάγκες σε προσωπικό και αίθουσες και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει ζητήσει, και έχει λάβει, εισήγηση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για τα κεφάλαια της ύλης που πρέπει οπωσδήποτε οι μαθητές να γνωρίζουν για να προχωρήσουν στην επόμενη τάξη χωρίς να έχουν κενά.

Προσλήψεις αναπληρωτών

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Κ”, δεν θα χρειαστούν περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών, οι οποίες κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά ξεπέρασαν τις 30.000.

Μόνιμοι διορισμοί

Επίσης θα γίνουν διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών στις δύο βαθμίδες και από το ΑΣΕΠ γίνεται προσπάθεια έως το τέλος Μαΐου να έχουν ολοκληρωθεί και αποσταλεί οι πίνακες της Ειδικής Αγωγής.

Για τους διορισμούς στη Γενική εκπαίδευση στόχος είναι με την έναρξη της νέας χρονιάς να είναι έτοιμοι οι προσωρινοί πίνακες.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΔΟΕ μετά τη συνάντηση με το ΑΣΕΠ
  • Για την Προκήρυξη 3ΕΑ κατατέθηκαν 2.900 ενστάσεις, και απομένει η εκδίκαση περίπου 250 ακόμα.
  • Οι ενστάσεις για λάθος αριθμό παραβόλου έγιναν δεκτές.
  • Για τους προσωρινούς Γενικής στόχος είναι να κοινοποιηθούν νωρίτερα από την 1η Αυγούστου.
  • Οι ενστάσεις στατιστικά είναι περίπου 10% των αιτήσεων.
  • Για την προκήρυξη έχουν γίνει 126.000 αιτήσεις.
Για την επαναλειτουργία των σχολείων
  • Δεν έχουν προκύψει επιπλέον ανάγκες σε αίθουσες ή προσωπικό.
  • Το Υπουργείο θα εφαρμόσει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και επικρατεί αισιοδοξία ότι δεν θα χρειαστεί ξανά κλείσιμο σχολικών μονάδων αλλά πιο ήπια μέτρα, ανάλογα με αυτά που εφαρμόζονται τώρα.
  • Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα λειτουργεί καλύτερα στην περίπτωση που οι μαθητές πρέπει να μείνουν σπίτι.

 

Με πληροφορίες από εφημερίδα “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”

Δείτε επίσης

Διατήρηση βιβλίων για επόμενη χρονιά: Εγγραφο ΥΠΑΙΘ
ΑΣΕΠ-ΔΟΕ: Το στάδιο που βρίσκονται οι Πίνακες διορισμών Ειδικής και Γενικής Αγωγής
ΦΕΚ Απόφασης απευθείας μετάδοσης μαθήματος: Η διαδικασία
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση