Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενδοοικογενειακή βία: Δωρεάν νομική βοήθεια προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενδοοικογενειακή βία: Δωρεάν νομική βοήθεια προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με το Κέντρο Διοτίμα – Nέα γραμμή υποστήριξης.

Ενδοοικογενειακή βία

Δωρεάν νομική βοήθεια σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με το Κέντρο Διοτίμα

“Ολες ασφαλείς”

Το νέο αυτό Πρόγραμμα του Δήμου ονομάσθηκε “Ολες ασφαλείς” και στοχεύει στην υποστήριξη των θυμάτων και τη μείωση των συνεπειών της ενδοοικογενειακής βίας, που γνωρίζει έξαρση σε όλο τον κόσμο, εν μέσω πανδημίας και περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Δήμου Αθηναίων, το Πρόγραμμα δημιουργήθηκε εξαιτίας των έκτακτων αναγκών των γυναικών που υφίστανται βία και θέτει σε λειτουργία μια νέα γραμμή υποστήριξης.

210-5210645

Οι γυναίκες μπορούν να καλέσουν στο 210-5210645, καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή, 09.00-16.00 ή/και να επικοινωνήσουν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης oles.asfaleis@athens.gr, με το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό από το Τμήμα Πολιτικών Ισότητας & Αντιμετώπισης Διακρίσεων του Δήμου Αθηναίων.

Παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας

Στις γυναίκες θα παρέχεται δωρεάν νομική βοήθεια (νομική συμβουλευτική, συνδρομή στην υποβολή μήνυσης, δικαστική εκπροσώπηση) και ψυχοκοινωνική υποστήριξη (πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας, πληροφόρηση & διασύνδεση με υπηρεσίες), από εξειδικευμένες δικηγόρους και ψυχολόγο/κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Διοτίμα.

“Ξενώνας Φιλοξενίας για γυναίκες θύματα έμφυλης βίας και τα παιδιά τους”

Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων διατηρεί ανοιχτό τον “Ξενώνα Φιλοξενίας για γυναίκες θύματα έμφυλης βίας και τα παιδιά τους” όλο το εικοσιτετράωρο, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και  παρέχει στις γυναίκες και στα παιδιά τους

  • φιλοξενία,
  • ασφάλεια,
  • ψυχολογική και κοινωνική στήριξη

από εξειδικευμένο προσωπικό.

Διευκολύνει επίσης την πρόσβαση των γυναικών σε συμβουλευτική, με την παραπομπή τους στα Συμβουλευτικά Κέντρα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Τι είναι το Κέντρο Διοτίμα

Το Κέντρο Διοτίμα, που έχει καθοριστική συμβολή σε αυτή την νέα προσπάθεια, αποτελεί μη κερδοσκοπικό φορέα, εξειδικευμένο σε ζητήματα έμφυλης βίας.

Κατά την πολυετή του δράση, από το 1989, έχει επιδιώξει σταθερά την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και τη συστηματική ανάδειξη των έμφυλων διακρίσεων.

Τα τελευταία 5 χρόνια πάνω από 2.800 γυναίκες – θύματα έμφυλης βίας υποστηρίχθηκαν από το Κέντρο Διοτίμα (ψυχοκοινωνική και νομική βοήθεια), πάνω από 500 γυναίκες εκπροσωπήθηκαν σε δικαστήρια ενώ 700 γυναίκες και άντρες συμμετείχαν σε ομάδες ενδυνάμωσης και ευαισθητοποίησης για την έμφυλη βία.

Δήλωση Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη

“Ο εγκλεισμός πολλαπλασιάζει και διογκώνει τα προβλήματα σε κάθε σπίτι.

Ο Δήμος των Αθηναίων ενώνει τις δυνάμεις του με φορείς και επιστήμονες που βοηθούν στη διαχείριση των προβλημάτων αυτών. Είναι σημαντικό, αυτές τις ώρες, να είμαστε παρόντες σε κάθε σπίτι που μας έχει ανάγκη.

Δίπλα σε κάθε οικογένεια που δοκιμάζεται”,  τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Δείτε επίσης

Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας: Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση