Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΕΝΕΕΓΥΛ Ηρακλείου: Μοναδικοί γεννιόμαστε, ξεχωριστοί γινόμαστε-Μήνυμα/video για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΕΝΕΕΓΥΛ Ηρακλείου: Μοναδικοί γεννιόμαστε, ξεχωριστοί γινόμαστε-Μήνυμα/video με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

ΕΝΕΕΓΥΛ Ηρακλείου

Μήνυμα σε video με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία κοινοποίησε το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηρακλείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) Ηρακλείου.

Με τη φράση “Μοναδικοί γεννιόμαστε, ξεχωριστοί γινόμαστε!” το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηρακλείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) Ηρακλείου αναφέρεται σε “μια ημέρα ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία” και “σε έναν κόσμο που υμνεί την ομοιομορφία και τη ‘φιλτραρισμένη’ ομορφιά, διατηρώντας τη μοναδικότητά μας, γιορτάζουμε τη διαφορετικότητά μας”.

Το μήνυμα

Ακολουθεί το μήνυμα του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Ηρακλείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) Ηρακλείου.

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Είναι μια ημέρα ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, όπως επίσης μας δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε τα στοιχεία που συνθέτουν μια διαφορετική καθημερινότητα από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Σε έναν κόσμο που υμνεί την ομοιομορφία και τη ‘φιλτραρισμένη’ ομορφιά, διατηρώντας τη μοναδικότητά μας, γιορτάζουμε τη διαφορετικότητά μας. Πέρα από τις ξεχωριστές μας ανάγκες, όλοι μοιραζόμαστε την ίδια ανάγκη για αγάπη, αποδοχή και κατανόηση.

Σας καλούμε σήμερα να νιώσετε ό,τι νιώθετε και να αναφωνήσετε μαζί μας: “Μοναδικοί γεννιόμαστε, ξεχωριστοί γινόμαστε!”

ΕΝΕΕΓΥΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δείτε στο video του ΕΝΕΕΓΥΛ Ηρακλείου το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 

Δείτε σχετικά

Δράσεις και μηνύματα σχολείων για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ-Μήνυμα Διευθυντή ΕΑΕ Γ. Μπουσδούνη 

Η Ειδική Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: Tάσεις, προκλήσεις και προοπτικές-Εξ αποστάσεως Ημερίδα ΙΕΠ 

Διακήρυξη ΕΣΑμεΑ για την 3η Δεκέμβρη 2022, Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 

Δείτε επίσης

Ξεκινά η επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, Εργ/κών Κέντρων, Πρότυπων-Πειραματικών | Αποφάσεις

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση