Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΕΝΕΕΓΥΛ Καλαμάτας-νέο κτήριο: Ενεκρίθη η προγραμματική σύμβαση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
ΕΝΕΕΓΥΛ Καλαμάτας-νέο κτήριο: Ενεκρίθη η προγραμματική σύμβαση του Δήμου με τις “Κτηριακές Υποδομές” Α.Ε., αναφορικά με την εκπόνηση της μελέτης.
ΕΝΕΕΓΥΛ Καλαμάτας-νέο κτήριο
Σε νέο κτήριο θα στεγασθεί σύντομα το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ) Καλαμάτας, αφού ενεκρίθη η προγραμματική σύμβαση του έργου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του eleftheriaonline.gr, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας ενέκρινε το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με τις “Κτηριακές Υποδομές” Α.Ε., αναφορικά με την εκπόνηση της μελέτης και τη σύνταξη τευχών δημοπράτησης.

Η χρηματοδότηση

προβλέπεται να πραγματοποιηθεί από το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, όπου και θα υποβληθεί από πλευρά; Δήμου Καλαμάτας ο φάκελος του έργου με το σχέδιο της σύμβασης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ

το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ) Καλαμάτας έχει προγραμματισθεί να κατασκευαστεί σε οικόπεδο στην ανατολική πόλη της Καλαμάτας, πάνω από την ταβέρνα του Αλοίμονου.

Εντός δέκα μηνών οι “Κτηριακές Υποδομές” Α.Ε. θα έχουν έτοιμες τις μελέτες κατασκευής. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 18 μήνες

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας κος Θανάσης Βασιλόπουλος
με δηλώσεις του επεσήμανε πως το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ) Καλαμάτας είναι το μοναδικό Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο στην Πελοπόννησο, για το οποίο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από παιδιά.
Αυτή τη στιγμή
το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ) Καλαμάτας στεγάζεται στο πρώην Πολυκλαδικό και φοιτούν 60 μαθητές και από τους γειτονικούς νομούς.
Τέλος
σχετικά με το νέο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, αυτό προγραμματίζεται να ανεγερθεί σε Δημοτικό οικόπεδο απέναντι από την Τέντα.

Δείτε σχετικά

Κατασκευή νέου Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Καλαμάτας και Ειδικού Δημοτικού σχολείου: Εκπόνηση μελέτης

Δείτε επίσης

Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας
Παιδαγωγική της πανδημίας και του ακορντεόν: Μορφές υποστήριξης των εκπαιδευτικών-Διαδικτυακή Ημερίδα
Η πανδημία από τη σκοπιά των κοινωνικών επιστημών: Κύκλος σεμιναρίων από το Πανεπιστήμιο Κρήτης
Πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο: Δωρεάν σεμινάρια για αρχάριους από την ΕΣΗΕΑ 
 Ανανέωση ασφαλιστικής ικανότητας για το 2021: Εφαρμοστική Εγκύκλιος
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση