Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΕΝΕΕΓΥΛ Κατερίνης TV: Tα Special Souls αναπολούν και ανοίγουν τη σελίδα των… Retro Stories

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΕΝΕΕΓΥΛ Κατερίνης TV: Tα Special Souls αναπολούν και ανοίγουν τη σελίδα των… Retro Stories – Με αφορμή το concept του προγράμματος πολιτιστικών του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου Κατερίνης, με τίτλο “Special Souls in English Lessons”.

ΕΝΕΕΓΥΛ Κατερίνης TV
Special Souls” / Retro Stories Unplugged on ENEEGYL TV (Street Artist) video

Tα Special Souls αναπολούν και ανοίγουν τη σελίδα των… Retro Stories, με μια ακυκλοφόρητη Unplugged εκτέλεση, προ καραντίνας, σε hip hop ρυθμούς από το… νεοσύστατο ντουέτο έκπληξη, εν είδει role play, μαθήτριας-καθηγήτριας του ΕΝΕΕΓΥΛ Κατερίνης.

Οι ρίμες και οι ήχοι

από το track του 12ου Πίθηκου με την Pelina, συνδέονται με την street art και καταρρίπτoυν μύθους και στερεότυπα για το χάσμα των γενεών, που συνδέει τον εκπαιδευτικό και τον μαθητικό κόσμο.

Tην ίδια στιγμή

αναδεικνύει τις μουσικές δεξιότητες των εφήβων, ως μέσο διαφορετικότητας και προσωπικής έκφρασης, μέσω της πιο διαδεδομένης μουσικής φόρμας της σύγχρονης εποχής.

H original σειρά των “Special Souls in English lessons”

περιλαμβάνει την Μusician, την Travel Agent, την Hairstylist, τη Νurse, τον Ηarbourmaster, την Singer, τον Football Manager, τον Basketball Player, τον Firefigther και την Hurdler, με διαδικτυακό τόπο συνάντησης το ENEEGYL TV, με τη δημοσιογράφο, Μάρθα Γιαννακίδου, να κάνει… share τα hip hop μικρόφωνα, με το βλέμμα στραμμένο στην καριέρα στην… Αμερική και τη μαθήτρια ν’ ανοίγει τα φτερά της για το Βερολίνο και τη Βαρκελώνη!

Αφορμή στάθηκε το πρωτοποριακό

-και πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της γενικής και ειδικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα-, concept του προγράμματος πολιτιστικών του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου Κατερίνης, με τίτλο “Special Souls in English Lessons”, για την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού στην αγγλική γλώσσα, μέσω βιντεοσκοπημένων διαλόγων μαθητών-εκπαιδευτικών, με τη μορφή διαφορετικών role play, διαβαθμισμένης δυσκολίας, ανάλογα με τις δυνατότητες των μαθητών και τον βαθμό αγγλομάθειάς τους.

Δημιουργικό, Παρουσίαση/Κείμενα: Mάρθα Γιαννακίδου (ΠΕ06)

Δημοσιογραφικό σχόλιο, Video & Photo Shooting, Σκηνοθεσία: Νίκος Κολίτσης (ΠΕ02)

Δείτε σχετικά

Μόνιμοι-αναπληρωτές-μαθητές του ΕΝΕΕΓΥΛ Κατερίνης “κάνουν outing” την καραντίνα!
ΕΝΕΕΓΥΛ Κατερίνης: “Special Souls in English Lessons”-Ενα πρωτοποριακό concept | Video
ΕΝΕΕΓΥΛ TV: “Special Souls in English Lessons” | Μέρος 2ο
Μικροί ήρωες ΕΝΕΕΓΥΛ Κατερίνης: “Special Souls in English Lessons”-card game στη θάλασσα | VIDEO

Πριν φύγετε

Φεστιβάλ εθελοντισμού “Connected We Stand”: Συμμετοχή του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας-15 έως 30.12.2020
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση