Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς: Ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του σχολείου ζητούν Ενώσεις Συλλόγων Γονέων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς: Ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του σχολείου ζητούν Ενώσεις Συλλόγων Γονέων με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό, το ΥΠΑΙΘΑ, τη ΔΔΕ Β΄ Αθήνας, την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Κηφισιάς.

ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς

Ενημέρωση για το ακριβές χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να λειτουργήσει το ΕΝΕΕΓΥΛ Κηφισιάς, αλλά και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, το ΥΠΑΙΘΑ, τη ΔΔΕ Β΄ Αθήνας, την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Κηφισιάς, ζητούν με επιστολή τους τα Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Κηφισιάς και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής.

Ακολουθεί η επιστολή

ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς: Κανένα χρονοδιάγραμμα για την παράδοση και λειτουργία.

Στις 25 Οκτωβρίου 2023, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 6168/25-10-2023 η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ίδρυση ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς.

Η λειτουργία του επρόκειτο να καλύψει όλες τις ανάγκες φοίτησης και να αποσυμφορήσει το μοναδικό και υπεράριθμο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγ. Παρασκευής που μέχρι και σήμερα καλύπτει τις ανάγκες όλου του Βόρειου Τομέα.

Δυστυχώς το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς δε λειτούργησε ποτέ παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις! Παραμένει, ακόμη και σήμερα, άλλο ένα Ειδικό Σχολείο που δεν άνοιξε για τα παιδιά μας!

Είναι πολιτική ευθύνη όταν τα παιδιά δεν έχουν σχολείο να πάνε, όταν χρειάζεται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις είτε προς το Ίλιον, είτε προς τον Ωρωπό είτε κάπου στον νομό Αττικής, όπου βρεθεί, δηλαδή, θέση για το αυτονόητο, για να έχουν τη μόρφωση που τους αρμόζει, με υπευθυνότητα και σεβασμό! Πλέον δεν μπορεί να υπάρξει άλλη καθυστέρηση.

Η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει τη στέγη, ώστε οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ερυθραίας και του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς να φοιτήσουν στα σχολεία τους κατά τη σχολική χρονιά 2024 – 25.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει ενημέρωση για το ακριβές χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να λειτουργήσει το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς και γι’ αυτό ζητάμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ΥΠΑΙΘ, ΔΔΕ Β΄Αθήνας, Περιφέρεια και Δήμο Κηφισιάς.

• Καλούμε όλους, Πρωθυπουργό, ΥΠΑΙΘ, Περιφέρεια, Δήμο Κηφισιάς, ΚΤΥΠ και κάθε αρμόδιο φορέα, να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την παράδοση του 1ου δημοτικού Ν. Ερυθραίας και την άμεση λειτουργία του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, τον κατάλληλο εξοπλισμό και την απρόσκοπτη μετακίνηση των παιδιών με λεωφορεία.

• Συνεχίζουμε όλοι μαζί για την ανέγερση του ιδρυμένου στα χαρτιά ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αμαρουσίου καθώς και την ίδρυση Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) για να μπορέσουν να καλυφθούν όλες οι ανάγκες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόρειο Τομέα.

Είναι ώρα να δείξει η Πολιτεία το έργο της στα παιδιά για το σύγχρονο, δημόσιο δωρεάν σχολείο που τους αξίζει. Αγ. Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024

Το Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Κηφισιάς

enosigoneonagiasparaskevis@gmail.com

Το Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής

enosigoneonkifisias@gmail.com

Αποδέκτες

κο Κ.Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό

κο Κ.Πιερρακάκη, Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

κα Ζ.Μακρή, Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

κο Γ.Κατσαρό, Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής

κο Ι.Μπουσδούνη, Διευθυντή Ειδικής Αγωγής Υπουργείου Παιδείας

κο Α.Παλλαντζά, Διευθυντή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας

κο Ν.Χαρδαλιά, Περιφερειάρχη Αττικής

κο Β.Ξυπολυτά, Δήμαρχο Κηφισιάς, Ν.Ερυθραίας και Εκάλης

κο Γ.Μυλωνάκη, Δήμαρχο Αγ.Παρασκευής

Δείτε επίσης

Στεγαστικό πρόβλημα ειδικών σχολείων: Η τοποθέτηση του Αν. Υπ. Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου 

Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας η 4η Απριλίου κάθε σχολικού έτους: Αφιερωμένη στην υλοποίηση δράσεων 

Πρόληψη και αντιμετώπιση σχολικής βίας και εκφοβισμού: Οι ομάδες δράσης στις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση