Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΕΝΕΕΓΥΛ Πειραιά: Αποχή μαθητών από τα μαθήματα-Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΕΝΕΕΓΥΛ Πειραιά: Αποχή μαθητών από τα μαθήματα έως Παρασκευή 12.03.2021 – Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

ΕΝΕΕΓΥΛ Πειραιά

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) Πειραιά αποφάσισε να κηρύξει 3ήμερη παράταση της αποχής των μαθητών από τα μαθήματα τους, από την Τέταρτη 10 ως και την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021.

Η αποχή πραγματοποιείται εξ αιτίας της ανησυχίας για τα δια ζώσης μαθήματα έχοντας υπόψη την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και των μεταλλάξεων στο Νομό Αττικής.

Ο Σύλλογος ζητά μεταξύ άλλων:

Την αναστολή λειτουργίας των ΣΜΕΑΕ, καταγραφή και συστηματική παρακολούθηση των μαθητών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και σε περίπτωση επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων, εβδομαδιαία τεστ για το προσωπικό, γάντια και μάσκες, προσωπικό καθαριότητας.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Πειραιά (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Πειραιά)

H συντριπτική πλειοψηφία των Γονέων και Κηδεμόνων, έχοντας υπόψη την ραγδαία αύξηση των θετικών περιστατικών, με τις μεταλλάξεις της νόσου COVID-19 στο Νομό μας, που είναι ήδη στο «κόκκινο», την καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων και την σημαντική μείωση του μέσου όρου ηλικίας των νοσηλευμένων ασθενών, εκφράζει την ανησυχία της για τα δια ζώσης μαθήματα στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, οι οποίες είναι σε κατ΄ εξαίρεση σε λειτουργία.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας

και ως ένα μέτρο κινητοποίησης και εγρήγορσης της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Παιδείας και της Πολιτικής Προστασίας για τη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των μαθητών μας και κατ’ επέκταση της Δημόσιας Υγείας., το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αποφασίζει να κηρύξει 3ήμερη παράταση της Αποχής των μαθητών από τα μαθήματα τους από την Τέταρτη 10 ως και την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, με αιτήματα:

  • Την αναστολή λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
  • Πρόσληψη επιπλέον, προσωπικού: Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Καταγραφή και συστηματική παρακολούθηση των μαθητών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
  • Συστηματική επαφή και παρακολούθηση του μαθητή και της οικογένειάς του, από φορέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ανάλογα τον τόπο κατοικίας των μαθητών.
  • Σε περίπτωση επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων, εβδομαδιαία τεστ για το προσωπικό, γάντια και μάσκες, προσωπικό καθαριότητας.

Δείτε επίσης

ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Προγραμματισμός απεργιακών κινητοποιήσεων σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου από 04.03.2021
Αρση lockdown: Τέλος Μαρτίου ανοίγουν σχολεία και λιανεμπόριο-Τι είπε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση