Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου: Διαγωνισμός καλύτερου Promo Video Εικονικής Επιχείρησης 2022-NATURE by NATURE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΕΝΕΕΓΥΛ Ρόδου: Διαγωνισμός καλύτερου Promo Video Εικονικής Επιχείρησης 2022-NATURE by NATURE-Oταν η Αειφορία συναντά την Ομορφιά.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση 2022» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement Greece, 12 μαθητές και μαθήτριες του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ρόδου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ρόδου), του Τομέα Υγείας- Πρόνοιας- Ευεξίας καθώς και του Τομέα Γεωπονίας- Τροφίμων και Περιβάλλοντος, σχεδίασαν και ανέπτυξαν την επιχείρηση «NATURE by NATURE».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση

Η σύλληψη της ιδέας έγινε μετά από την εξής ερώτηση των μαθητών/ τριών: «Είναι τα καλλυντικά βιώσιμα;»

Το γεγονός αυτό στάθηκε η αφορμή να ανακαλύψουν ότι το αποτύπωμα της χρήσης των καλλυντικών στο περιβάλλον δεν είναι αμελητέο. Τα τελευταία χρόνια, τα καλλυντικά προϊόντα έχουν εγείρει σημαντικές ανησυχίες ως μία από τις σημαντικότερες κατηγορίες αναδυόμενων ρύπων διότι απελευθερώνονται συνεχώς στο περιβάλλον.

Επίσης, πολλά από τα συστατικά των καλλυντικών προϊόντων είναι βιολογικά ενεργά και χαρακτηρίζονται από επιμονή και δυναμικό βιοσυσσώρευσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποια από αυτά να αποτελούν απειλή για τα οικοσυστήματα και την ανθρώπινη υγεία.

Έτσι λοιπόν, οι μαθητές

αγκαλιάζοντας τη φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή, δημιούργησαν καλλυντικά προϊόντα χρησιμοποιώντας βιώσιμες πρακτικές και φιλικά προς το περιβάλλον συστατικά. Η συσκευασία των καλλυντικών προέρχεται από ένα φυσικό υλικό, το ζαχαροκάλαμο και είναι ανακυκλώσιμη.

Πιο συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν τρία καλλυντικά προϊόντα, ένα σαπούνι καθαρισμού προσώπου, μία ενυδατική – καλμαντική κρέμα προσώπου και μία ενυδατική – καλμαντική μάσκα προσώπου με βάση τη λεβάντα και την αλόη για την πρόληψη της MASKNE, ένα νέο δερματολογικό φαινόμενο που οφείλεται στην παρατεταμένη χρήση της προστατευτικής μάσκας.

Στόχος της NATURE by NATURE

είναι η παραγωγή καλλυντικών προϊόντων λαμβάνοντας υπόψη τους Στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης για καλή υγεία και ευημερία καθώς και υπεύθυνη παραγωγή και κατανάλωση. Το όραμα της επιχείρησης είναι η καινοτομία και η παραγωγή βιώσιμων προϊόντων με περιβαλλοντικό και κοινωνικό προφίλ μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των καλλυντικών. Τέλος, η αξιοποίηση των εσόδων για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων  δίνει έμφαση στο κοινωνικό χαρακτήρα της επιχείρησης.

Μότο της NATURE by NATURE: «ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΑ ΖΩΑ και δεν κάνουμε πειράματα σε αυτά».

Η «ταυτότητα» της NATURE by NATURE

Την ομάδα της NATURE by NATURE απαρτίζουν οι μαθητές: Γαλατάς Αναστάσιος – Γενικός Διευθυντής, Χειμωνέττου Αναστασία – Υποδιευθύντρια, Σούλου Μαρία- Διευθύντρια Παραγωγής, Ζανεττή Μαρία, Γεωργαλλίδη Μαρία, Χειμωνέττου Εμμανουέλα- Στελέχη τμήματος Παραγωγής, Λαγκάνη Μαρία – Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων, Κρητικός Παναγιώτης – Διευθυντής Πωλήσεων – Διαφήμισης, Κρητικός Γιάννης, Λεντής Ηλίας – Στελέχη τμήματος Πωλήσεων – Διαφήμισης, Λιβιεράτος Παναγιώτης – Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών – Αγγελόπουλος Ευγένιος – Στέλεχος τμήματος Οικονομικών.

Την προσπάθεια των μαθητών/ τριών τους υποστηρίζουν με θέρμη οι υπεύθυνοι καθηγητές του project Μαρία Αποστολίδη, Φωτεινή Μαγκάκη και Ζωή Πετρίδου.

Το πρώτο σημείο σταθμός της συμμετοχής των μαθητών/τριών στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση 2022» του Junior Achievement Greece είναι η συμμετοχή στο Διαγωνισμό Καλύτερο Promo Video Εικονικής Επιχείρησης 2022.

Στο σύνδεσμο

https://jagreece.org/promovoting/vote-2022/

μπορείτε να δείτε το site που δημιουργήθηκε για αυτήν τη ψηφοφορία και να ψηφίσετε αναζητώντας την επιχείρηση με το όνομα NATURE by NATURE.

Η ψηφοφορία ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 11 Μαΐου.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα “NATURE by NATURE” στο FaceBook:

https://www.facebook.com/Nature-by-Nature-101995545757037

Το promo video είναι εδώ:  https://youtu.be/_I4fOHkRhko

Οι μαθητές/τριες ευχαριστούν για την στήριξη σας!

Δείτε επίσης

Το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου σας προσκαλεί να ψηφίσετε το βίντεο της μαθητικής επιχείρησης του σχολείου REUZ+ 

Σχολείο υπό (ανα)κατασκευή: Οδηγός για τα περιβάλλοντα μάθησης-School Education Gateaway 

Νηπιαγωγεία Πειραιά-ΟΟΣΑ: Ξεχώρισαν με τις επιδόσεις στις γνώσεις και δεξιότητες του πολίτη του κόσμου 

Νομοπαρασκευαστική Ειδικής Αγωγής: Στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως 

Λύκειο ΕΑΕ: Τροποποίηση Υπουργικής Απόφασης με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα μαθημάτων

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση