Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΕΝΕΛΕΑ προς πολιτική ηγεσία ΥΠΑΙΘ: Κλείστε τα ΚΕΣΥ ώστε να διαφυλαχτεί η δημόσια υγεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΕΝΕΛΕΑ προς πολιτική ηγεσία ΥΠΑΙΘ: Κλείστε τα ΚΕΣΥ ώστε να διαφυλαχτεί η δημόσια υγεία, τόσο των εργαζομένων σε αυτά, όσο και των αξιολογούμενων μαθητών και των γονέων τους.

ΕΝΕΛΕΑ προς πολιτική ηγεσία ΥΠΑΙΘ

Με επιστολή της στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων την οποία κοινοποίησε στον ΕΟΔΥ, η ΕΝΕΛΕΑ ζητά την άμεση αναστολή λειτουργίας των ΚΕΣΥ, τουλάχιστον για όσο χρόνο διαρκεί το κλείσιμο των σχολείων, ώστε να διαφυλαχτεί η δημόσια υγεία, τόσο των εργαζομένων σε αυτά, όσο και των αξιολογούμενων μαθητών και των γονέων τους.

Η ΕΝΕΛΕΑ θεωρεί, μεταξύ άλλων, πως υπηρεσίες όπως τα ΚΕΣΥ πρέπει να κλείσουν άμεσα, καθώς ο πολλαπλασιαστής μετάδοσης μπορεί να είναι ίδιος ή και μεγαλύτερος από αυτόν των σχολείων, ενώ ποιοτικά είναι εμφανώς μεγαλύτερος, αφού το επισκέπτονται δεκάδες άτομα καθημερινά, τα οποία δεν είναι μάλιστα τα ίδια όπως είναι σε ένα σχολείο.

Δείτε την επιστολή

ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΕΝΕΛΕΑ)

Αρ. Πρωτοκόλλου: 006

Μοσχάτο, 11/ 03 /2020

ΠΡΟΣ:1.Υπ. Παιδείας κ.Ν.Κεραμέως

  1. Υφ/ργό Παιδείας κ.Σ.Ζαχαράκη
  2. Γεν.Γραμ. Υπ. Παιδ. κ.Γκίκα
  3. ΟΛΜΕ
  • ΔΟΕ
  1. ΠΟΣΕΕΠΕΑ
  2. ΕΣΑΜΕΑ

8. ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ

Κοινοποίηση: ΕΟΔΥ

ΘΕΜΑ: ΑΜΕΣΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ TA ΚΕΣΥ

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι αν και όλα τα σχολεία έκλεισαν λόγω της γνωστής κατάστασης με τον κορωνοϊο, εντούτοις τα ΚΕΣΥ με εντολές από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας (όπως πληροφορούμαστε) λειτουργούν κανονικά!

Η ανάγνωση και μόνον του ΦΕΚ 783/τ.Β΄/10-3-2020 προβλέπει αναστολή κάθε εκπαιδευτικής λειτουργίας, επομένως στα ΚΕΣΥ – ακόμα κι έτσι – θα έπρεπε να δοθεί εντολή να σταματήσουν τις αξιολογήσεις τους και απλά να λειτουργούν κατ΄αναλογία με τα σχολεία, δηλαδή κατά το διοικητικό μέρος.

Με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνουμε, θεωρούμε ότι υπηρεσίες όπως τα ΚΕΣΥ πρέπει να κλείσουν άμεσα, καθώς ο πολλαπλασιαστής μετάδοσης μπορεί να είναι ίδιος ή και μεγαλύτερος από αυτόν των σχολείων ενώ ποιοτικά είναι εμφανώς μεγαλύτερος αφού το επισκέπτονται δεκάδες άτομα καθημερινά τα οποία δεν είναι μάλιστα τα ίδια όπως είναι σε ένα σχολείο.

Στα παραπάνω πρέπει να συνυπολογίσουμε και την κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό σε αρκετά από τα ΚΕΣΥ με τα γνωστά ζητήματα καθαριότητας.

Ως εκ τούτου εισηγούμαστε την άμεση αναστολή λειτουργίας των ΚΕΣΥ τουλάχιστον για όσο χρόνο διαρκεί το κλείσιμο των σχολείων ώστε να διαφυλαχτεί η δημόσια υγεία τόσο των εργαζομένων σε αυτά όσο και των αξιολογούμενων μαθητών και των γονέων τους.

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ             ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΦΟΥΞΕΝΙΔΗΣ

 Δείτε επίσης

Κρούσματα κορονοϊού 99: Ανακοίνωση 10 νέων-Αδειες ειδικού σκοπού σε γονείς
Κλειστές εκπαιδευτικές δομές και απαγόρευση αθλητικών εκδηλώσεων | ΦΕΚ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα δυσκολότερα είναι ακόμα μπροστά μας
Κεραμέως για σχολική χρονιά: Δεν πρόκειται να χαθεί-ενδεχόμενο μετάθεσης Πανελλαδικών
ΦΕΚ διορισμών ΕΕΠ-ΕΒΠ | Ονόματα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση