Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΕΝΕΛΕΑ προς Υπουργό Παιδείας: Κλείστε τα Ειδικά σχολεία για να αποφύγουμε δυσάρεστα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΕΝΕΛΕΑ προς Υπουργό Παιδείας: Εξετάστε σοβαρά το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας των Ειδικών σχολείων για όσο καιρό διαρκεί η κατάσταση με τον κορονοϊό, προκειμένου να αποφύγουμε δύσκολες καταστάσεις.

ΕΝΕΛΕΑ προς Υπουργό Παιδείας

Επιστολή απέστειλε η ΕΝΕΛΕΑ προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, την οποία κοινοποίησε και στον ΕΟΔΥ, με την οποία ζητά να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο της αναστολής λειτουργίας των ΣΜΕΑΕ, για όσο καιρό διαρκεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τον κορονοϊό.

Η ΕΝΕΛΕΑ αποστέλλει αυτή την επιστολή με επείγοντα χαρακτήρα, αφού παραθέτει 3 λόγους προς επίρρωση των όσων αναφέρει, προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα αποφυγής δύσκολων καταστάσεων.

 Δείτε την επιστολή

ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΕΝΕΛΕΑ)

Μοσχάτο, 09/ 03 /2020

Αρ. Πρωτοκόλλου: 005

Βαθμός προτεραιότητας: ΕΠΕΙΓΟΝ

ΠΡΟΣ:1.Υπ. Παιδείας κ.Ν.Κεραμέως

  1. Υφ/ργό Παιδείας κ.Σ.Ζαχαράκη
  2. Γεν.Γραμ. Υπ. Παιδ. κ.Γκίκα
  3. ΟΛΜΕ
  • ΔΟΕ
  1. ΠΟΣΕΕΠΕΑ
  2. ΕΣΑΜΕΑ

8. ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ

Κοινοποίηση: ΕΟΔΥ

ΘΕΜΑ: ΑΜΕΣΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΜΕΑΕ

Έχοντας υπόψη ότι:

  1. οι μαθητές των ΣΜΕΑΕ μεταφέρονται με μισθωμένα μεταφορικά μέσα (ταξί, βαν, πούλμαν) τα οποία αφού παραδώσουν τους μαθητές στα σχολεία τους εργάζονται αλλού (τα ταξί βάζουν πολλές δεκάδες πελατών, τα βαν & τα πούλμαν εργάζονται στο αεροδρόμιο ή σε άλλες δομές βάζοντας επίσης δεκάδες ανθρώπων μέσα),

 

  1. στις περισσότερες ΣΜΕΑΕ (κυρίως στα ΕΔΣ & τα ΕΕΕΕΚ) μεγάλο πλήθος μαθητών λαμβάνουν βαριά φαρμακευτική αγωγή, ή είναι ανοσοκατεσταλμένοι (επομένως ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες),

 

  1. τα ειδικά σχολεία είναι διαδημοτικά δηλαδή οι μαθητές έρχονται από πολλούς διαφορετικούς Δήμους (εμφανίζεται το φαινόμενο να έρχονται από Δήμους που έχουν κλείσει τα σχολεία τους!) ενώ έχουν αδέλφια που μπορεί να φοιτούν σε σχολεία που έχουν κλείσει,

παρακαλούμε όπως εξετάσετε σοβαρά το ενδεχόμενο της αναστολής της λειτουργίας τους για όσο καιρό διαρκεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που βιώνουμε με τον κορωνοϊό προκειμένου να αποφύγουμε δύσκολες καταστάσεις.

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ         ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΦΟΥΞΕΝΙΔΗΣ

 Δείτε επίσης

Κρούσματα κορονοϊού: 11 νέα, τα 4 χωρίς ιστορικό, σύνολο 84-Κρίσιμοι οι 2 επόμενοι μήνες
Κλειστά σχολεία-Ενημέρωση 9/3/2020: Κατάλογος Υπουργείου Παιδείας
Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή Λυκείου στο Γαλάτσι
ΦΕΚ κλειστών σχολείων: Aπό 9/3 έως και 23/3/2020, έναντι του κορωνοϊού
ΦΕΚ νέων μέτρων κορονοϊού: Αναστολή εκδηλώσεων-εκδρομών-λειτουργίας ΚΑΠΗ

Πριν φύγετε

Ανακοίνωση μέτρων κορονοϊού: 7 νέα κρούσματα
Απαγόρευση λειτουργίας σχολικών μονάδων Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου: Aπό 9.3.2020 έως και 18.3.2020 | ΦΕΚ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση