Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΕΝΕΡΥΠ: Συστέγαση Δ/νσεων Εκπ/σης και ΚΕΔΑΣΥ με νυχτερινή επιχείρηση, χώρο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών της νύχτας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΕΝΕΡΥΠ: Συστέγαση Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και ΚΕΔΑΣΥ με νυχτερινή επιχείρηση, χώρο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών της νύχτας – Επιστολή.

ΕΝΕΡΥΠ: Συστέγαση Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και ΚΕΔΑΣΥ με νυχτερινή επιχείρηση

Για χώρο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών της νύχτας στο κτήριο, ιδιοκτησίας ΜΤΠΥ, στο οποίο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και υγιεινής οι εργαζόμενοι των Διευθύνσεων Α/θμιας/Β/θμιας και του 1ου ΚΕΔΑΣΥ Δ΄ Αθήνας και όπου στεγάζεται και νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, μιλάει η Ενωση Εργαζομένων Υπουργείου Παιδείας (ΕΝΕΡΥΠ) σε επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό ΠΑΙΘΑ κο Κ. Πιερρακάκη και στον Περιφερειάρχη Αττικής κο Ν. Χαρδαλιά.

Η ΕΝΕΡΥΠ αφού παραθέτει την απάντηση του ΜΤΠΥ στο σχετικό έγγραφό της, ζητά την άμεση και κατά προτεραιότητα  μεταστέγαση των Υπηρεσιών Εκπαίδευσης της Δ΄ Αθήνας και του 1ου ΚΕΔΑΣΥ, στις οποίες  καθημερινά προσέρχονται  εκατοντάδες εργαζόμενοι, πολίτες, εκπαιδευτικοί, μαθητές και AμεA.

Ακολουθεί η επιστολή της ΕΝΕΡΥΠ και η απάντηση του ΜΤΠΥ

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΕΝ.ΕΡ.Υ.Π

Μαρούσι  24 Μαρτίου 2024

Αρ. Πρωτ.: 11

ΠΡΟΣ:     Υπουργό Παιδείας, κ. Κ. Πιερρακάκη

Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ν. Χαρδαλιά

ΚΟΙΝ.:      Διοικητή ΜΤΠΥ, κ. Ε. Ατσαβέ

Διοικητή Επιθεώρησης. Εργασίας, κ. Γ. Τζιλιβάκη

Υπουργό Εργασίας, κ. Δ.   Μιχαηλίδου

Υφυπουργό Παιδείας, κ. Ζ. Μακρή

Γ. Γραμματέα ΥΠΑΙΘΑ, κ. Ι. Κατσαρό

ΠΟΣΥΠ – Μέλη μας

Συστέγαση Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και ΚΕΔΑΣΥ με νυχτερινή επιχείρηση, χώρο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών της νύχτας !

κ. Υπουργέ, κ. Περιφερειάρχη,

Στις 21/03/2024 γνωστοποιήθηκε τόσο σε εσάς όσο και στον Σύλλογο μας, η με αρ. πρωτ. 13253/21-03-2024 απάντηση του ΜΤΠΥ (επισυνάπτεται) στις έγγραφες καταγγελίες της ΕΝΕΡΥΠ (Ένωση Εργαζομένων Υπουργείου Παιδείας)  που αφορούν στα σοβαρότατα προβλήματα ασφάλειας και υγιεινής που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι – μέλη μας, των Υπηρεσιών Εκπαίδευσης της Δ΄ Αθήνας (Διευθύνσεις Α/θμιας – Β/θμιας  και 1ο ΚΕΔΑΣΥ) που στεγάζονται στο απολύτως ακατάλληλο κτήριο, ιδιοκτησίας του ΜΤΠΥ, επί της οδού Λ. Συγγρού 165, Νέα Σμύρνη(επισυνάπτεται).

Χωρίς να σχολιάσουμε τις παρελκυστικές απαντήσεις, των υπηρεσιακών παραγόντων του ΜΤΠΥ, άλλωστε έχει δοθεί εντολή στον δικηγόρο μας να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για μία σωρεία παρανομιών και παρατυπιών που υφίστανται στο κτήριο και στην λειτουργία του και παρά την ατυχή προσπάθεια εξωραϊσμού τους, θα σταθούμε μόνο  στην υπ. αριθ. 3.11 απάντησή τους:

«Οι υπηρεσίες μας συστεγάζονται στο ίδιο κτήριο με νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, με τους θαμώνες  του οποίου καλημερίζονται το πρωί οι εργαζόμενοι» (καταγγελία ΕΝΕΡΥΠ)

«Κατά τον παρόντα χρόνο το κέντρο, που στεγάζεται στο Ισόγειο του κτηρίου, λειτουργεί αποκλειστικά Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, δηλαδή σε μη εργάσιμες ημέρες και ώρες. Περαιτέρω σημειώνεται ότι η πρόσβαση στο Ισόγειο κατάστημα πραγματοποιείται από ανεξάρτητη είσοδο από αυτήν που εξυπηρετεί την είσοδο στους χώρους του μισθίου» (απάντηση ΜΤΠΥ),

δυστυχώς όμως για τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΜΤΠΥ και τις σοφιστείες τους, πριν καν περάσουν 3 ημέρες, στις 24/03/2024, στο συγκεκριμένο κέντρο διασκέδασης έγινε επίθεση με πυροβολισμούς, ανθρώπων της νύχτας και ακόμη χειρότερο η επιχείρηση ανήκει σε επιχειρηματία του οποίου σε άλλη επιχείρηση του πριν 2 εβδομάδες έγινε βομβιστική επίθεση, με μεγάλες υλικές ζημιές, ξημερώματα Δευτέρας, όπως πληροφορηθήκαμε από σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου.

Μήπως να αναμένουμε ανάλογη επίθεση και στην Λ. Συγγρού 165, που συστεγάζονται οι Υπηρεσίες Εκπαίδευσης, αλήθεια  τι ημέρα και ώρα;

 κ. Υπουργέ, κ. Περιφερειάρχη,

Από μόνο του το ανωτέρω συμβάν θα πρέπει όχι μόνον να σας αφυπνίσει, διότι παρά τις καταγγελίες μας αδιαφορείτε σκανδαλωδώς, αλλά και να σας κινητοποιήσει, για την άμεση και κατά προτεραιότητα  μεταστέγαση των Υπηρεσιών Εκπαίδευσης της Δ΄ Αθήνας και του 1ΟΥ ΚΕΔΑΣΥ, στις οποίες  καθημερινά προσέρχονται  εκατοντάδες εργαζόμενοι, πολίτες, εκπαιδευτικοί, μαθητές και  AMEA.

Ευελπιστούμε  να μην αναζητούμε πάλι τους υπευθύνους μετά από κάποιο ατύχημα ή δυστύχημα, διότι τότε θα είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα για το οποίο ενώ γνωρίζατε, αδιαφορήσατε! 

Ευελπιστούμε επίσης, ότι το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, δεν είναι ιδιοκτησίας του ΜΤΠΥ, διότι δεν μπορούμε να φανταστούμε Δημόσιο Οργανισμό να στερείται κάθε ενσυναίσθησης και να μισθώνει συστεγαζόμενους χώρους ιδιοκτησίας του, σε Υπηρεσίες Εκπαίδευσης και σε νυχτερινές επιχειρήσεις διασκέδασης, διότι αυτό δεν θα το έπραττε ούτε ο πιο ασυνείδητος ιδιώτης, που έχει ως μοναδικό του σκοπό, το κέρδος!

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ        ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Η απάντηση του ΜΤΠΥ στην ΕΝΕΡΥΠ ΕΔΩ

Δείτε σχετικά

Τη μεταστέγαση των Δ/νσεων Π.Ε. & Δ.Ε. και του 1ου ΚΕΔΑΣΥ της Δ΄ Αθήνας ζητά η ΕΝΕΡΥΠ 

Στη Βουλή οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας εργαζομένων στη Δ΄ Αθήνας (Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και 1ο ΚΕΔΑΣΥ) 

Κτηριολογικά προβλήματα Δ΄ Αθήνας, των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας και του 1ου ΚΕΔΑΣΥ – Επιστολή ΕΝΕΡΥΠ 

Εργατικό ατύχημα στο κτίριο του 1ου ΚΕΔΑΣΥ Δ’ Αθήνας και της ΔΙΔΕ Δ’ Αθήνας-Διαμαρτυρία εργαζομένων 

Δείτε επίσης

Ενοποιημένο Σχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής: Στόχοι ΥΠΑΙΘΑ-Διορισμοί-Ενίσχυση θεσμού Ψυχολόγου/Κ.Λ.-Επιλογές στελεχών

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση