Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημέρωση Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ: Μεταθέσεις – Αποσπάσεις – Μετατάξεις – Θέματα Συμβουλίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Ενημέρωση Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ: Μεταθέσεις – Αποσπάσεις – Μετατάξεις – Θέματα Συμβουλίου. Μετά τις συναντήσεις με την Πολιτική Ηγεσία του Υπ. Παιδείας και το Αυτοτελές Τμήμα ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Ενημέρωση Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ: Μεταθέσεις – Αποσπάσεις – Μετατάξεις – Θέματα Συμβουλίου

Ακολουθεί ενημέρωση για θέματα Υπηρεσιακών Μεταβολών του ΕΕΠ και ΕΒΠ – Μεταθέσεις, Αποσπάσεις, Μετατάξεις – μετά τις χθεσινές συναντήσεις μας με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη και με το Αυτοτελές Τμήμα ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Μεταθέσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ

 • Εχθές, Παρασκευή 26/7/2019, σύμφωνα με την σχετική Εγκύκλιο της Υπουργού Παιδείας κα Ν. Κεραμέως, θα πρέπει να έγινε από τις ΠΔΕ η αποστολή των ψηφιοποιημένων δικαιολογητικών, που αφορούν στις αιτήσεις των ΕΕΠ-ΕΒΠ, για ένταξη σε ειδική κατηγορία Μετάθεσης ή αμφισβητούμενων, προς το Αυτοτελές Τμήμα.
 • Από εδώ και πέρα έως τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019, οι Δ/νσεις Εκπ/σης και οι ΠΔΕ θα έχουν τη δυνατότητα να διορθώνουν στοιχεία στο e-data.
 • Η οριστική παραλαβή όλων των αιτήσεων στο σύστημα θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι τότε.
 • Το ΚΥΣΕΕΠ θα συνεδριάσει για τις Μεταθέσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ την Πέμπτη 01 Αυγούστου 2019.
 • Ενστάσεις θα εξετασθούν από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ΚΥΣΕΕΠ, μόνον εφόσον αυτές υποβληθούν εντός 5ημερολογιακών ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης των Mεταθέσεων.
 • Αν δεν συμβεί αυτό, οι Eνστάσεις δεν θα γίνονται δεκτές.

Αποσπάσεις ΕΕΠ ΕΒΠ

 • Ζητήσαμε να ενημερωθούμε από το Αυτοτελές Τμήμα ΕΕΠ και ΕΒΠ για το ποιος είναι ο προγραμματισμός του ενόψει των Αποσπάσεων, σχετικά με την έκδοση της Εγκυκλίου.
 • Η απάντηση ήταν πως θα προσπαθήσει το Τμήμα να κοινοποιήσει την Εγκύκλιο σύντομα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των Μεταθέσεων, χωρίς μας δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία των Αποσπάσεων.
 • Από την πλευρά μας, θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει δημοσίευση του Πίνακα Λειτουργικών κενών για τις Αποσπάσεις και  κοινοποίηση στους Αιρετούς του ΚΥΣΕΕΠ και στη ΠΟΣΕΕΠΕΑ, για λόγους διαφάνειας της διαδικασίας.
 • Επίσης τονίσαμε πως για λόγους ίσης μεταχείρισης των Εκπαιδευτικών, ΕΕΠ / ΕΒΠ, θα πρέπει να δοθεί και β΄ Φάση Αποσπάσεων για το ΕΕΠ / ΕΒΠ, όπως συμβαίνει στους εκπαιδευτικούς, μέσα από τη διαδικασία των αιτήσεων όπως προβλέπεται.

Μετατάξεις ΕΕΠ ΕΒΠ

 • Σύμφωνα με τη νομοθεσία, Μετατάξεις εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ, διενεργούνται μετά τις Μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).
 • Παρ’ όλα αυτά μέχρι τώρα, δεν υπάρχει κάποια διευκρινιστική Εγκύκλιος ή και Απόφαση για το συγκεκριμένο ζήτημα.
 • Οπως δεν υπάρχει Απόφαση γενικώς για το θέμα των Μετατάξεων του ΕΕΠ και ΕΒΠ, για το τι ακριβώς ισχύει.
 • Τα παραπάνω τα θέσαμε στην Υφυπουργό Παιδείας κα Ζαχαράκη και αναμένουμε διευθέτησή τους.

Συνεδριάσεις ΚΥΣΕΕΠ

Ζητήσαμε να υπάρχει ενημέρωση των μελών του ΚΥΣΕΕΠ από το Υπουργείο, σχετικά με  τα αιτήματα των μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ που κατατίθενται, δεδομένου ότι κάποια απορρίπτονται ή δεν συζητώνται, χωρίς να το γνωρίζουμε, αφού δεν φθάνουν προς συζήτηση στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Δείτε επίσης:

Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ με Υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη: Διορισμοί, προσλήψεις αναπληρωτών, κατανομή 4.500 θέσεων

Υπόμνημα ΠΟΣΕΕΠΕΑ στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Συνεδριάσεις ΚΥΣΠΕ για Αποσπάσεις 30, 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου 2019 | Ενημερωτικό Σημείωμα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση