Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημέρωση ΑΣΕΠ: Προκηρύξεις 1ΕΑ-2ΕΑ-3ΕΑ-4ΕΑ-5ΕΑ – Χρονοδιαγράμματα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημέρωση ΑΣΕΠ: Προκηρύξεις 1ΕΑ-2ΕΑ-3ΕΑ-4ΕΑ-5ΕΑ – Χρονοδιαγράμματα και ημερομηνίες έκδοσης Προσωρινών και Οριστικών Πινάκων κατάταξης.

Ενημέρωση ΑΣΕΠ

Μετά από σημερινή επίσημη ενημέρωση από την ηγεσία του ΑΣΕΠ, αναφορικά με την πορεία των Προκηρύξεων 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019, 3ΕΑ/2019, 4ΕΑ/2019, 5ΕΑ/2019, η κατάσταση διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Προκήρυξη 1ΕΑ/2019

Πότε θα έχουμε Οριστικούς Πίνακες
 • Περατώνεται η εξέταση ενστάσεων υποψηφίων μελών ΕΒΠ.
 • Εως τέλη Νοεμβρίου 2019 θα έχουμε Οριστικούς Πίνακες ΕΒΠ.
Πρόθεση ΑΣΕΠ επί των ενστάσεων:
 • Θετική για τις ενστάσεις των 37 μελών ΕΒΠ ΑμεΑ.
 • Θετική για την προσμέτρηση μοριοδότησης 2 Ξένων Γλωσσών.
 • Ξεκαθαρίζεται η περίπτωση ισοβαθμιών.
 • Για το παράβολο οι αναγραμματισμοί ψηφίων θα κριθούν θετικά. Αρνητική η πρόθεση ΑΣΕΠ για όσους/ες εξέδωσαν νέο παράβολο. Για άλλες περιπτώσεις θα κρίνουν οι επιτροπές ΑΣΕΠ επί των ενστάσεων ατομικά.
Υπενθυμίζουμε πως:
Εκδόθηκε ο Προσωρινός Αξιολογικός Πίνακας κατάταξης (Γ2) και απορριπτέων της Προκήρυξης 1ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 13/25-4-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψηφίων μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Ως γνωστόν αναφορικά με την Προκήρυξη 1ΕΑ/2019 κατατέθηκαν 3.449 αιτήσεις.

Εξ αυτών:

 • 2.923 έγιναν δεκτές και περιλαμβάνονται στον Προσωρινό Πίνακα.
 • 526 απορρίφθηκαν και περιλαμβάνονται στον Πίνακα Απορριπτέων.

Κατατέθηκαν 304 ενστάσεις.

Δείτε σχετικά

Στατιστικά απορριφθέντων ΕΒΠ: Πίνακας απορριπτέων Προκήρυξης 1ΕΑ/2019
Στατιστικά ΕΒΠ: Αιτήσεις 1ΕΑ /2019
 Προκήρυξη ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2019 για ΕΒΠ

_______________________

Προκήρυξη 2ΕΑ/2019

Πότε θα έχουμε Οριστικούς Πίνακες
 • Η ημερομηνία κοινοποίησης των Οριστικών Πινάκων έχει να κάνει με τη διαδικασία επεξεργασίας των ενστάσεων.
 • Δεν δίδεται επί του παρόντος συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας.
Πρόθεση ΑΣΕΠ επί ενστάσεων
 • Θετική αναφορικά με το θέμα συμπερίληψης στον κύριο Πίνακα όσων υποψηφίων των προκηρύξεων ΑΣΕΠ 2ΕΑ/2019 και 3ΕΑ/2019, οι οποίοι τυγχάνουν κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων και έλαβαν Συνάφεια με την 4η Τροποποίηση και 5η Τροποποίηση, δηλαδή μετά την καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων στο ΑΣΕΠ και ως εκ τούτου εντάχθηκαν από το ΑΣΕΠ στον Επικουρικό πίνακα του κλάδου τους, παρότι κάτοχοι μεταπτυχιακού που δίνει εξειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία.
 • Αρνητική αναφορικά με το θέμα των Ψυχολόγων (ΠΕ23), οι οποίοι ενώ έχουν πάνω από 50 μήνες προϋπηρεσία και κατατάσσονται σύμφωνα με την Προκήρυξη στον Κύριο Πίνακα, δεν συμπλήρωσαν το σχετικό κουτάκι στην Αίτηση και το ΑΣΕΠ τους κατέταξε στον Επικουρικό.
 • Για το παράβολο οι αναγραμματισμοί ψηφίων θα κριθούν θετικά. Αρνητική η πρόθεση ΑΣΕΠ για όσους/ες εξέδωσαν νέο παράβολο. Για άλλες περιπτώσεις θα κρίνουν οι επιτροπές ΑΣΕΠ επί των ενστάσεων ατομικά.
Υπενθυμίζουμε πως:
Εκδόθηκαν οι Προσωρινοί Αξιολογικοί Πίνακες κατάταξης και απορριπτέων της Προκήρυξης 2ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ ΦΕΚ 14/25-4-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ –  Για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψήφιων μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) κλάδων ΠΕ21, ΠΕ22, ΠΕ23, ΠΕ25, ΠΕ28, ΠΕ29, ΠΕ30, ΠΕ31 στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Ως γνωστόν αναφορικά με την Προκήρυξη 2ΕΑ/2019 έχουμε:

Αιτήσεις

Κατατέθηκαν 9.916 αιτήσεις.

Δεκτές αιτήσεις

Εξ αυτών: 8.911 έγιναν δεκτές και περιλαμβάνονται στον Προσωρινό Πίνακα.

Απορρίφθηκαν

1.005 απορρίφθηκαν και περιλαμβάνονται στον Πίνακα Απορριπτέων.

Αριθμός ενστάσεων

Κατατέθηκαν 983 ενστάσεις.

Δείτε σχετικά

Στατιστικά απορριφθέντων ΕΕΠ: Πίνακας Προκήρυξης 2ΕΑ/2019
Ανακοινοποίηση: Προσωρινοί Πίνακες ΕΕΠ – Προκήρυξη 2ΕΑ/2019
Προκήρυξη ΑΣΕΠ 2ΕΑ/2019 για ΕΕΠ

_______________________

Προκήρυξη 3ΕΑ/2019

Πότε θα έχουμε Προσωρινούς Πίνακες
 • Εντός του επόμενου δεκαημέρου θα κοινοποιηθούν από το ΑΣΕΠ οι Προσωρινοί Αξιολογικοί Πίνακες κατάταξης και απορριπτέων της Προκήρυξης 3ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ(ΦΕΚ 12/25-4-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψηφίων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 • Η κοινοποίηση των Οριστικών Πινάκων της Προκήρυξης 3ΕΑ/2019 θα εξαρτηθεί από τον αριθμό και το περιεχόμενο των ενστάσεων επί των Προσωρινών Πινάκων.
 • Θα καταβληθεί από το ΑΣΕΠ προσπάθεια να έχουμε Οριστικούς Πίνακες πριν το τέλος του 2019, χωρίς όμως αυτό να θεωρείται σίγουρο.

Δείτε σχετικά

Προκήρυξη του ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019
Αριθμός Αιτήσεων 3ΕΑ/2019: 29.711 το πλήθος προτιμήσεων υποψηφίων εκπαιδευτικών ΕΑΕ

 _______________________

Προκηρύξεις 4ΕΑ/2019 και 5ΕΑ/2019

Πότε θα έχουμε Προσωρινούς Πίνακες

Για τις Προκηρύξεις 4ΕΑ και 5ΕΑ αναμένονται τα αρχεία από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ώστε να αρχίσει η επεξεργασία τους από το ΑΣΕΠ.

 • 4ΕΑ/2019 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 18 /21.5.2019/τ. ΑΣΕΠ) υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) κατηγορίας ΤΕ.
 • 5ΕΑ/2019 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 19/21.5.2019/τ. ΑΣΕΠ) υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) κατηγορίας ΔΕ.

Δείτε σχετικά

Προκηρύξεις 4ΕΑ/2019 και 5ΕΑ/2019
Τροποποίηση 4ΕΑ/2019

_______________________

Αναλυτική Ενημέρωση επί του θέματος σύντομα από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ

_______________________

Δείτε ακόμη

Κατανομή ΠΕ25 και ΕΒΠ στις ΠΔΕ
Ανακοινοποίηση προσλήψεων ΠΕ79.01 και ΤΕ16 Γενικής Β/θμιας
Προσλήψεις Δευτεροβάθμιας 2019-20: Πίνακας-Λάθη στο Β. Αιγαίο-Του Ν. Κορδή
Προσλήψεις εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας: Ονόματα
 Υφυπουργός Παιδείας στη Βουλή: Εντός των ημερών κατανομή Ψυχολόγων στα ΕΠΑΛ
Πόσες είναι οι ΣΜΕΑΕ και τα Τμήματα Ενταξης: Αριθμοί μαθητών | Πίνακες
Προσλήψεις αναπληρωτών τριετίας στην Ειδική Αγωγή: Επίσημα στοιχεία Υπουργείου Παιδείας
Αριθμοί μονίμων σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ: Εκπαιδευτικοί Α/θμιας-Β/θμιας-ΕΕΠ-ΕΒΠ
Σχέδιο κατανομής 4500 θέσεων στην Ειδική Αγωγή: Με επίσημα στοιχεία του ΥΠΑΙΘ

  ____________________

Πριν φύγετε

 Ολες οι έως σήμερα προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών – ΕΕΠ – ΕΒΠ για το 2019-20
Μητρώο Επιμορφωτών ΕΠΑΛ: 2η Πρόσκληση αίτησης ένταξης
Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο κ.α.
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

 1. Ευθαλία Αριστογένους σε

  Η θετική απάντηση τού ΑΣΕΠ για την προσμέτρηση 2 ξένων γλωσσών ερμηνεύεται μόνο ως απόρριψη των ενστάσεων που υποβλήθηκαν κατά όσων έλαβαν μοριοδότηση για 2 ξένες γλώσσες, ή μήπως και ως εκ των υστέρων αναγνώριση 2ης ξένης γλώσσας σε όσους επηρεασμένοι από τον σχετικό νόμο δεν κατέθεσαν τον 2ο ξενόγλωσσο τίτλο που κατέχουν; Προσωπικά ανήκω στη δεύτερη περίπτωση, υπέβαλα ένσταση διότι η διατύπωση του νόμου μάς άφηνε να πιστεύουμε ότι δεν δικαιούμαστε μοριοδότηση για 2η ξένη γλώσσα, και συνακόλουθα ερμήνευσα τη σχετική παράγραφο της προκήρυξης ως γενικόλογη. Έκρινα, δηλαδή, ότι αφορούσε την τακτική του ΑΣΕΠ να μοριοδοτεί έως 2 ξένες γλώσσες, και όχι το ΕΒΠ. Ο δεύτερος ξένος τίτλος, τον οποίον δεν κατέθεσα, υπάρχει καταχωρημένος στον φάκελό μου στον ΟΠΣΥΔ για τη συμμετοχή μου σε άλλη προκήρυξη προσλήψεων στην ειδική αγωγή. Μπορώ να περιμένω ότι θα μου αποδοθούν τα μόρια που (θεωρώ ότι) άδικα στερήθηκα; Η ένστασή μου δεν έχει εξεταστεί από τον ΑΣΕΠ ακόμα. Σας ευχαριστούμε για την έγκαιρη ενημέρωση

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Για την εκ των υστέρων αναγνώριση 2ης ξένης γλώσσας δεν ανέφεραν κάτι οι του ΑΣΕΠ. Τώρα το ότι υπάρχει στο ΟΠΣΥΔ ο τίτλος δίνει κάποιες ελπίδες πιστεύουμε για θετική έκβαση της ένστασης. Ομως το ΑΣΕΠ θα αποφασίσει.

Γράψτε μία απάντηση