“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημέρωση για Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας – UPDATE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημέρωση για Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τους Αιρετούς ΚΥΣΠΕ και  ΚΥΣΔΕ αντίστοιχα.

Ενημέρωση για Αποσπάσεις

Κοινοποιούμε τις έως τώρα Ενημερώσεις των Αιρετών ΚΥΣΠΕ Νίκου Φασφαλή και ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή, αναφορικά με την εξέλιξη της διαδικασίας διενέργειας των Αποσπάσεων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας αντίστοιχα.

Ενημέρωση του Αιρετού ΚΥΣΠΕ Ν. Φασφαλή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!!!!

Ολοκληρώθηκαν σήμερα 1 Αυγούστου 2019 ,αργά το βράδυ , στο ΚΥΣΠΕ οι συνεδριάσεις που αφορούσαν τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2019-20.

Από τις 3.520 αιτήσεις Γενικής Αγωγής ικανοποιήθηκαν 2.828 ποσοστό 80,34% και από τις 265 Ειδικής Αγωγής ικανοποιήθηκαν 237 αιτήσεις ποσοστό 89,43%.

Ως Αιρετός εκπρόσωπος του Κλάδου των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αρνήθηκα με την ψήφο μου να νομιμοποιήσω τα κενά που παρουσιάστηκαν στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο και επέμενα ότι αυτά δεν είναι τα πραγματικά κενά αφού δεν συμφωνούν με αυτά που έδωσαν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης και δεν αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα του Σχολείου .

Πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους ότι τόσο η οικογενειακή κατάσταση, όσο και οι οικονομικές και άλλες δυσκολίες που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί επιβάλλουν την ικανοποίηση των αιτήσεων απόσπασής τους.

Όσον αφορά τις κατά προτεραιότητα αποσπάσεις, που και φέτος έφτασαν τις 794!!!! και για τις οποίες γίνεται πολύς λόγος, διατύπωσα για άλλη μια φορά ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δημιουργεί πολλές αδικίες, πλήττει την ισονομία και την αντικειμενικότητα που πρέπει να διέπει τις αποφάσεις μας.

Γι’ αυτό και απαιτεί ριζικές αλλαγές εδώ και τώρα και στην πραγματοποίηση των οποίων είμαι έτοιμος να συνεισφέρω με προτάσεις.

Όσο για τις αποσπάσεις σε φορείς θεωρώ τον τρόπο με τον οποίο γίνονται απομεινάρι του πελατειακού κράτους και καλώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να μεταφέρει επιτέλους στο ΚΥΣΠΕ την αρμοδιότητα αυτή και να πραγματοποιούνται και αυτές με μοριοδότηση αντικειμενικών κριτηρίων.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου που εργάστηκαν αψηφώντας κόπο και ωράριο για να πετύχουμε την πραγματοποίηση των αποσπάσεων το συντομότερο και παρά τις καθυστερήσεις εξαιτίας της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών.

Τέλος ως Αιρετός εκπρόσωπος των 80.000 εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλώ την πολιτική ηγεσία αφού καταγράψει τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης να προχωρήσει πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε δεύτερη φάση αποσπάσεων ώστε να ικανοποιηθούν και οι περισσότερες των υπόλοιπων αιτήσεων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
πιστός στις δεσμεύσεις μου και με βάση τις θέσεις του Κλάδου, δηλώνω ότι θα συνεχίσω να παλεύω στο ΚΥΣΠΕ, για αντικειμενικότητα, ισονομία και πάνω απ’ όλα για διαφάνεια ως Αιρετός όλων σας χωρίς καμία απολύτως διάκριση.

Πάντα κοντά σας,

Φασφαλής Νίκος

Αιρετός ΚΥΣΠΕ

_________________________________________

Ενημέρωση του Αιρετού ΚΥΣΔΕ Ν. Κορδή

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σχετικά με τις αποσπάσεις σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1. Η συζήτηση στο ΚΥΣΔΕ επί των αποσπάσεων έχει ολοκληρωθεί.
2. Βρισκόμαστε στο Υπουργείο και θα παραμείνουμε όσο χρειαστεί μέχρι την ολοκλήρωση και την ανακοίνωση των αποσπάσεων.
3. Μέχρι αυτή τη στιγμή (21:00) δεν έχει τρέξει το σύστημα για την ανακοίνωση των αποσπάσεων σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ.
4. Για ότι νεώτερο θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.

Νεκτάριος Κορδής

Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ

Δείτε ακόμη:

Αποτελέσματα Μεταθέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ 2019: 93,3% ποσοστό ικανοποίησης αιτήσεων

Ενόψει αναδιοργάνωσης Υποστηρικτικών Δομών αναστολή επιλογής ΚΕΑ

ΕΝΕΛΕΑ: Συνάντηση με Υφ. Παιδείας για προσλήψεις-διορισμούς-Προσωρινούς ΑΣΕΠ-Κατανομή-ΠΕ78

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση