Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημέρωση για Αποσπάσεις Πρωτοβάθμιας | Εκκίνηση 30/07/2019

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημέρωση για Αποσπάσεις Πρωτοβάθμιας από τους Αιρετούς ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη και Ν. Φασφαλή  | Εκκίνηση διαδικασίας Τρίτη 30 Ιουλίου 2019.

Ενημέρωση για Αποσπάσεις Πρωτοβάθμιας | Εκκίνηση 30/07/2019

Ανακοινώσεις αναφορικά με τις Αποσπάσεις εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εξέδωσαν οι Αιρετοί στο ΚΥΣΠΕ Νίκος Φασφαλής και Βασίλης Παληγιάννης.

Σύμφωνα μ αυτές οι συνεδριάσεις του ΚΥΣΠΕ για τη διενέργεια Αποσπάσεων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκκινούν την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019.

Οι Αιρετοί επισημαίνουν πως οι Αποσπάσεις πρέπει να γίνουν με βάση τα πραγματικά κενά που υπάρχουν στην εκπαίδευση και πως είναι υποχρέωση της πολιτείας να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ικανοποίησης τους.

Δείτε τις Ανακοινώσεις των Αιρετών

Ανακοίνωση Αιρετού ΚΥΣΠΕ Νίκου Φασφαλή

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Κατανοώντας την αγωνία όλων σας θέλω να σας ανακοινώσω,όπως μόλις τώρα με ενημερώνουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου, ότι την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019 στο Υπουργείο Παιδείας ξεκινούν οι συνεδριάσεις του ΚΥΣΠΕ με θέμα την πραγματοποίηση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης!!!

Ζήτημα που ως Αιρετός εκπρόσωπος του Κλάδου θεωρώ αδιαπραγμάτευτο και θα το παλέψω, είναι οι αποσπάσεις να γίνουν με βάση τα πραγματικά κενά που υπάρχουν στην εκπαίδευση!!!

Σε κάθε άλλη περίπτωση που η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν δώσει όλα τα κενά δηλώνω πως πιστός στις αρχές και τις αξίες του Κλάδου δε θα τα νομιμοποιήσω με την ψήφο μου.

Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνω ότι η έγκαιρη πραγματοποίηση των αποσπάσεων σε όλα τα κενά που υπάρχουν και αμέσως μετά η κατάρτιση των τελικών πινάκων αναπληρωτών δεν ωφελεί μόνο τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς αλλά κυρίως συμβάλει στο να έχουμε ένα Δημόσιο Σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!!!

________________________________________

Ανακοίνωση Αιρετού ΚΥΣΠΕ  Βασίλη Παληγιάννη

Με αφορμή ερωτήσεις πολλών συναδέλφων σχετικά με τις αποσπάσεις από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. επισημαίνω πως τη φετινή χρονιά καθυστέρησε η ολοκλήρωση της διαδικασίας των αποσπάσεων.

Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στις σκόπιμες ενέργειες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, όπως ανέλυσα και στην 88η Γ.Σ. του κλάδου.

Ως αιρετός είχα ζητήσει με ανακοινώσεις μου στις 28/5/2019 και 4/6/2019 να υποβληθεί αίτημα εξαίρεσης από την αναστολή υπηρεσιακών μεταβολών, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία των αποσπάσεων, αφού γίνονται με αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια.

Δυστυχώς ο προηγούμενος Υπουργός δεν προχώρησε στην υποβολή αυτού του αιτήματος. Επίσης άφησε σε εκκρεμότητα μια σειρά θεμάτων, όπως η απόδοση οργανικών θέσεων στους υπηρετούντες στα Πειραματικά Σχολεία, η μη ολοκλήρωση των μεταθέσεων των «αμετάθετων», η μη ολοκλήρωση των μετατάξεων κ.λπ. που έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας των αποσπάσεων.

Παρ’ όλα αυτά γίνονται συντονισμένες προσπάθειες αντιμετώπισης των όποιων προβλημάτων ώστε αρχές Αυγούστου, πιθανότατα 2-8-2019, να ανακοινωθούν οι αποσπάσεις σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε..

Εκείνο που πρέπει να επισημάνω είναι, ότι με αγωνία εκατοντάδες εκπαιδευτικοί περιμένουν την πραγματοποίηση της Α΄ φάσης των αποσπάσεων.

Πιστεύω ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ικανοποίησης αποσπάσεων. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κυρίως ανθρωπιά.

Τονίζω δε, για άλλη μια φορά, πως οι αποσπάσεις δεν εξυπηρετούν μόνο τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς αλλά κυρίως την απρόσκοπτη λειτουργία του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Ελπίζω πως οι αποσπάσεις θα πραγματοποιηθούν με βάση τα πραγματικά λειτουργικά κενά, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους περισσότερους εκπαιδευτικούς να βρεθούν κοντά στις οικογένειές τους, κοντά στον τόπο συμφερόντων τους.

Δείτε ακόμη:

Χρονοδιάγραμμα – κατανομή διορισμών και προσλήψεις αναπληρωτών

Χρονοδιάγραμμα Μεταθέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ: Επίσπευση διαδικασιών | Εγγραφο Υπουργού

Αρμοδιότητες Ζαχαράκη – Διγαλάκη: Το ΦΕΚ με την ΚΥΑ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση