Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημέρωση για προσλήψεις από τον ΠΑΣΑΔ | 02-09-2019

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημέρωση για προσλήψεις από τον ΠΑΣΑΔ: Ο Σύλλογος στην Ανακοίνωσή του παραθέτει τις εκτιμήσεις του για τον αριθμό των πιστώσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ενημέρωση για προσλήψεις

Ενημέρωση για τις επικείμενες προσλήψεις αναπληρωτών κοινοποίησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ).

Ο Σύλλογος στην Ανακοίνωσή του παραθέτει τις εκτιμήσεις του για τον αριθμό των πιστώσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αναφορικά με:

  • Την Παράλληλη Στήριξη
  • Τις ΣΜΕΑΕ
  • Τα Τμήματα Ενταξης
  • Τα ΚΕΣΥ
  • Τις ΖΕΠ
  • Τις ΔΥΕΠ

Επίσης ενημερώνει για τους μόνιμους διορισμούς στην ΕΑΕ και την κατανομή των 4.500 θέσεων.

Δείτε το Ενημερωτικό του ΠΑΣΑΔ

Ο αριθμός των κενών για γενική θα οριστικοποιηθεί αύριο που λήγει η προθεσμία για τις περιφέρειες. (Θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε εκ νέου). Παρολ’αυτά εκτιμούμε ότι θα υπάρξει μια αύξηση της τάξης 5-10% σε σχέση με πέρυσι. Εξαίρεση αποτελούν οι ΠΕ60 για τους οποίους η αύξηση θα είναι αρκετά μεγαλύτερη λόγω της διεύρυνσης της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Στην παράλληλη στήριξη έχουν εγκριθεί 6205 αιτήσεις συνολικά για πρωτοβάθμια και στην α φάση, θα καλυφθεί το 70% αυτών. Δηλαδή θα γίνουν περίπου 4500 προσλήψεις για παράλληλη στήριξη.

Όσον αφορά τις προσλήψεις ΣΜΕΑΕ και ΤΕ και ΚΕΣΥ, θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα, δηλαδή περίπου 2300 προσλήψεις για όλη την πρωτοβάθμια.

Οι προσλήψεις ΖΕΠ θα είναι 672 και θα ενταχθούν στην α φαση. Σε επόμενη φάση, θα γίνουν ακόμα 450-500 προσλήψεις ΖΕΠ.

Το κουμπί που δίνει τη δυνατότητα απενεργοποίησης της αίτησης, θα εμφανιστεί ξανά αύριο το πρωί που θα έχει πλέον λήξει η προθεσμία των δηλώσεων.

Σε σχέση με τις ΔΥΕΠ, οι συντονιστές ανέλαβαν σήμερα υπηρεσία και καταγράφουν τον μαθητικό πληθυσμό που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα. Επομένως οι προσλήψεις ΔΥΕΠ δε θα ενταχθούν στην α φάση προσλήψεων.

Για τους 4500 μόνιμους διορισμούς δεν υπάρχει ακόμα κατανομή διότι δεν έχει γίνει ακόμα η ίδρυση οργανικών θέσεων στα τμήματα ένταξης. Σοβαρότερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η δευτεροβάθμια ως προς αυτό το θέμα.

Όσον αφορά τους 4500 που θα μονιμοποιηθούν, η τωρινή πρόσληψη τους ως αναπληρωτές θα γίνει μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Δείτε επίσης

Προσλήψεις Υπουργείου Παιδείας: Τι μέλλει γενέσθαι

ΕΕΠ και ΕΒΠ: Θα είναι με το πρώτο κουδούνι στα σχολεία οι αναπληρωτές;

Κενά Παράλληλης: Εγγραφο Υπ. Παιδείας προς Δ/νσεις

Συνάντηση ΔΟΕ με Ηγεσία ΥΠΑΙΘ: Δεν δόθηκαν απαντήσεις | Ανακοίνωση ΔΗΣΥ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση