Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημέρωση για προϋπηρεσίες διορισμών: ΕΕΠ – ΕΒΠ – Εκπαιδευτικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημέρωση για προϋπηρεσίες διορισμών: Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ), Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) και Εκπαιδευτικών.

Ενημέρωση για προϋπηρεσίες διορισμών: ΕΕΠ – ΕΒΠ – Εκπαιδευτικών

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα που προέκυψε με τις προϋπηρεσίες υποψηφίων, μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ, θα διορθωθεί από το Αυτοτελές Τμήμα ΕΕΠ και ΕΒΠ του Υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα τα μόρια της προϋπηρεσίας υποψηφίων μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ της τελευταίας χρονιάς υπολογίστηκαν έως τις 25/05/2019, καθότι η ημερομηνία αυτή ίσχυε για την Προκήρυξη των εκπαιδευτικών ΕΑΕ.

Το ορθό για τις Προκηρύξεις 1ΕΑ/2019 και 2ΕΑ/2019 του ΕΕΠ και ΕΒΠ είναι η ημερομηνία 05/06/2019 (ημερομηνία λήξης της υποβολής αιτήσεων στο ΑΣΕΠ για τις προαναφερθείσες Προκηρύξεις) και προς αυτήν την κατεύθυνση θα γίνει και η καταχώρηση από το Αυτοτελές Τμήμα ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγιας

Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ

_______________________________________

Ακολουθεί Ενημέρωση σχετικά με την προϋπηρεσία από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αναπληρωτών Δασκάλων

Ενημέρωση από ΠΑΣΑΔ

Προϋπηρεσία και μοριοδοτηση

Η προϋπηρεσία της φετινής χρονιάς έχει καταχωρηθεί ολόκληρη στον ΟΠΣΥΔ, αλλά λόγω της τρέχουσας αυτή τη στιγμή προκήρυξης της Ειδικής, έχει μοριοδοτηθεί ΣΕ ΟΛΟΥΣ (αφού ο ΟΠΣΥΔ δεν είναι δυνατό να γνωρίζει ποιος συμμετέχει και ποιος όχι στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ) σύμφωνα με τον 4589/2019 μέχρι 25/05.

_______________________________________

Δείτε επίσης

Ενημέρωση για προσλήψεις σε Ειδικά Σχολεία – Τμήματα Ενταξης – Παράλληλη Στήριξη – ΚΕΣΥ/ΕΔΕΑΥ

Ακολούθως αναλύουμε λεπτομέρειες των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ:

1ον. Αυτών που θα δώσουν προσλήψεις αναπληρωτών σε Ειδικά Σχολεία, Τμήματα Ενταξης, Παράλληλη Στήριξη και

2ον Σχετικά με το τι δεν έχει γίνει ακόμη για την ένταξη της Δημόσιας Δαπάνης των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), καθώς και για την Ενταξη της Πράξης ΕΣΠΑ που αφορά σε προσλήψεις αναπληρωτών σε ΚΕΣΥ – ΕΔΕΑΥ.

Προσλήψεις εκπαιδευτικών ΕΑΕ – ΕΕΠ – ΕΒΠ σε Ειδικά Σχολεία και Τμήματα Ενταξης

Αναφορικά με την διαφορά που προέκυψε στο ποσό της Πράξης ΕΣΠΑ 2019-20, για την Εξατομικευμένη υποστήριξη μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με την αντίστοιχη περσινή της Πράξης ΕΣΠΑ 2018-19, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχύουν τα εξής:

1. Η Ενταξη της Πράξης «Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2019-2020», περιλαμβάνει το ποσό 57.970.131,33 ευρώ.

2. Η περσινή Ενταξη της Πράξης «Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2018-2019», περιελάμβανε το ποσό 101.073.219,50 ευρώ.

3. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι για το 2019-20, η παλαιά Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων,

δεν συμπεριέλαβε

στις μελλοντικές προσλήψεις αναπληρωτών:

 • Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) και
 • Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και
 • Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και Τμήματα Ενταξης στα Γενικά Σχολεία,

τον αριθμό που αντιστοιχεί για ΣΜΕΑΕ και ΤΕ, που συμπεριλαμβάνεται στους επικείμενους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην ΕΑΕ.

Η συνέχεια από εδώ: especial.gr

Δείτε ακόμη:

Χρονοδιάγραμμα Μεταθέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ: Επίσπευση διαδικασιών | Εγγραφο Υπουργού

4.500 Μόνιμοι διορισμοί: Τα καλά και τα κακά νέα

Κεραμέως στον ΑΝΤ1: Μέλημα μας η ολοκλήρωση της Προκήρυξης ΕΑΕ, σας διαβεβαιώ πως δεν είναι εύκολο

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

6 Σχόλια

 1. Χρύσα Χασιώτη σε

  Αν κάποιο μέλος ΕΕΠ συμπλήρωνε μήνα στις 7 Ιουνίου που έληγε και η κατάθεση δικαιολογητικών, για τις 2 αυτές μέρες (5 Ιουνίου δηλαδή που εληγαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις) χάνει ολόκληρο μήνα?

 2. Ψύρρας Κωνσταντίνος σε

  Καλησπέρα σας. Είχα προσληφθεί σαν ΠΕ23 Ψυχολόγος πριν από χρόνια για 5 μήνες μέσω ΟΑΕΔ. Στην αίτηση που έκανα έχω συμπεριλάβει και αυτό το δικαιολογητικό για να περαστεί σαν προϋπηρεσία στο ΟΠΣΥΔ αλλά μέχρι τώρα δεν έχει φανεί ακόμα. Μόνο η προυπηρεσία του 2018- 2019 φάνηκε. Έστειλα και Email στη ΠΔΕ Αττικής και του Νότιου Τομέα αλλά δεν πήρα απάντηση. Τι άλλο να κάνω;

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Η προϋπηρεσία που προσφέρθηκε δια Κοινωφελών Προγραμμάτων ΟΑΕΔ σύμφωνα με τον νόμο 4589/2019 των διορισμών δεν προσμετράται, καθότι λαμβάνεται υπόψη μόνον η δημόσια εκπαιδευτική προϋπηρεσία των υποψηφίων.

 3. Ψύρρας Κωνσταντίνος σε

  Δημόσια τι εννοείτε; Είχα προσληφθεί στα πλαίσια κοινωφελους προγράμματος αλλά ο φορέας που με παρακολουθουσε ήταν η ΠΔΕ Νότιου Τομέα απ όπου έχω και την βεβαίωση. Πήγαινα σε 5 σχολεία κάθε εβδομάδα.

  Ευχαριστώ

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Αγαπητέ συνάδελφε δεν μοριοδοτείται αυτή η προϋπηρεσία δυστυχώς.

Γράψτε μία απάντηση