Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημέρωση ΠΑΣΑΔ: Α Φάση προσλήψεων-Παράλληλη Στήριξη-Κριτήρια τοποθέτησης-Παράβολο-Κατανομή θέσεων Γενικής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημέρωση ΠΑΣΑΔ: Α Φάση προσλήψεων-Παράλληλη Στήριξη-Κριτήρια τοποθέτησης-Παράβολο-Κατανομή θέσεων Γενικής-Πιστώσεις κρατικού προϋπολογισμού.

Ενημέρωση ΠΑΣΑΔ

Ενημερωτικό σημείωμα κοινοποίησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ) με περιεχόμενο:

Την Α Φάση προσλήψεων αναπληρωτών και ΖΕΠ
 • “Στην Α’ φάση που θα γίνει στις 24 με 25 Αυγούστου το πιθανότερο είναι ότι δεν θα προλάβουν να ενταχθούν τα κενά των ΖΕΠ, διότι ο χρόνος που απομένει είναι οριακός για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν”.
 • “Ζητήσαμε στην Α’ φάση (που φυσικά σύμφωνα με τα παραπάνω δεν θα θυμίζει τις προηγούμενες χρονιές) να καλυφθεί το 100% των κενών και όχι το 70% (όπως ανακοίνωσε στη ΔΟΕ το υπουργείο)”.
Τις προσλήψεις για την Παράλληλη Στήριξη
 • “Μέχρι στιγμής δεν είμαστε επίσης σίγουροι ότι θα γίνουν προσλήψεις στην παράλληλη (Ειδική). Η τμηματική πρόσληψη λόγω covid 19 ίσως να είναι η αιτιολογία”.
Τη διαφοροποίηση κριτηρίων τοποθέτησης αναπληρωτών και μόνιμων
 • “Η διαφοροποίηση των κριτηρίων τοποθέτησης αναπληρωτών και μόνιμων δημιουργεί αίσθημα αδικίας και θα πρέπει το Υπουργείο να καταλήξει στην υιοθέτηση κοινής στάσης προς τους υπαλλήλους του”.
Το θέμα του παραβόλου ΑΣΕΠ
 • “Στο μεγάλο πρόβλημα του παράβολου, όπως έχουμε ξαναγράψει, θετική κατάληξη μπορεί να υπάρξει μόνο αν Υπουργός Εσωτερικών και Πρόεδρος ΑΣΕΠ θέλουν και αποφασίσουν, να δώσουν λύση”.
Την κατανομή των 5250 + 5250  θέσεων στη Γενική εκπαίδευση
 • “Η ΚΥΑ για τους 5250 + 5250 με την κατανομή θα βγει τον Οκτώβρη.
 • Εμείς ζητήσαμε και ζητάμε 15.000 μόνιμους διορισμούς στην α/θμια και β/θμια, διότι όπως αιτιολογουμε και αποδεικνύουμε τα κενά για τα οποία έγινε η πρόβλεψη το ’18 δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα του ’21.
 • Η α/θμια τον επόμενο Ιούνιο θα έχει πάνω από 9000 οργανικά κενά, πράγμα το οποίο γνωρίζει το Υπουργείο.
 • Η αναλογία διορισμών 80-20 που ζήτησε η ΔΟΕ είναι η απολύτως λογική και σύμφωνη με τις πραγματικές ανάγκες.Την υποστηρίζουμε και ζητάμε από το συνδικαλιστικό μας όργανο να επιμείνει.
 • Οτιδήποτε λιγότερο από το ζητούμενο της Ομοσπονδίας δεν ικανοποιεί και δημιουργεί προβλήματα.
 • Σας καλούμε να κλείσετε τα αυτιά σας στα όσα ακούγονται και εμείς για ακόμη μια φορά θυμίζουμε σε όλους πως οι διορισμοί γίνονται με βάση τις ανάγκες και όχι με βάση τις επιθυμίες της κάθε ομάδας και τα προσωπικά θέλω του κάθε ατόμου”.
Τις πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό
 • “Σας ενημερώνουμε πως από φέτος εφόσον υπάρχουν διορισμοί δεν υπάρχουν πιστώσεις από κρατικό προϋπολογισμό και θα έχουμε μόνο πιστώσεις ΕΣΠΑ και ΠΔΕ”.

Δείτε επίσης

Πρόσληψη και τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ: Ερωτήσεις και Απαντήσεις
Εγκύκλιος πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ
Καταγραφή λειτουργικών κενών ΕΕΠ-ΕΒΠ για πρόσληψη αναπληρωτών 2020-21 | Εγγραφο
Πίνακες ΕΕΠ-ΕΒΠ μετά τους διορισμούς-αλλαγές λόγω αποδοχής αιτήσεων θεραπείας από ΑΣΕΠ
Επιλογή εκπαιδευτικού προσωπικού-Συμβούλων Ψυχολόγων και Σταδιοδρομίας-Ενταξη στο Μητρώο ΣΔΕ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

3 Σχόλια

 1. Μαρία Μ. σε

  Κάθε χρόνο και κάτι καινούριο και πάντα ως προς το χειρότερο. Κύριε Βούγια, εκτιμάτε πως δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη φέτος;

  • Βαγγέλης Φούκας σε

   Μαρια το ακουσα και εγω αυτο. Απο τον αντιπροεδρο της ΔΟΕ. Απλα ειναι απαραδεκτο να μεινουν εκτος τοσα παιδια απο παραλληλη και ΖΕΠ.

Γράψτε μία απάντηση