Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημέρωση στοιχείων εκπαιδευτικών για ηλεκτρονική ψηφοφορία εκλογών αιρετών | Εγγραφο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημέρωση στοιχείων εκπαιδευτικών για ηλεκτρονική ψηφοφορία εκλογών αιρετών εκπροσώπων – Εγγραφο Γ.Γ ΥΠΑΙΘ κας Αναστασίας Γκίκα.

Ενημέρωση στοιχείων εκπαιδευτικών

Εγγραφο με αριθμό πρωτ.132542/Ε3/02-10-2020 με θέμα: “Ενημέρωση στοιχείων εκπαιδευτικών στο ηλεκτρονικό σύστημα MySchool”, απέστειλε στους Διευθυντές σχολικών μονάδων της χώρας και στους Προϊσταμένους ΚΕΣΥ η Γενική Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ κα Αναστασία Γκίκα.

Με το έγγραφο

ζητείται η ενημέρωση-επιβεβαίωση των στοιχείων εκπαιδευτικών (μονίμων και αναπληρωτών), εν όψει της προγραμματιζόμενης διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Οπως το especial.gr

είχε, εχθές Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020, ενημερώσει, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενεργοποιεί τη διάταξη της παραγράφου 3, του άρθρου 22, του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου 4728/2020 και προχωρά τη διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις εκλογές των αιρετών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ, οι οποίες, σύμφωνα με τον το άρθρο 22, του νόμου 4722/2020 πρόκειται να διεξαχθούν το Σάββατο 07.11.2020.

Πολύ σύντομα

αναμένεται Απόφαση, η οποία θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, η οποία θα καθορίζει τις αναγκαίες λεπτομέρειες ως προς τον τρόπο διεξαγωγής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, κατά παρέκκλιση του π.δ. 1/2003 και άλλων συναφών διατάξεων που ρυθµίζουν αποκλειστικά και µόνο τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας µε αυτοπρόσωπη εµφάνιση των εκλογέων ενώπιον εφορευτικών επιτροπών ή µε αλληλογραφία.

Σύμφωνα με τα έως σήμερα δεδομένα

η διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα πραγματοποιηθεί μέσω της “Ψηφιακής Κάλπης Ζευς”, η οποία όπως πληροφορούμεθα από το σχετικό link είναι ένα πληροφοριακό σύστημα για την αδιάβλητη διεξαγωγή απόρρητων ψηφοφοριών με αμιγώς ηλεκτρονικό τρόπο. Τόσο η προετοιμασία της ψηφοφορίας από τη διεξάγουσα αρχή, όσο και η υποβολή της ψήφου από τους ψηφοφόρους, γίνονται απομακρυσμένα μέσω Διαδικτύου”. 

Δείτε το έγγραφο της Γ.Γ κας Α. Γκίκα
Θέμα: “Ενημέρωση στοιχείων εκπαιδευτικών στο ηλεκτρονικό σύστημα MySchool”

Εν όψει της προγραμματιζόμενης διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας κατ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 22 του Ν. 4728/2020 (186 Α), παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την ενημέρωση-επιβεβαίωση των στοιχείων εκπαιδευτικών (μονίμων και αναπληρωτών, που είστε αρμόδιοι να τηρείτε στο ηλ. σύστημα my School.

Συγκεκριμένα πρέπει να ενημερωθούν-επιβεβαιωθούν τα πεδία του Ονοματεπώνυμου, του Πατρώνυμου, του Μητρώνυμου, καθώς και αυτό της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail), τα οποία αποτελούν όλα απαραίτητα στοιχεία της εκλογικής διαδικασίας.

Είναι αυτονόητο ότι σε περίπτωση αναντιστοιχίας, θα πρέπει να διορθωθούν και τα στοιχεία που αφορούν και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας, στις οποίες υπάγονται οι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί μόνιμοι και μη.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΙΚΑ

Δείτε επίσης

Νέα Ενημέρωση ΟΠΣΥΔ για αιτήσεις αναπληρωτών
Τροποποίηση περιοχών ΟΠΣΥΔ-πληρωμή αναπληρωτών: Ενημέρωση αιρετών ΚΥΣΕΕΠ
Εγκύκλιος πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ
Ενημερωτικό: Συνεδρίαση ΚΥΣΕΕΠ-Προσλήψεις Γ Φάσης-Ειδική Πρόσκληση αναπληρωτών-Ανακλήσεις διορισμού
Δηλώσεις αξιωματικής αντιπολίτευσης-Απάντηση Κεραμέως για καταλήψεις και πρωτοβουλίες του ΥΠΑΙΘ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση