Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημέρωση για νέους διορισμούς-νέα Προκήρυξη ΕΑΕ-Ιδρυση Τμημάτων Ενταξης-Κανονισμό Λειτουργίας ΚΕΔΑΣΥ-ΕΕΕΕΚ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημέρωση για νέους διορισμούς-νέα Προκήρυξη ΕΑΕ-Ιδρυση Τμημάτων Ενταξης-Κανονισμό Λειτουργίας ΚΕΔΑΣΥ-Λειτουργία ΕΕΕΕΚ-Της Γ. Μπουλμέτη και του Β. Βούγια.

Ενημέρωση-18.03.2022

Της Γεωργίας Μπουλμέτη και του Βασίλη Βούγια

Παραθέτουμε ακολούθως ενημέρωση, όπως αυτή προέκυψε από πληροφόρησή μας από αρμοδίους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με:

 • Τους νέους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση
 • Τους μόνιμους διορισμούς στα ΚΕΔΑΣΥ και τις ΕΔΥ
 • Τη νέα Προκήρυξη Ειδικής Αγωγής
 • Την ίδρυση Τμημάτων Ενταξης
 • Τον Κανονισμό Λειτουργίας των ΚΕΔΑΣΥ και την αναμόρφωση λειτουργίας των ΕΕΕΕΚ
 • Μεταθέσεις ΕΕΠ – ΕΒΠ για το 2022
Αναλυτικά
Νέοι μόνιμοι διορισμοί

Ανακοινώσεις για τους νέους μόνιμους διορισμούς θα υπάρξουν από το ΥΠΑΙΘ μετά τις διακοπές του Πάσχα. Θεωρούμε εκ των ων ουκ άνευ τη συμπερίληψη του ΕΕΠΕΒΠ σ αυτούς.

Μόνιμοι διορισμοί στα ΚΕΔΑΣΥ και στις ΕΔΥ

Ιδιαίτερης σημασίας για τη λειτουργία των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), είναι η διενέργεια μόνιμων διορισμών σ αυτά, καθώς στο μεγαλύτερο ποσοστό οι δομές αυτές λειτουργούν με αναπληρωτές, οι οποίοι καλύπτουν οργανικές θέσεις και άρα πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Από πλευράς ΥΠΑΙΘ το αίτημα για μόνιμους διορισμούς στα ΚΕΔΑΣΥ αντιμετωπίζεται θετικά, πλην όμως χρειάζεται να υπερκερασθούν τα εμπόδια που στέρησαν τα ΚΕΔΑΣΥ, τα τότε ΚΕΣΥ, από τους προηγούμενους μόνιμους διορισμούς στην ΕΑΕ.

Για μόνιμους διορισμούς στις Επιτροπές Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΕΔΥ) δεν τίθεται θέμα.

Θεωρούμε ότι στους διορισμούς που επίκεινται, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σύσταση νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ,  καθώς οι ανάγκες των σχολείων είναι αντιστρόφως ανάλογες με τις ήδη υπάρχουσες οργανικές θέσεις.

Νέα Προκήρυξη Ειδικής Αγωγής

Οι προεργασίες από το ΑΣΕΠ βρίσκονται σε εξέλιξη και η διαδικασία, όπως ελέχθη, βρίσκεται σε καλό δρόμο. Κατά την προσωπική μας εκτίμηση να περιμένουμε την έκδοση αυτής τον προσεχή μήνα Απρίλιο.

Θεωρούμε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να επιληφθεί του ζητήματος της Παιδαγωγικής Επάρκειας πριν την έκδοση της Προκήρυξης, όπως έχει τονίσει και η ΠΟΣΕΕΠΕΑ, καθώς πολλά Πανεπιστήμια δεν έχουν προλάβει ακόμα να ολοκληρώσουν για τους αποφοίτους τους τα προγράμματα επιμόρφωσης για την απόκτηση της παιδαγωγικής επάρκειας, αφήνοντας έτσι εκτεθειμένους πολλούς συναδέλφους που εργάζονται επί χρόνια στην εκπαίδευση.

Ιδρυση Τμημάτων Ενταξης

Σύμφωνα με πληροφόρησή μας έχει γίνει η προεργασία και το ξεκαθάρισμα για το ποια πληρούν τις προϋποθέσεις ίδρυσης και πριν το Πάσχα, ίσως και νωρίτερα, θα υπάρξει η σχετική εισήγηση από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με όσα μας ειπώθηκαν δεν μπορούσαν να περατωθούν οι διαδικασίες νωρίτερα, ώστε να μπορέσουν να δοθούν στις μεταθέσεις, καθότι χρονοβόρες, μιας και χρειάζονται εγκρίσεις από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Κανονισμός Λειτουργίας ΚΕΔΑΣΥ -Λειτουργία ΕΕΕΕΚ

Εως το τέλος της σχολικής χρονιάς 2021-22 αναμένεται να έχουν κοινοποιηθεί και ο Κανονισμός Λειτουργίας των ΚΕΔΑΣΥ και  ελπίζουμε και η αναμόρφωση λειτουργίας των ΕΕΕΕΚ της χώρας.

Μεταθέσεις ΕΕΠ – ΕΒΠ για το 2022

Οι αιτήσεις μετάθεσης ήταν αρκετές, η διαδικασία προχωρά ικανοποιητικά και σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις. Μετά την ανακοίνωση των Μεταθέσεων θα εκδοθεί η Εγκύκλιος Μετατάξεων.

Δείτε επίσης

Διεκδίκηση διορισμών ΕΕΠ-ΕΒΠ: Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ κοινοποιεί την επιστολή προς το ΥΠΑΙΘ στα κλαδικά σωματεία του ΕΕΠ και ζητά τη συνδρομή τους

Μόνιμοι διορισμοί 2022: Από τους υπάρχοντες  πίνακες-Τέλος Απριλίου θα έχουμε αριθμό-Από τι θα εξαρτηθεί 

Η απάντηση στο εξώδικο για τη νέα Προκήρυξη Ειδικής Αγωγής από το Υπουργείο Παιδείας 

 Οδηγός: Αδειες μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

12 Σχόλια

 1. Βαγγέλης Φούκας σε

  Καλησπερα σα κΒουγια. Θεωρειται πιθανο να γινουν διορισμοι στην Εδικη Αγωγη με τους υπαρχοντες πινακες φετος το καλοκαιρι, μετα την ενημερωση σαας απο το ΥΠΑΙΘ ;
  Εχω χασει διορισμο για 67 θεσεις

 2. Πέτρος Μηλώσης σε

  Καλησπέρα κ. Βούγια, με βάση τη περσινή χρονιά, μετα την ανακοίνωση των μεταθέσεων των ΕΕΠ-ΕΒΠ, βγαίνει πρόσκληση για μετάταξη εκ/κων Α/βμιας, Β/θμιας σε ΕΕΠ-ΕΒΠ και το αντίστροφο, έχετε κάποια ενημέρωση για το αν θα γίνει φέτος και αν θα προηγηθεί των διορισμών;
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 3. Καλημέρα κ. Βασίλη. Είδα σε ΚΕΔΑΣΥ μετάθεση ΠΕ04 την στιγμή που δεν υπάρχει κενή οργανική θέση ΠΕ03/ΠΕ04. Επίσης έχω την εντύπωση ότι γενικά οι μεταθέσεις είναι περισσότερες από τα οργανικά κενά χωρίς τις ειδικές κατηγορίες.
  Μπορεί να ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙ η απόφαση αν είναι παράνομη; ( είναι παράνομη; )
  Πλην των νέων τμημάτων ένταξης έχει αποφασιστεί σύσταση νέων οργανικών στα ΚΕΔΑΣΥ;
  Παράξενο, ο ewall μας ενημερώνει ότι στην νομοπαρασκευαστική στην οποία συμμετέχετε συζητούνται περικοπές…

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Χωρίς οργανική δεν νοείται μετάθεση. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρετε δεν γνωρίζω λεπτομέρειες. Δεν έχει αποφασισθεί σύσταση νέων οργανικών. Για περικοπές δεν αντιλαμβάνομαι σε τι αναφέρεσθε.

 4. Γιώργος Βουλόγκας σε

  Καλημέρα κε Βούγια
  τι εννοείτε με την παρακάτω φράση στο κείμενο σας:
  “Για μόνιμους διορισμούς στις Επιτροπές Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΕΔΥ) δεν τίθεται θέμα.”
  δηλαδή θα γίνουν διορισμοί στις ΕΔΥ ή όχι;
  Γιώργος Βουλόγκας

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Δεν υπάρχει πρόβλημα και μπορούν να γίνουν διορισμοί στις ΕΔΥ. Τώρα αν θα γίνουν το ξέρει το ΥΠΑΙΘ.

   • Λάθος πληροφόρηση από την ηγεσία ενός ΚΕΔΑΣΥ για την οργανική θέση στο ΚΕΔΑΣΥ. Πάντως έχω την εντύπωση ότι θα δούμε αρκετούς στην διάθεση των ΠΥΣΔΕ και στην ΕΑΕ πλέον.
    Όσο για τις περικοπές αφορούν γενικά την ΕΑΕ γράφει ο e-wall στο facebook. Με 2.000 κάθε έτος επιπλέον δικαιούχους παράλληλης στήριξης λχ κάποια περικοπή πρέπει να μαγειρευτεί από την ηγεσία του υπουργείου, αυτά που συζητάτε στις νομοπαρασκευαστικές δεν κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Για του λόγου το αληθές πέρσι έγραφα την λέξη ΚΕΔΑΣΥ στο google πριν ανακοινωθούν επίσημα και δεν υπήρχε κανένα αποτέλεσμα αν και είχε προκαθοριστεί πολύ νωρίτερα το νέο όνομα των ΚΕΣΥ.

    • Βασίλης Βούγιας σε

     Στην νομοπαρασκευαστική δεν συζητώνται περικοπές. Δεν ξέρω αν συζητώνται αλλού. Ρωτήστε τους παντογνώστες όμως για καλύτερη πληροφόρηση.

 5. Βαγγελης Φούκας σε

  Ευτυχως το λενε αυτο με τους υπαρχοντες πινακες. Οτι δηλαδη θα κανουν διορισμους φετος το καλοκαιρι με αυτους στην Ειδικη. Και οταν βγουν οι νεοι προσωρινοι , αν εχουμε τον Αυγουστο, αναπληρωτες. Ειμαστε ατομα που χασαμε διορισμο στο νημα και ηδη υπαρχουν παρα πολλα κενα που πρε΄πει να καλυφθουν αμεσα.
  Στην επικοινωνια που ειχατε με το ΥΠΑΙΘ, σας ειπαν οτι οι διορισμοι που θα ανακοινωθουν μετα το Πασχα, θα αφορουν και την Ειδικη Αγωγη (εκπαιδευτικοι-ΕΒΠ-ΕΕΠ) ; Ή μονο την Γενικη ;

Γράψτε μία απάντηση