Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημέρωση για πιστώσεις αναπληρωτών-ΦΕΚ νεοδιόριστων-Αιτήσεις αναπληρωτών-Παράλληλη Στήριξη-Νέο ν/σ ΕΑΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημέρωση για πιστώσεις αναπληρωτών-ΦΕΚ νεοδιόριστων-Αιτήσεις αναπληρωτών-Παράλληλη Στήριξη-Νέο νομοσχέδιο για Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ).

Ενημέρωση για πιστώσεις αναπληρωτών

Το especial.gr συγκέντρωσε και παρουσιάζει πληροφορίες από το ΥΠΑΙΘΑ αναφορικά με:

Α. Τις πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών το 2023-24

Β. Τα ΦΕΚ νεοδιόριστων-Τοποθετήσεις

Γ. Την Πρόσκληση αναπληρωτών-δηλώσεις περιοχών

Δ. Τις προσλήψεις Παράλληλης/ΠΕ25/ΕΒΠ/ΚΕΔΑΣΥ/ΕΔΥ – Πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Ε. Το νέο Νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή και την Παράλληλη Στήριξη

Αναλυτικά

Α. Πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών το 2023-24

Αναφορικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για το 2023-24, οι πιστώσεις προβλέπεται να ανέλθουν στον αριθμό 41.000. Εδώ πρέπει να προσθέσουμε και τους 3.849 μόνιμους διορισμούς για το 2023, εκ των οποίων 3.449 στη Γενική εκπαίδευση (1.644 Α/θμια, 1.744 Β/θμια και 79 ΠΕ79 στα Μουσικά σχολεία) και 400 στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) – 250 εκπαιδευτικοί (80 Α/θμιας και 170 Β/θμιας εκπ/σης) και 150 μέλη ΕΕΠ, 75 Ψυχολόγοι-ΠΕ23 και 75 Κοινωνικοί Λειτουργοί-ΠΕ30, οι οποίοι μόνιμοι διορισμοί καλύπτουν τις απώλειες από τους συνταξιοδοτηθέντες εκπαιδευτικούς.

Αναφορικά με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) οι πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών για το 2023-24 θα είναι ίδιες πάνω-κάτω με τις περσινές, όπου είχαν προσληφθεί 14.431 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και 8.062 μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΕΕΠ-ΕΒΠ).

Να υπενθυμίσουμε πως πέρσι, για το σχολικό έτος 2022-23, σύμφωνα με στοιχεία της Υφυπουργού ΠΑΙΘΑ κας Ζ. Μακρή είχαμε σύνολο 47.167 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Β. ΦΕΚ νεοδιόριστων-Τοποθετήσεις

Τα ΦΕΚ με τα ονόματα διορισθέντων εκπαιδευτικών Γενικής και Ειδικής Αγωγής και μελών ΕΕΠ Ψυχολόγων-ΠΕ23 και Κοινωνικών Λειτουργών θα εκδοθούν έως τις 16 Αυγούστου 2023 και η Ανάληψη υπηρεσίας-Ορκωμοσία των νεοδιορισθέντων θα πραγματοποιηθεί από 17 έως 23 Αυγούστου 2023. Από 23 έως 29 Αυγούστου οι νεοδιόριστοι θα δηλώσουν σχολικές μονάδες στις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας και θα τοποθετηθούν με την πρώτη μισθοδοσία τους να λαμβάνει χώρα την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023.

Δείτε

Νεοδιόριστοι 2023-24: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουν όσοι διορίζονται-Της Γ. Μπουλμέτη και του Β. Βούγια 

Γ. Πρόσκληση αναπληρωτών-δηλώσεις περιοχών

Θα εκδοθεί η Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), για υποβολή αίτησης-δήλωσης περιοχών για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών το σχολικό έτος 2023-2024 με τις αιτήσεις-δηλώσεις προτίμησης να υποβάλλονται από Παρασκευή 18 έως Παρασκευή 25.08.2023 και από 26 έως 28.08.2023 θα έχουμε τις προσλήψεις για την Α Φάση 2023-24, με ανάληψη υπηρεσίας την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023.

Δείτε

Οδηγός νέου αναπληρωτή: Γενικές οδηγίες-Πριν και μετά την πρόσληψη-Προς την απόλυση 

Δ. Προσλήψεις Παράλληλης/ΠΕ25/ΕΒΠ/ΚΕΔΑΣΥ/ΕΔΥ – Πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Παράλληλη Στήριξη, αναπληρωτών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για τους μαθητές που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν, αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) κλάδου Σχολικών Νοσηλευτών-ΠΕ25, για τους μαθητές με ανάγκη νοσηλευτικής φροντίδας και αναπληρωτών εκπαιδευτικών και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) για τη στελέχωση των ΚΕΔΑΣΥ και μελών ΕΕΠ Ψυχολόγων-ΠΕ23 και Κοινωνικών Λειτουργών-ΠΕ30 για τις ΕΔΥ, εντάχθηκαν στα Περιφερειακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2021-2027 των 13 Περιφερειών της χώρας, ώστε να μπορέσουν να έχουν συνέχεια οι προσλήψεις αναπληρωτών σ αυτούς τους τομείς.

Το νέο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ φέρει την ονομασία “Πρόγραμμα ανάπτυξης και ενδυνάμωσης διεπιστημονικών συμβουλευτικών και υποστηρικτικών δομών και μαθησιακής υποστήριξης/ συνεκπαίδευσης μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για την ισότιμη πρόσβαση και συμπερίληψη στην εκπαίδευση” και ερώτημα είναι αν υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης των πιστώσεων από μια Περιφέρεια σε άλλη σε περίπτωση ανάγκης.

Δείτε

Οδηγός υλοποίησης Παράλληλης-ΕΒΠ/Σχολ. Νοσηλευτών στα γεν. σχολεία-Προσλήψεις σε ΚΕΔΑΣΥ και ΕΔΥ 

Ε. Νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή και την Παράλληλη Στήριξη

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε κατάθεση νομοσχεδίου τον προσεχή Σεπτέμβριο για την αναμόρφωση της Ειδικής Αγωγής και την ενδυνάμωση της Παράλληλης Στήριξης, υφίσταται αυτή τη στιγμή μια διεργασία επί των θεμάτων αυτών στο ΥΠΑΙΘΑ, αλλά το να κατατεθεί νομοσχέδιο τον προσεχή Σεπτέμβριο στη Βουλή δεν υφίσταται ως πιθανότητα.

Δείτε

Νομοσχέδια Υπουργείου Παιδείας: Αναμόρφωση Ειδικής Αγωγής-Ενδυνάμωση Παράλληλης-Ιδιωτ. Πανεπιστημία 

Αναμόρφωση Παράλληλης Στήριξης: Οι αλλαγές που ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας 

Πριν φύγετε

Οδηγός εκπαιδευτικού 2023-24: Ολα όσα αφορούν στους μόνιμους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023-24: Ιστορική διαδρομή-προσλήψεις-διορισμοί-καθηκοντολόγια-νομοθεσία

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση