“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημερωτικό για προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ: Του Αιρετού Μ. Βάρκα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημερωτικό για προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ: Του Αιρετού του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου ΕΕΠ και ΕΒΠ Βορείου Αιγαίου, Μιχάλη Βάρκα.

Ενημερωτικό για προσλήψεις

Ενημερωτικό εξέδωσε ο Αιρετός στο ΠΥΣΕΕΠ Βορείου Αιγαίου Μιχάλης Βάρκας, αναφορικά με τη διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ για το σχολικό έτος 2019-20.

Ο Αιρετός διευκρινίζει – υπενθυμίζει στους συναδέλφους αρκετά ζητήματα των επικείμενων προσλήψεων αναπληρωτών.

Δείτε το Ενημερωτικό του Αιρετού

Μιχάλης Βάρκας, Αιρετός στο ΠΥΣΕΕΠ Βορείου Αιγαίου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Καθώς γίνομαι αποδέκτης σχετικών ερωτημάτων αναφορικά με τη διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ για το σχολικό έτος 2019-20, θα ήθελα να διευκρινίσω-υπενθυμίσω τα εξής:

1. Οι διαδικασίες που θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα αφορούν προσλήψεις ΜΟΝΟ αναπληρωτών ανά ΠΔΕ και όχι ανά την επικράτεια. Δεν έχουν σχέση με τις μόνιμες προσλήψεις οι οποίες θα γίνουν βάσει ενιαίου πίνακα και που όπως φαίνεται θα καθυστερήσουν αφού δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη οι προσωρινοί πίνακες από το ΑΣΕΠ.

2. Η διαδικασία που επίκειται σχετίζεται με τους αξιολογικούς πίνακες του 2018 και όχι με τις ενέργειες (εγγραφή στον ΟΠΣΥΔ, κατάθεση δικαιολογητικών κ.τ.λ.) που έγιναν το διάστημα Μαΐου-Ιουνίου 2019 και αφορούσαν τις εξαγγελθείσες μόνιμες προσλήψεις (αλλά και αναπληρωτών εφόσον οι διαδικασίες ολοκληρώνονταν έγκαιρα, κάτι που τελικά δεν έγινε).

3. Όσοι-όσες έκαναν για πρώτη φορά τα χαρτιά τους το διάστημα Μαΐου-Ιουνίου 2019 ΔΕΝ μπορούν να είναι υποψήφιοι για θέση αναπληρωτή το αμέσως προσεχές διάστημα, αφού οι προσλήψεις θα γίνουν βάσει των πινάκων του 2018. Θα συμμετέχουν βέβαια στη διαδικασία για μόνιμες προσλήψεις.

4. Όσοι από τους υποψήφιους του 2018 είχαν αρνηθεί πέρυσι κάποια θέση αναπληρωτή δεν αποκλείονται και μπορούν φέτος να συμμετέχουν στη διαδικασία και ενδεχομένως να προσληφθούν.

5. Το γεγονός ότι κάποιος προσελήφθη πέρυσι δεν εγγυάται ότι θα προσληφθεί και φέτος (ιδίως αν είναι χαμηλά στον αξιολογικό πίνακα) και αντίστροφα το γεγονός ότι κάποιος δεν προσελήφθη πέρυσι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα προσληφθεί φέτος.

Εξαρτάται από τον αριθμό των πιστώσεων, τα λειτουργικά κενά, την πιθανή άρνηση κάποιων συνυποψηφίων, ακόμη και από τα αν οι πιστώσεις θα δοθούν σε μεγάλες φάσεις στην αρχή ή σε πολλές κατά τη διάρκεια του έτους.

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο αριθμός των πιστώσεων θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα και ότι θα υπάρξει μια μεγάλη φάση προσλήψεων στην αρχή.

Μένει να το δούμε στην πράξη.

___________________________________

Δείτε επίσης

Ανάλυση Χρονοδιαγράμματος προσλήψεων: Ερωτήσεις – Απαντήσεις

Οριστικοί Πίνακες ΕΕΠ – ΕΒΠ 2018-19: Ισχύουν και φέτος

ΠΟΣΕΕΠΕΑ για προσλήψεις και πιστώσεις αναπληρωτών | Εγγραφο

Ψυχολόγοι σε Ολοήμερα: Σε 140 Ομάδες σχολείων

Κοινωνικοί Λειτουργοί σε Τάξεις Υποδοχής: Ορίστηκαν 47 Σχολικές Μονάδες

Χρονοδιάγραμμα προσλήψεων αναπληρωτών από το ΥΠΑΙΘ

___________________________________

Δείτε ακόμη τα περσινά στοιχεία προσλήψεων

Αριθμοί προσλήψεων ΕΕΠ-ΕΒΠ και Οργανικά κενά για το 2018-19 και 2017-18 | Πίνακες

Προσλήψεις ΕΕΠ-ΕΒΠ: Και από τις 13 ΠΔΕ έως 13/04/2019

Αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ – Κατανομή πιστώσεων: Προσλήψεις στις 13 ΠΔΕ για το 2018-19

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση