Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημερωτικό ΠΑΣΑΔ: Προγραμματισμός προσλήψεων-ΖΕΠ-Κενά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημερωτικό ΠΑΣΑΔ: Προγραμματισμός προσλήψεων-ΖΕΠ-Κενά/Κάλυψη αναγκών-Σχετικά με την παράταση δηλώσεων προτίμησης περιοχών.

Ενημερωτικό ΠΑΣΑΔ

Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ) έχουμε τα εξής:

Παράταση δηλώσεων προτίμησης περιοχών

Συνάδελφοι, παράταση δηλώσεων προτίμησης περιοχών δε θα δοθεί, οπότε σήμερα και μέχρι 12:00, που θα κλείσει το σύστημα, πρέπει να έχουν υποβληθεί από εσάς.

Προγραμματισμός προσλήψεων

Τα προγράμματα που θα τρέξουν σ’ αυτή τη φάση και σύμφωνα με τον προγραμματισμό που μας έχει ανακοινωθεί, για 20-21/08 προσλήψεις (το αργότερο 24) και 24-25 τοποθετήσεις, είναι Γενική και Ειδική, ΣΜΕΑΕ, ΚΕΣΥ (μαζί 800+) και παράλληλη που θα είναι μικρότερη από την περσινή Α φάση αφού θα έχει μόνο όσες πιστώσεις έχουν προλάβει να εγκριθούν κι όχι όλες.

ΖΕΠ
  • Τα ΖΕΠ, αν και χτες υπογράφηκαν από την Υφυπουργό και περιμένουν ΦΕΚ, δεν θα μπορέσουν χρονικά να είναι έτοιμα.
  • Ας σημειωθεί πως παρακολουθώντας τα, στις 10/08 είχαμε επικοινωνήσει με Υφυπουργό και Γ.Γ. επισημαίνοντας την απαράδεκτη καθυστέρηση της υπογραφής τους που αργοπορούσε τη διαδικασία.
Κενά-Κάλυψη αναγκών
  • Τα κενά τέλος, 3500 δάσκαλοι και 2900 νηπιαγωγοί εκτιμήθηκαν με βάση τα όσα έστειλαν οι Περιφέρειες κι όχι οι Διευθύνσεις, που γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες, γι αυτό και απέχουν απ’ την πραγματικότητα κατά πολύ!
  • Αυτό σημαίνει πως η πρώτη φάση δε θα καλύψει όλες τις ανάγκες με αποτέλεσμα να έχουμε άδεια έδρανα και μαθητές να περιμένουν νηπιαγωγούς, δασκάλους και ειδικότητες.
  • ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!
  • Γιατί σημασία δεν έχει μόνο ν’ ανοίξουν τα σχολεία αλλά να υπάρχουν κι όλοι οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί για τους μαθητές!!!

Δείτε επίσης

Λειτουργία σχολικών μονάδων: Με το σύνολο των μαθητών-εκτεταμένη χρήση μάσκας-διαφορετικά διαλείμματα-Ανακοίνωση ΥΠΑΙΘ
Αιτήσεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ: Ερωτήσεις και Απαντήσεις – Μέρος Β
 Εγκύκλιος μέτρων περιορισμού κορονοϊού στο Δημόσιο: Τηλεργασία-back office-μάσκα σε δημόσιες υπηρεσίες-3 ωράρια λειτουργίας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση