Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημερωτικό: Συνεδρίαση ΚΥΣΕΕΠ-Προσλήψεις Γ Φάσης-Ειδική Πρόσκληση αναπληρωτών-Ανακλήσεις διορισμού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Ενημερωτικό: Συνεδρίαση ΚΥΣΕΕΠ-Προσλήψεις Γ Φάσης-Ειδική Πρόσκληση αναπληρωτών-Ανάκληση διορισμού 7 μελών ΕΕΠ-Ενημέρωση από τους αιρετούς ΚΥΣΕΕΠ Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια.
Ενημερωτικό
Των αιρετών Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια
Συνεδρίαση ΚΥΣΕΕΠ
Συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020 και ώρα 12:00, το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΚΥΣΕΕΠ), στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τα ακόλουθα θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
Θέματα ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο: Εξέταση αίτησης ανάκλησης απόσπασης και νέων αιτήσεων απόσπασης για το σχ. έτος 2020

Θέμα 2ο: «Εξέταση αίτησης μετάταξης μόνιμου μέλους ΕΕΠ σε άλλο κλάδο ΕΕΠ

Θέμα 3ο: Εξέταση αίτησης μετάταξης μόνιμου μέλους ΕΒΠ σε κλάδο εκπαιδευτικού

Θέμα 4ο: Εξέταση αιτήσεων μετάταξης μονίμων εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης σε κλάδους ΕΕΠ

Το ΚΥΣΕΕΠ συνεδρίασε με τη νέα του σύνθεση, η οποία παρατίθεται ακολούθως

1. Πρόεδρος ο κος Κωνσταντινίδης Μαρίνος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης

2. Αντιπρόεδρος ο κος Πολύδωρος Βασίλειος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας

3. Τακτικό μέλος η κα Ξυνοπούλου Ελένη-Μαρίνα, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

4. Τακτικό αιρετό μέλος ο κος Βούγιας Βασίλειος, κλάδου ΠΕ 30-Κοινωνικών Λειτουργών στο ΚΕΣΥ Φθιώτιδας.

5. Τακτικό αιρετό μέλος η κα Μπουλμέτη Γεωργία, κλάδου ΠΕ30-Κοινωνικών Λειτουργών στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου.

Ενημερωτικό
Αναλυτικά τι συζητήθηκε
Θέμα 1ο:
Εξέταση αίτησης ανάκλησης απόσπασης και νέων αιτήσεων απόσπασης για το σχ. έτος 2020

Το ΚΥΣΕΕΠ εισηγήθηκε θετικά για μια ένσταση μέλους ΕΕΠ κλάδου Κοινωνικών Λειτουργών ΠΕ30 και για μια ανάκληση Απόσπασης και για νέα απόσπαση κατά προτεραιότητα μέλους ΕΕΠ κλάδου Ψυχολόγων ΠΕ23.

Θέμα 2ο:
Εξέταση αίτησης μετάταξης μόνιμου μέλους ΕΕΠ σε άλλο κλάδο ΕΕΠ

Το Κεντρικό Συμβούλιο εισηγήθηκε θετικά για τη μετάταξη μέλους ΕΕΠ κλάδου ΠΕ25-Σχολικών Νοσηλευτών σε κενή οργανική θέση του κλάδου Ψυχολόγων ΠΕ23.

 

Θέμα 3ο:
Εξέταση αίτησης μετάταξης μόνιμου μέλους ΕΒΠ σε κλάδο εκπαιδευτικού

Το ΚΥΣΕΕΠ εισηγήθηκε θετικά για την αποδέσμευση μέλους ΔΕ01-ΕΒΠ.

Θέμα 4ο:
Εξέταση αιτήσεων μετάταξης μονίμων εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης σε κλάδους ΕΕΠ

Το ΚΥΣΕΕΠ αναφορικά με τις αιτήσεις μονίμων εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για μετάταξη σε κλάδους ΕΕΠ, εισηγήθηκε ως εξής: 

Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
 • Θετικά για την μετάταξη εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ60 – Νηπιαγωγών σε κενή οργανική θέση του κλάδου Ψυχολόγων ΠΕ23 στην Αττική.
 • Θετικά για την μετάταξη εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ70 ΕΑΕ Δασκάλων σε κενή οργανική θέση του κλάδου Ψυχολόγων ΠΕ23 στην Αχαΐα.
 • Θετικά για την μετάταξη εκπαιδευτικού κλάδου 79.01 Μουσικών Σπουδών σε κενή οργανική θέση του κλάδου Σχολικών Νοσηλευτών ΠΕ25 στην Αχαΐα. 
 • Αρνητικά για την μετάταξη εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων λόγω μη ύπαρξης οργανικού κενού μιας και το μοναδικό υπάρχον καλύφθηκε από την Μετάταξη του Θέματος 2.
Εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
 • Θετικά για την μετάταξη εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ87.02- Νοσηλευτικής σε κενή οργανική θέση του κλάδου Ψυχολόγων ΠΕ23 στην Αττική.
 • Θετικά για την μετάταξη εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ06- Αγγλικής Γλώσσας σε κενή οργανική θέση του κλάδου Ψυχολόγων ΠΕ23 στην Αττική.

______________________

Ενημερωτικό
Θέματα εκπαιδευτικής επικαιρότητας
Α. Προσλήψεις Γ Φάσης
Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 θα έχουμε προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ για την Γ Φάση πρόσληψης για το 2020-21.
Οι προσλήψεις θα γίνουν για τις ανάγκες των ΣΜΕΑΕ, των ΚΕΣΥ, των ΕΔΕΑΥ και της Παράλληλης Στήριξης μαθητών από Σχολικούς Νοσηλευτές (ΠΕ25) και ΕΒΠ, όσον αφορά στις έως τώρα εγκρίσεις.
Β. Ειδική Πρόσκληση πρόσληψης αναπληρωτών
Το ΥΠΑΙΘ θα προχωρήσει στην έκδοση της Ειδικής Πρόσκλησης πρόσληψης αναπληρωτών που προβλέπεται στο άρθρο 46 του νόμου 4692/2020*, ώστε να δοθεί η δυνατότητα και σε όσους ευρίσκονται στους Αξιολογικούς Πίνακες ΑΣΕΠ και δεν δήλωσαν περιοχές στην Πρόσκληση του Αυγούστου, να το πράξουν τώρα.
*Αρθρο 46, του νόμου 4692/2020
Μετά την 1η Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους, εφόσον διαπιστώνεται αδυναμία κάλυψης των λειτουργικών αναγκών λόγω άρνησης ανάληψης υπηρεσίας ή παραίτησης από τη θέση αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μελών Ε.Ε.Π., και Ε.Β.Π. σε σχολικές μονάδες, μπορεί να πραγματοποιείται ειδική πρόσκληση πρόσληψης με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για την κάλυψη των κενών θέσεων συγκεκριμένων σχολικών μονάδων.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί
πως από τους κυρωμένους Αξιολογικούς Πίνακες ΑΣΕΠ μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ ένα μεγάλο ποσοστό δεν έκανε δήλωση για πρόσληψη ως αναπληρωτής, με συνέπεια αυτή τη στιγμή οι Πίνακες να εξαντλούνται.
Σε κάθε περίπτωση όμως
η Ειδική Πρόσκληση για δήλωση περιοχών θα εκδοθεί μετά:
 • Την Πρόσκληση υποψήφιων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών τρίμηνης (κατ΄ελάχιστον) διάρκειας, για την κάλυψη λειτουργικών κενών, τα οποία προκύπτουν από λόγους συναφείς με τη μετάδοση και διασπορά του νέου κορονοϊού COVID-19, η οποία θα εκδοθεί σύντομα και
 • Τις προσλήψεις 2.800 αναπληρωτών Ψυχολόγων ΠΕ23 και Κοινωνικών Λειτουργών ΠΕ30 για τις ανάγκες του Προγράμματος “Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς”.
Ενημερωτικό
Γ. Ανάκληση μόνιμου διορισμού 7 μελών ΕΕΠ και αντικατάσταση αυτών
Αναφορικά με τα 7 μέλη ΕΕΠ, (3 Ψυχολόγοι ΠΕ23, 2 Φυσικοθεραπευτές ΠΕ28, 1 Εργοθεραπεύτρια ΠΕ29 και 1 Σχολικός Νοσηλευτής ΠΕ25) τα οποία δεν παρουσιάστηκαν για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών και ως εκ τούτου ανακλήθηκε ο διορισμός τους σε ΣΜΕΑΕ, το ΥΠΑΙΘ αναζητεί τον τρόπο με τον οποίο θα διατεθούν εκ νέου οι εν λόγω θέσεις για μόνιμο διορισμό.

Δείτε επίσης

Νόμος 4692-2020: “Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις” | ΦΕΚ A 111-12.06.2020
Ηλεκτρονική ψηφοφορία εκλογής αιρετών Υπηρ. Συμβουλίων 2020: Αναμένεται ΦΕΚ με τη διαδικασία
Ανασυγκρότηση ΚΥΣΕΕΠ | Απόφαση
Ανασυγκροτήσεις ΠΥΣΕΕΠ: Αποφάσεις στη Διαύγεια
Ανασυγκρότηση ΚΥΣΠΕ: Η θητεία των μελών λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2020
Ανασυγκρότηση ΚΥΣΔΕ: Η θητεία των μελών λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2020

Πριν φύγετε

Καταγραφή προβλημάτων και δυσλειτουργιών στα Ειδικά σχολεία και ΚΕΣΥ της Αττικής από ΣΕΕΠΕΑ Αττικής
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

 1. Σόρτση Δήμητρα σε

  Καλησπέρα σας κ. Βούγια κι ευχαριστούμε για όλα!! Για το πρόγραμμα “Μια Νέα Αρχή στα Επαλ”, ξέρετε πότε θα γίνουν οι προσλήψεις ψυχολόγων; Να το περιμένουμε τη Δευτέρα, μαζί με το μεγάλο πρόγραμμα που αναμένεται ή σε άλλον χρόνο;

Γράψτε μία απάντηση