Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημέρωση για νέες οργανικές εκπαιδευτικών και ΕΕΠ/ΕΒΠ-αριθμό διορισμών-νομοσχέδια Υπ. Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημέρωση για νέες οργανικές εκπαιδευτικών και ΕΕΠ/ΕΒΠ-αριθμό διορισμών-νομοσχέδια Υπουργείου Παιδείας, από το especial.gr.

Ενημέρωση για νέες οργανικές εκπαιδευτικών και ΕΕΠ/ΕΒΠ

Σύμφωνα με όσα έχει πληροφορηθεί το especial.gr έως τώρα, για την κατάθεση νομοσχεδίων αρμοδιότητας ΥΠΑΙΘΑ, τις νέες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ και τους μόνιμους διορισμούς, ισχύουν τα παρακάτω:

Δυο τα νομοσχέδια του Υπουργείου Παιδείας

Δυο είναι τελικά τα νομοσχέδια του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού τα οποία θα μας απασχολήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός Ακαδημίας Αθηνών»

Το πρώτο είναι το νομοσχέδιο με τίτλο: «Οργανισμός Ακαδημίας Αθηνών», του οποίου από την 6η Φεβρουαρίου 2024 έχει ολοκληρωθεί η Δημόσια Διαβούλευση με 61 σχόλια. Το νομοσχέδιο αυτό θα κατατεθεί στη Βουλή (UPDATE: Κατατέθηκε!) για ψήφιση άμεσα και όπως όλα δείχνουν, από τη στιγμή που δεν χρειάζεται Διαβούλευση και η ψήφισή του δεν θα πάρει πολύ χρόνο, είναι το προσφορότερο νομοσχέδιο στο οποίο θα περιέχονται ως Τροπολογίες οι διατάξεις για τη σύσταση των 1.700 περίπου οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΗΣ, ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ, ΠΕ07 ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ, ΠΕ08 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΠΕ86 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΠΕ79 ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΠΕ91 ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ) και της σύστασης των 1.555 νέων οργανικών θέσεων για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Πολυνομοσχέδιο

Το δεύτερο είναι ένα πολυνομοσχέδιο που αφορά σε πολλά και διαφορετικά θέματα, το λεγόμενο και “ερανιστικό”, το οποίο περιλαμβάνει διάφορες ρυθμίσεις θεμάτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Επαγγελματικής εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής, Εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και Ανώτατης εκπαίδευσης. Αυτό το νομοσχέδιο θα κατατεθεί οσονούπω σε Δημόσια Διαβούλευση.

Θα “τρέξουν” ξανά Μεταθέσεις

Αμέσως μετά τη σύσταση των νέων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ θα “τρέξουν” ξανά Μεταθέσεις, με βάση τις υπάρχουσες αιτήσεις των Μεταθέσεων που έγιναν, όπου θα δοθούν οι νέες οργανικές θέσεις για να μπορέσουν μετά να δοθούν για τους μόνιμους διορισμούς.

Μόνιμοι διορισμοί για το 2024-25

Οπως είχαμε πει από την 7η Μαΐου 2024 η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ) κατέβαλε προσπάθεια να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά – και μετά τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ – στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) με μόνιμους διορισμούς (Δείτε ΕΔΩ). Μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα και ποικίλη επιχειρηματολογία προς τα συναρμόδια Υπουργεία, αλλά και πιο πάνω, φαίνεται πως αυτή τη στιγμή το ΥΠΑΙΘΑ θα είναι σε θέση να αναγγείλει ένα νούμερο μόνιμων διορισμών άνω των 7.000, (με μετατροπή ενός αριθμού θέσεων αναπληρωτών του κρατικού προϋπολογισμού σε μόνιμες) με το τελικό νούμερο να μην έχει ακόμη “κλειδώσει”.

Δείτε σχετικά

Η διάταξη με τις 1.555 νέες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ και την κατανομή ανά κλάδο 

Δείτε επίσης

Αριθμοί ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023-24: Μόνιμοι και αναπληρωτές ανά τύπο σχ. μονάδας, περιοχή/δομή διορισμού/πρόσληψης & Πρόγραμμα

Πίνακας Λειτουργικών κενών ΕΕΠ-ΕΒΠ για τις Αποσπάσεις

Δείτε επίσης

52.500 οι αναπληρωτές το 2023-24: Η Ζ. Μακρή για Παράλληλη-Τ.Ε-Διορισμούς-Ενταξ. Εκπ/ση | Παράθεση στοιχείων 

Καθηκοντολόγια εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Σχολεία-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ-Παράλληλη-Τ.Ε-Δ/ντων-Συμβ. Εκπ/σης-Συλλ. διδ/ντων 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023-24: Ιστορική διαδρομή-προσλήψεις-διορισμοί-καθηκοντολόγια-νομοθεσία 

Σχεδιασμός διαδικασίας αξιολόγησης ατόμων με ΕΕΑ από τα ΚΕΔΑΣΥ: Απευθείας ανάθεση στο ΕΚΠΑ 37.200 €

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση