Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημέρωση για την παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Στερεάς για την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημέρωση για την παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Στερεάς για την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων από τον ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς, τον ΣΕΠΕ και την ΕΛΜΕ Φθιώτιδας.

Ενημέρωση για την παράσταση διαμαρτυρίας

Με τη συμμετοχή των πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων, ΣΕΠΕ Φθιώτιδας, ΕΛΜΕ Φθιώτιδας και ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 η Παράσταση Διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, με κυρίαρχο αίτημα την άμεση και χωρίς προαπαιτούμενα μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ του 2020 και του 2021.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας και το κοινό κείμενο διαμαρτυρίας των Συλλόγων, για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Περιφέρειας (ΣΕΕΠΕΑ) Στερεάς Ελλάδας

Π. Μπακογιάννη 2, Τ.Κ 35100, Λαμία, Email: seepeastella@yahoo.gr – Ιδρυτικό μέλος της Παν.Ομοσπονδίας Ειδικού Εκπ/κού Προσ/κού Ειδικής Αγωγής(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΔΕ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λαμία, 15-11-2023

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 15 Νοεμβρίου παράσταση διαμαρτυρίας των πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων (ΣΕΠΕ Φθιώτιδας, ΕΛΜΕ Φθιώτιδας και ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας) με κυρίαρχο αίτημα την άμεση και χωρίς προαπαιτούμενα μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ του 2020 & του 2021.

Στη συνάντηση που έγινε σε καλό κλίμα με την Περιφερειακή Δ/ντρια Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κα Μπενιάτα, υπογραμμίστηκε από όλους τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών σωματείων, ότι θα πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί η ιδιότυπη ομηρία των νεοδιόριστων συναδέρφων μας και να εκδοθούν άμεσα οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησής τους, όπως ορίζεται από το άρθρο 40 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα και από σχετικές νομικές γνωμοδοτήσεις.

Επισημάνθηκε στην Περιφερειακή Διευθύντρια η αναγκαιότητα το ΥΠΑΙΘΑ με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας να αποσυνδέσει τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ με την ατομική αξιολόγηση και η ίδια να αναλάβει με το θεσμικό της ρόλο, σχετικές πρωτοβουλίες.

Η κα Μπενιάτα, μας άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή και μας ενημέρωσε ότι θα διαβιβάσει το σχετικό ψήφισμα που της επιδόθηκε στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ, ωστόσο αποτελεί κεντρική πολιτική απόφαση η σύνδεση της μονιμοποίησης με την ατομική αξιολόγηση των νεοδιόριστων συναδέρφων μας.

Κλείνοντας το δελτίο τύπου θα θέλαμε να επισημάνουμε την ελάχιστη (για μία ακόμη φορά) συμμετοχή των συναδέρφων μας στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που μας λυπεί βαθύτατα, διότι κανένας αγώνας δεν δικαιώθηκε χωρίς τη μαζική και συλλογική μας συμμετοχή.

Επισυνάπτεται το ψήφισμα διαμαρτυρίας, που επιδόθηκε στην Περιφερειακή Διευθύντρια.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                    Ο Γραμματέας

Βούγιας Βασίλειος        Κυργιόπουλος Ιωάννης

____________________________________

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕΠΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΕΛΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΕΕΠ-ΕΒΠ

Αξιότιμη κα Περιφερειακή Δ/ντρια,

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, εκπαιδευτικοί της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης, μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού για να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και την οργή μας, για το γεγονός ότι όντας διορισμένοι από το Μάρτιο του 2020 (τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ) και από τον Αύγουστο του 2020 οι εκπαιδευτικοί ΕΑΕ της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης, ακόμη παραμένουμε σε καθεστώς ομηρίας και εργασιακής ανασφάλειας.

Η παραδοξότητα και η προχειρότητα του νόμου 4823/2021, με σχετική τροπολογία για τις κρίσεις στελεχών, έδωσε τη δυνατότητα σε δόκιμους νεοδιόριστους συναδέρφους/ισσες να διεκδικήσουν θέση Διευθυντή/τριας σε σχολικές μονάδες, όμως δεν τους κρίνει ικανούς να γίνουν με μια απλή διοικητική πράξη μόνιμοι Δ.Υ. Είμαστε ικανοί λοιπόν για Δ/ντες όχι όμως για μόνιμοι υπάλληλοι.

Με πρόσφατη νομική γνωμοδότηση, που ζητήθηκε από εκπαιδευτικό σωματείο, από μεγάλο δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, δόθηκε ως απάντηση «ότι εν απουσία άλλης αντίθετης ειδικής διατάξεως νόμου, σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η ως άνωπροθεσμία και συγκεκριμένα, σε περίπτωση που τα αρμόδια όργανα αδρανήσουν και η αξιολόγηση των δόκιμων εκπαιδευτικών δεν λάβει χώρα, εφαρμοστέα είναι η γενική διάταξη του άρθρου 40 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα και η μονιμοποίηση επέρχεται αυτοδικαίως με την λήξη της δοκιμαστικής περιόδου, με απόφαση του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου που εκδίδεται εντός 2 μηνών από την λήξη της ανωτέρω δοκιμαστικής περιόδου

Επιπλέον, μόλις χθες το ΥΠΑΙΘΑ τράπηκε σε άτακτη φυγή, ζητώντας αναβολή της δίκης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με θέμα την ακύρωση διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Κα Μπενιάτα, σας καλούμε με το θεσμικό σας ρόλο ως Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπαίδευσης να ζητήσετε άμεσα και από τις 10 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Στερεάς Ελλάδας να προβούν άμεσα στην έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης για τους νεοδιόριστους/ες συναδέρφους του 2020 και του 2021, καθώς συμπλήρωσαν διετή ευδόκιμο υπηρεσία, όπως ορίζεται από το άρθρο 40 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

Όλοι εμείς οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ έχουμε υπηρετήσει σε σχολεία και σε ΚΕΔΑΣΥ για πολλά χρόνια ως αναπληρωτές και έχει αξιολογηθεί στην πράξη η επάρκειά μας. Αποτελούμε κατά κοινή παραδοχή τον πιο προσοντούχο κλάδο που εργάζεται στο Δημόσιο Τομέα.

Ως η άμεσα διοικητική Προϊσταμένη μας, που επιθυμείτε να έχετε συνεργάτες παραγωγικούς και αποδοτικούς, θα πρέπει να κατανοήσετε ότι η εργασιακή ανασφάλεια και η «δαμόκλειος» σπάθη της απόλυσης αποτελεί ένα πολύ κομβικό παράγοντα σε αυτή τη διαδικασία.  Εξουθενωμένοι εργασιακά, με πενιχρούς μισθούς όλοι και όλες μας «βάζουμε πλάτη» καθημερινά για να κρατήσουμε όρθιο το δημόσιο σχολείο. Σας καλούμε από το θεσμικό σας ρόλο να αναλάβετε πρωτοβουλίες που θα δώσουν ένα τέλος σε όλο αυτό το «κοινωνικό πείραμα» που βιώνουμε εμείς οι νεοδιόριστοι/εςκαι ασφαλώς να αποσυνδεθεί η αξιολόγηση από τη διαδικασία της μονιμοποίησής μας, που εμφανώς και δε συνδέεται με την επιμόρφωση και τη βελτίωσή μας αλλά με τη διατήρηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας μας.

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΣΕΠΕ Φ/ΔΑΣ                            ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΘ/ΔΑΣ               

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας

Δείτε επίσης

Ανακλήσεις μονιμοποιήσεων: Ακύρωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας λόγω αναβολής της δίκης μετά από αίτημα του Υπ. Παιδείας 

Οδοιπορικά έξοδα ΕΔΥ: Τα δικαιούνται τα μέλη ΕΕΠ λέει Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) 

Αδειες μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ και ποιος τις χορηγεί 

Αδειες εκπαιδευτικών ΑμεΑ-Ωράριο: Ολο το νομοθετικό πλαίσιο 

Πριν φύγετε

Μισθοδοσία μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ: Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις 

Οδηγός εκπαιδευτικού 2023-24: Ολα όσα αφορούν στους μόνιμους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023-24: Ιστορική διαδρομή-προσλήψεις-διορισμοί-καθηκοντολόγια-νομοθεσία

Οδηγός νέου αναπληρωτή: Γενικές οδηγίες-Πριν και μετά την πρόσληψη-Προς την απόλυση 

Νεοδιόριστοι 2023-24: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουν όσοι διορίζονται-Της Γ. Μπουλμέτη και του Β. Βούγια 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση