Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημέρωση-Διορισμοί: Πότε οι αιτήσεις-Πως θα τρέξει το σύστημα-Πόσα κενά θα δοθούν-Εκκαθαρισμένοι Πίνακες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημέρωση-Διορισμοί: Πότε οι αιτήσεις-Πως θα τρέξει το σύστημα-Πόσα κενά θα δοθούν-Εκκαθαρισμένοι Πίνακες-Διάταξη για νέο διορισμό ή πρόσληψη στην εκπαίδευση μετά 3 έτη από το ΦΕΚ διορισμού.

Ενημέρωση-Διορισμοί

Ενημερωτικό σημείωμα από τη Γεωργία Μπουλμέτη και τον Βασίλη Βούγια

Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες μας από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καταβάλλεται προσπάθεια να εκδοθούν την Παρασκευή  22 Ιουλίου 2022 οι Υπουργικές Αποφάσεις με τις Προσκλήσεις εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), για κατάθεση αιτήσεων στο ΟΠΣΥΔ για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ΕΔΥ και με την κατανομή κατά ειδικότητα ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης και περιοχή διορισμού, όπως έχει ανακοινώσει πρώτο το especial.gr.

Από τους ισχύοντες Πίνακες οι διορισμοί

Οι διορισμοί θα πραγματοποιηθούν από τους Οριστικούς Πίνακες των Προκηρύξεων του 2019. Οι υποψήφιοι τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στους πίνακες αυτούς κατά σειρά κατάταξης, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο ΟΠΣΥΔ, όταν θα ανακοινωθεί η Πρόσκληση από το Υπουργείο Παιδείας, δηλώνοντας κατά σειρά προτίμησης τις περιοχές διορισμού. Οι κενές θέσεις για τους διορισμούς θα ανακοινωθούν κατά ειδικότητα ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης και περιοχή διορισμού.

Εξ αυτού του λόγου οι νέοι Προσωρινοί Πίνακες της Προκήρυξης 1ΕΑ των μελών ΕΒΠ ουδεμία σχέση έχουν με τους τωρινούς διορισμούς.

Προθεσμία αιτήσεων

Η προθεσμία των αιτήσεων των υποψηφίων, κατά την εκτίμησή μας, θα είναι άνω των πέντε ημερών.

Πόσα κενά θα δοθούν

Τα κενά τα οποία θα δοθούν θα είναι όσα και οι προς κάλυψη με μόνιμο διορισμό θέσεις. Επί παραδείγματι θα δοθούν για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ 400 κενά για τις 400 θέσεις διορισμού, οι οποίες παρεμπιπτόντως θα περιλαμβάνουν και ένα σεβαστό νούμερο θέσεων στις ΕΔΥ.

Πως θα “τρέξει” το σύστημα

Οι διορισμοί της Ειδικής Αγωγής θα “τρέξουν” πρώτα και ακολούθως της Γενικής Εκπαίδευσης. Στους διορισμούς της Ειδικής Αγωγής πρώτα θα τρέξει το σύστημα για τους εκπαιδευτικούς και μετά θα τρέξει για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ – Δείτε τη σειρά διορισμού κατά κλάδο και ειδικότητα: Τι προβλέπει ο νόμος 

Κατανομή θέσεων διορισμού

Υπενθυμίζουμε ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 3741/15-7-2022 η υπ. αριθμ. 88085/Ε1/15-7-2022 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ),  την οποία υπογράφει η Υπουργός ΠΑΙΘ κα Νίκη Κεραμέως και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κος Θεόδωρος Σκυλακάκης, με την οποία καθορίζεται κατά κλάδο και ειδικότητα ή ειδίκευση ο αριθμός των κενών θέσεων που πρόκειται να καλυφθούν με τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Ε΄ του ν.4589/2019 (Α΄13) στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σχολικού έτους 2021-2022.

Δείτε αναλυτικά εδώ

Διάταξη για νέο διορισμό ή πρόσληψη στην εκπαίδευση μετά 3 έτη από το ΦΕΚ διορισμού

Στην Πρόσκληση θα συμπεριληφθεί και η προσφάτως ψηφισθείσα διάταξη σύμφωνα με την οποία αποκλείονται νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ-ΕΒΠ, ανεξαρτήτως του αν έχουν αναλάβει ή αναλαμβάνουν υπηρεσία ή όχι, από νέο διορισμό ή πρόσληψη στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για τρία (3) έτη από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η διάταξη περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο “Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις”.

Δείτε αναλυτικά εδώ

Εκκαθαρισμένοι Πίνακες εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ

Το e-wall παρουσιάζει τον εκκαθαρισμένο πίνακα με όλους τους κλάδους γενικής-ειδικής με διπλά πτυχία και τους συγκεντρωτικός εκκαθαρισμένους πίνακες Α/θμιας/Β/θμιας/ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Δείτε τον πίνακα 2ο πτυχίο Εκκαθαρισμένοι εδώ

Δείτε τον πίνακα 2ο πτυχίο – Ειδική Αγωγή – Εκκαθαρισμένοι Πίνακες αναπληρωτών  εδώ

Συγκεντρωτικός Εκκαθαρισμένος Πίνακας Α/θμιας εδώ

Συγκεντρωτικός Εκκαθαρισμένος Πίνακας Β/θμιας εδώ

Συγκεντρωτικός Εκκαθαρισμένος Πίνακας ΕΕΠ-ΕΒΠ εδώ

Δείτε σχετικά

Κατανομή μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022 κατά κλάδo, ειδικότητα ή ειδίκευση 

ΠΟΣΕΕΠΕΑ-Στοιχεία μόνιμων και αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ 2021-22 όπως δόθηκαν από το ΥΠΑΙΘ 

Οργανικά κενά ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022-23 σε ΣΜΕΑΕ-ΚΕΔΑΣΥ-ΣΔΕΥ/ΚΕΔΑΣΥ ανά κλάδο | Πίνακες 

Οργανικά κενά σχολείων-ΚΕΔΑΣΥ εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ πριν τους διορισμούς 

Δείτε ακόμη

Τοποθέτηση Διευθυντών Εκπαίδευσης: Η Απόφαση με τα ονόματα 

Τροπολογία για νεοδιόριστους: Νέος διορισμός ή πρόσληψη στην εκπαίδευση μετά 3 έτη από το ΦΕΚ διορισμού

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

5 Σχόλια

 1. Νάσος σε

  Καλησπέρα σας
  Με 1000 οργανικά κενά ΕΔΥ να μιλάμε για ΣΕΒΑΣΤΟ ποσοστο καλυψης είναι τουλάχιστον αστείο.Από τις 219 θέσης κατανομής ψ κλ (άρα ας υποθέσουμε ότι και οι μισές να πάνε σε ΕΔΥ =100) αναλογεί 10% κάλυψη για να μην βάλουμε και τα κεδασυ το μεγάλο κλωτσοσκουφι με 0 διορισμούς λόγω και της άστοχης νομοθεσίας. Ο καθε αναπληρωτής που έφαγε τα νιάτα του μια δεκαετία γύρω γύρω να αυτό αναπληρωνεται, σέβεται τον μόχθο και τον εαυτό του και δεν χρησιμοποιεί λέξεις ευνοϊκές, προς τα ψίχουλα της σαθρης πολιτικής των κυβέρνησεων. Συγνώμη για την αναφορά αυτή αλλά οι λέξεις που χρησιμοποιούνται φανερώνουν μια φιλοκυβερνητικη ενημέρωση και εκτός πραγματικότητας . Σεβαστό!

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Αγαπητέ, το σεβαστό αναφερόταν στις 400 θέσεις και οι 160 που θα είναι τελικά είναι είναι σεβαστό νούμερο σε σχέση πάντα με το νούμερο 400, το οποίο ως συνολικός αριθμός δεν είναι σεβαστός βέβαια και δεν αντιπροσωπεύει τις ανάγκες του ΕΕΠ-ΕΒΠ. Αλλά μου κάνει εντύπωση το πόσο εύκολα και πρόχειρα κρίνετε κάποιον, λες και τον διαβάζετε για πρώτη φορά. Κι όσο για τα περί “φιλοκυβερνητικής ενημέρωσης”, ναι ότι πείτε.

   • Νάσος σε

    Αγαπημένε επειδή ακριβώς σας ακολουθώ χρόνια τώρα, ήθελα να αφήσω την απάντηση αυτή για τις αδουλωτες ψυχές των ελεύθερων αναπληρωμενων.
    Ευχαριστώ για το χρόνο και το έργο σας.

 2. Μαρινα Κ σε

  Γεια σας κ.Βουγια. Τα ονοματα θα βγουν αρχες Αυγουστου ; περυσι ειχαν βγει 2 Αυγουστου.και το ΦΕΚ στις 11/8.

Γράψτε μία απάντηση