Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημέρωση των Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ: Οριστικοί 2ΕΑ – Κατανομή – Αιτήσεις Θεραπείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημέρωση των Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ: Την επόμενη εβδομάδα Οριστικοί Πίνακες της Προκήρυξης 2ΕΑ – Πολύ σύντομα η ανακοίνωση της κατανομής – Σχετικά με τις Αιτήσεις Θεραπείας.

Ενημέρωση των Aιρετών ΚΥΣΕΕΠ

Βασίλης Βούγιας – Γεωργία Μπουλμέτη

12/12/2019

Οριστικοί πίνακες ΕΕΠ

Την επόμενη εβδομάδα περιμένουμε να αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες του ΕΕΠ για την προκήρυξη 2ΕΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι για την έναρξη ισχύος των τελικών αξιολογικών πινάκων θα πρέπει  να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ.

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Eρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών καθορίζεται ο αριθμός των κενών θέσεων εκπαιδευτικών, μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που πρόκειται να καλυφθούν, κατά κλάδο και ειδικότητα ή ειδίκευση.

Στη συνέχεια με απόφαση της Υπουργού Παιδείας ανακοινώνεται ο αριθμός, κατά κλάδο και ειδικότητα, καθώς και περιοχή διορισμού, των θέσεων που πρόκειται να καλυφθούν και καλούνται οι υποψήφιοι που είναι εγγεγραμμένοι στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες να υποβάλουν δήλωση προτίμησης για μόνιμο διορισμό σε συγκεκριμένες περιοχές διορισμού, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία που ορίζεται στην ίδια απόφαση.

Η ανωτέρω δήλωση προτίμησης υποβάλλεται άπαξ και είναι αμετάκλητη.

Κατανομή των 4.500 θέσεων

Ευελπιστούμε πως πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί από το ΥΠΑΙΘ.

Ενημέρωση των Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ
Αιτήσεις θεραπείας

Ως προς τη διαδικασία των αιτήσεων θεραπείας και μετά από ερωτήματα υποψηφίων που έχουμε λάβει, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Αίτηση θεραπείας – Απευθύνεται στη διοικητική αρχή που εξέδωσε την πράξη – Eχει ως αίτημα την ανάκληση ή την τροποποίηση της πράξης.

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους  ότι η αίτηση θεραπείας υποβάλλεται ταχυδρομικά και μόνο στο Α.Σ.Ε.Π. και είναι σημαντικό να συνοδεύεται από πρόσθετα δικαιολογητικά που θα ενισχύουν την πιθανότητα κάθε συναδέρφου να δικαιωθεί. Επιπλέον, δεν απαιτείται η πληρωμή παράβολου ούτε υπάρχει συγκεκριμένη φόρμα αίτησης.

Από την εμπειρία μας για την έκβαση αιτήσεων θεραπείας του ΑΣΕΠ σας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις θεραπείας εξετάζονται από τριμελή επιτροπή του ΑΣΕΠ, η οποία μπορεί να αποφανθεί αρνητικά για την καταρχήν εξέταση της συγκεκριμένης αίτησης.

Συνιστούμε στους υποψηφίους να φροντίσουν να προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ισχυροποίηση των επιχειρημάτων τους.

Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι πέρσι ελάχιστες αιτήσεις θεραπείας δικαιώθηκαν.

Τι είναι η Αίτηση Θεραπείας

Συγκεκριμένα, τα άρθρα 24 έως 27 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/1999) προβλέπουν τη δυνατότητα ασκήσεως διοικητικών προσφυγών, δηλαδή προσφυγών που υποβάλλονται από τους διοικούμενους ενώπιον των διοικητικών οργάνων και όχι δικαστηρίων με αίτημα την άσκηση ελέγχου νομιμότητας ή και σκοπιμότητας διοικητικών πράξεων που έχουν εκδοθεί και τους αφορούν.

Σκοπός είναι να αποφευχθεί η προσφυγή στα δικαστήρια και να λυθεί η υπόθεση εντός της υπηρεσίας που εξέδωσε την επίμαχη διοικητική πράξη.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μορφή αυτοελέγχου της Διοίκησης με στόχο την διόρθωση των παρανομιών από την ίδια τη διοίκηση.

Η διοικητική αρχή στην οποία υποβάλλεται η, κατά την προηγούμενη παράγραφο, αίτηση οφείλει να γνωστοποιήσει στον ενδιαφερόμενο την απόφασή της για την αίτηση αυτή το αργότερο μέσα σε τριάντα (30) ημέρες, εκτός αν από ειδικές διατάξεις προβλέπεται διαφορετική προθεσμία.

Δείτε επίσης

Κεραμέως στα Παραπολιτικά: Προχωράμε από την επόμενη εβδομάδα σε μόνιμους διορισμούς
Απορρίφθηκε η Τροπολογία για το παράβολο
Ηγεσία ΑΣΕΠ: Οριστικοί 2ΕΑ μέχρι Χριστούγεννα και 3ΕΑ την Ανοιξη – Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για παράβολο
ΦΕΚ Προκήρυξης 7Κ: 317 θέσεις ειδικοτήτων ΕΕΠ-εκπαιδευτικών-Ειδικών Παιδαγωγών-Βοηθητικού προσωπικού
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

10 Σχόλια

 1. Τζένη Μίχα σε

  Καλημέρα σας και χρόνια πολλά!

  Έχω κάνει αίτηση στην προκήρυξη ως ΕΕΠ ΠΕ 23 και έχω μεταπτυχιακό Σχολικής Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το οποίο έχει αναγνωριστεί από τον Δοατάπ προτού λήξει η προθεσμία των αιτήσεων στο ΑΣΕΠ. Το μεταπτυχιακό αυτό να σημειώσω ότι περιλαμβάνεται στη λίστα του υπουργείου ως προς τη συνάφεια και ότι έχω καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά στη διεύθυνση εκπαίδευσης και στον opsyd φαίνεται το μεταπτυχιακό επικυρωμένο. Στους προσωρινούς πίνακες κατατάχτηκα μετά τους κατέχοντες μεταπτυχιακό σχολικής ψυχολογίας, διότι ενώ μου μέτρησαν το μεταπτυχιακό προφανώς δεν το μέτρησαν σαν μεταπτυχιακό σχολικής ψυχολογίας.
  Μετά άσκησα ένσταση, η οποία δεν άλλαξε τίποτα στην κατάταξή μου. Επίσης, δεν έχω λάβει επίσημη απάντηση. Μήπως μπορείτε να υποθέσετε γιατί συνέβη αυτό? Μπορώ να κάνω αίτηση θεραπείας?

  Ευχαριστώ πολύ

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Αίτηση θεραπείας μπορείτε να κάνετε. Το γιατί συνέβη αυτό δεν μπορούμε να ξέρουμε.

   • tzeni pappa σε

    Κύριε Βούγια,

    Σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκρισή σας. Η απάντηση του ΑΣΕΠ τελικά ήρθε και αναφέρει ότι δεν με κατέταξαν στον κύριο πίνακα ψυχολόγων επειδή η συνάφεια στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό ισχύει αν έχουμε περατώσει τις σπουδές μέχρι 10-4-2019. Ο δικός μου τίτλος εκδόθηκε στις 15-4-2019, παρ όλο που είχα περατώσει νωρίτερα τις σπουδές μου.
    Θα ήθελα να με ενημερώσετε τι μπορώ να κάνω σχετικά με τη συνάφεια. Δηλαδή για 5 μέρες δε θα έχει ποτέ συνάφεια με τη σχολική ψυχολογία; Μπορώ να καταθέσω κάπου αίτηση για εξέταση της συνάφειας;

 2. TzeniPappa σε

  Θα ήθελα να μου δώσετε λίγες περισσότερες πληροφορίες γιατί δυστυχώς δεν μπορώ να βρω άκρη.Μπορω να κάνω αίτηση για επανεξέταση της συναφειας; Μπορεί, δηλαδή, σε μια επόμενη προκηρυξη να λάβει συναφεια; Δεν είναι άδικο κάποιος με το ίδιο πτυχίο ου έχει εκδοθεί 5 μέρες πριν από το δικό μου να έχει συναφεια ενώ εγώ οχι;

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Τη συνάφεια πλέον τη παίρνουν τα Πανεπιστήμια και τα Μεταπτυχιακά τους.

 3. TzeniPappa σε

  Ναι αλλά αυτό το μεταπτυχιακό δεν προσφέρεται πια από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Τι θα γίνει με εμάς τους τελευταίους που το πτυχίο μας εκδόθηκε μετά τις 10/4?

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Ισως πρέπει να απευθυνθείτε στο Πανεπιστήμιο και αυτό με τη σειρά του στην Επιτροπή συναφειών του ΥΠΑΙΘ.

   • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΗΣ σε

    Μέχρι πότε κάποιος μπορεί να κάνει αίτηση θεραπείας για την 3εα/2019? Αυτή γίνεται μόνο γραπτώς και εν συνεχεία στέλνετε ταχυδρομικώς στον ΑΣΕΠ?

    • Βασίλης Βούγιας σε

     Απευθύνεται στη διοικητική αρχή που εξέδωσε την πράξη – Eχει ως αίτημα την ανάκληση ή την τροποποίηση της πράξης. H αίτηση θεραπείας υποβάλλεται ταχυδρομικά και μόνο στο ΑΣΕΠ και είναι σημαντικό να συνοδεύεται από πρόσθετα δικαιολογητικά που θα ενισχύουν την πιθανότητα δικαίωσης. Επιπλέον, δεν απαιτείται η πληρωμή παράβολου ούτε υπάρχει συγκεκριμένη φόρμα αίτησης. Για προθεσμίες πρέπει να πληροφορήσει το ΑΣΕΠ.

Γράψτε μία απάντηση