Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημέρωση από ΔΣ Α ΕΛΜΕ Κορινθίας-EAK: Να σταματήσει η ΔΑΚΕ το κρυφτούλι στο θέμα των αιρετών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημέρωση από ΔΣ Α ΕΛΜΕ Κορινθίας-EAK: Να σταματήσει η ΔΑΚΕ Κορινθίας το κρυφτούλι – Ανακοίνωση για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και τους αιρετούς.

Ενημέρωση από ΔΣ Α ΕΛΜΕ Κορινθίας-EAK

EAK – ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

(Αγων. Παρεμβάσεις – ΑΡΕΝ – Ανένταχτοι)

 ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΑΚΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟ ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ !

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 12/01/2021

Κόρινθος, 14/01/2021

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας της 12/01/2021 συζητήθηκε ανάμεσα σε άλλα και το ζήτημα το οποίο έχει προκύψει με τη λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και τον χαρακτήρα που θα έχουν αυτά.

Θυμίζουμε ότι το Υπουργείο

είχε προχωρήσει στις -δυσώνυμες πια- «ηλεκτρονικές τηλε-εκλογές» με στόχο να εφαρμοστεί αυτό παντού μετά για να διαλύσει τις ζωντανές διαδικασίες των σωματείων, καθιερώνοντας εξ αποστάσεως μέλη, αλλάζοντας τον συσχετισμό στη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων και στην εκλογή οργάνων, επιτρέποντας δυνητικά να νοθευτούν τα αποτελέσματα και ακόμη και να φακελωθούν πιθανώς οι συνάδελφοι.

Για όλους αυτούς τους λόγους, πρώτοι εμείς ως ΕΑΚ και στη συνέχεια ΟΛΕΣ οι παρατάξεις στην ΕΛΜΕ μας, στην Κορινθία (και στην ΟΛΜΕ) αποσύραμε τις υποψηφιότητές μας και καλέσαμε σε Αποχή.

Η Υπουργός, με αλαζονικό και διχαστικό τρόπο, τότε είχε προκαλέσει μη δεχόμενη καν την Απόσυρση (!!) λέγοντας ότι «Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνει και τότε θα μετρήσουμε ποιοι θα πάνε με το Υπουργείο και ποιοι με την ΟΛΜΕ».

Και ο Κλάδος,

170.000 συνάδελφοι, απάντησε ΜΑΖΙΚΑ: οι εκπαιδευτικοί με 92% ΑΠΟΧΗ πανελλαδικά δεν συμφωνήσανε με τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου για τέτοιες «τηλε-εκλογές» και για τέτοια Συμβούλια και θεώρησαν τη διαδικασία ουσιαστικά ως μη γενόμενη παρά τις πιέσεις Κυβέρνησης, ΝΔ, ΜΜΕ, αλλά και τα περίεργα τηλεφωνήματα την ημέρα των τηλε-εκλογών κ.ά.

Στην Κορινθία, τα αποτελέσματα των «εκλογών»-παρωδία για ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ είχαν ως εξής:

Εγγεγραμμένοι: 1.125 εκπαιδευτικοί

Ψήφισαν: μόλις 110 (9,77%) !!! (στο ΑΠΥΣΔΕ 106)

Απείχαν: 1.015 (πάνω από το 90%) !!!

Από αυτό το 10% που συμμετείχαν, ψήφισαν (πλην κάποιων Λευκών):

  • ΔΑΚΕ: 79 (εκλέγοντας έτσι 2 «αιρετούς» με μια εικοσάρα σταυρούς ο καθένας!)
  • ΠΕΚ: 16 (ΑΠΥΣΔΕ 17)
  • ΕΑΚ: (ΑΠΥΣΔΕ 3)
  • ΑΚΕ-ΔΙΚΤΥΟ: 8
  • ΠΑΜΕ: 1 (ΑΠΥΣΔΕ 2)

Αντίστοιχα ήταν και τα συνολικά αποτελέσματα στο ΑΠΥΣΔΕ: σε όλη την Πελοπόννησο ψήφισαν μόλις 500 άτομα ενώ απείχαν χιλιάδες (87% Αποχή).

Το Υπουργείο, απτόητο όμως,

συνεχίζει να κωφεύει σε αυτήν την εκκωφαντική κραυγή απόρριψης του Κλάδου: εκμεταλλευόμενο την πανδημία και τα κλειστά σχολεία, επικύρωσε χωρίς πολλές αντιδράσεις τα αποτελέσματα αυτά (!) και ανακήρυξε «Αιρετούς» (!!) που δεν εκπροσωπούν σχεδόν κανέναν.

Μάλιστα, η Κυβέρνηση ΝΔ άλλαξε και τον Νόμο τον Δεκέμβρη (μετεκλογικά!!!) ώστε να ορίζεται ότι σε περίπτωση που παραιτηθούν οι «αιρετοί», θα διορίσει μέλη στη θέση τους (!!!!). Διορισμένα Συμβούλια θυμίζουν άλλες, πολύ πιο σκοτεινές εποχές για την Ελλάδα…

Συνέπεια όλων αυτών των εξελίξεων είναι ότι,

με τη συμμετοχή μιας μικρής μειοψηφίας του Κλάδου, έχουν «εκλεγεί» παντού ΚΑΙ οι δύο Αιρετοί από τη ΔΑΚΕ: στην Κορινθία (ΠΥΣΔΕ), στην Πελοπόννησο (ΑΠΥΣΔΕ), και στην Ελλάδα (ΚΥΣΔΕ).

Στο ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ ζητήσαμε μια ξεκάθαρη απάντηση από τη ΔΑΚΕ για το αν, ακολουθώντας τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ αλλά και τις δικές της δεσμεύσεις προεκλογικά, θα παραιτηθούν από αυτά τα Συμβούλια, αποδυναμώνοντας έτσι στην πράξη τον Νόμο αλλά και τις περαιτέρω προθέσεις του Υπουργείου.

Δυστυχώς, η ΔΑΚΕ Κορινθίας,

διά του εκπροσώπου της, απέφυγε για μια ακόμη φορά να τοποθετηθεί ξεκάθαρα, επικαλούμενη μελλούμενες συλλογικές διαδικασίες τις οποίες ακόμη αναμένουμε εδώ και δύο μήνες.

Μετά από αυτά,

κι εφόσον όσα λέμε ισχύουν και δεν είναι «έπεα πτερόεντα», καλούμε τη ΔΑΚΕ Κορινθίας και ιδίως τα «εκλεγέντα» μέλη της σε Κορινθία-Πελοπόννησο να τιμήσουν τη δέσμευσή τους και να ακολουθήσουν την απόφαση της ΟΛΜΕ, παραιτούμενοι από τις θέσεις αυτές, όπως άλλωστε γίνεται από όλους πανελλαδικά, στο επόμενο ΔΣ της 19/01/2021.

Προφανώς, εμείς, ως ΕΑΚ, σε διαφορετική περίπτωση, δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τέτοιους «Αιρετούς» εκλεγέντες με αυτήν τη διαδικασία από ελάχιστους ανθρώπους, «εκπροσώπους» που θεωρούμε ότι ΔΕΝ μπορούν να εκπροσωπήσουν τον Κλάδο οπουδήποτε.

Θα ακολουθήσουμε σε τελική ανάλυση

τη Συνείδησή μας (όπως κάναμε παραιτούμενοι από τη διεκδίκηση της έδρας στο ΑΠΥΣΔΕ Πελοποννήσου) αλλά και τη Γενική Βούληση του Κλάδου έτσι όπως αποτυπώθηκε με τη μαζική και καθαρή Εντολή Αποχής από την τηλε-παρωδία της 7ης Νοέμβρη.

Ζητάμε

εκλογές κανονικές και διά ζώσης, ακύρωση του νέου Νόμου, δημοκρατική λειτουργία των Συμβουλίων με εκλεγμένους πραγματικούς εκπροσώπους κι όχι διορισμένους.

Ο,ΤΙ ΛΕΜΕ ΝΑ ΤΟ ΤΗΡΟΥΜΕ.

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΔΑΚΕ;;;

ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ Ή ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ;;;

Δείτε επίσης

Συγκρότηση νέου ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ
ΟΛΜΕ-Υπηρεσιακά Συμβούλια: Καμία συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα δοτά υπηρεσιακά συμβούλια της Kυβέρνησης
Απάντηση ΔΟΕ στα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας ΥΠΑΙΘ για δοτούς εκπροσώπους εκπ/κών στα υπηρεσιακά συμβούλια
Ενέργειες για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια: Εγγραφο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς τους Περιφερειακούς Συλλόγους ΕΕΠ-ΕΒΠ
ΟΛΤΕΕ-Δελτίο Τύπου: Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαιδευτικών Κυβερνητικής εκδόσεως
ΠΕΚ: Σχετικά με τις προσκλήσεις για τα υπηρεσιακά Συμβούλια

Δείτε ακόμη

 Υπουργείο Παιδείας-Ερωτήσεις και Απαντήσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ-ασφάλεια Πανεπιστημίων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση