Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημέρωση ΕΕΠ-ΕΒΠ: Καταγραφή κενών-Ημερομηνία Β Φάσης προσλήψεων-Ομάδες Αυξημένου Κινδύνου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημέρωση ΕΕΠ-ΕΒΠ: Καταγραφή κενών-Ημερομηνία Β Φάσης προσλήψεων αναπληρωτών-Ομάδες Αυξημένου Κινδύνου-Των τ. αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια.

Ενημέρωση ΕΕΠ-ΕΒΠ
Καταγραφή λειτουργικών κενών για προσλήψεις Β Φάσης

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ζήτησε την καταγραφή των λειτουργικών κενών για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στα πλαίσια της Β Φάσης προσλήψεων για το 2021-22.

Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις πρέπει να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία απαρέγκλιτα μέχρι και την Τρίτη 21.09.2021.

Ημερομηνία πραγματοποίησης της Β Φάσης

Η Β Φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2021-22, θα πραγματοποιηθεί όπως όλα δείχνουν, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021.

Οπως φαίνεται έως τώρα δεν προλαβαίνουν να πραγματοποιηθούν προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ στα πλαίσια της Β Φάσης των Προγραμμάτων:

  • Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς
  • ΠΕ23 Ψυχολόγων για Ψυχοκοινωνική και συναισθηματική στήριξη μαθητών ΕΠΑΛ.
Αναφορικά με την κάλυψη των κενών ΕΕΠ-ΕΒΠ και σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΥΠΑΙΘ
Για τα κενά στις ΣΜΕΑΕ:

Οι εναπομείνασες πιστώσεις είναι περιορισμένες και εξ αυτού του λόγου το Υπουργείο Παιδείας ζητά έλεγχο στα κενά που δηλώνουν οι Δ/νσεις Εκπ/σης και επισήμανση αυτών που κρίνονται ως εξαιρετικά επείγοντα ή ανελαστικά.

Για τα κενά στην εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη:

Τα κενά που θα δηλωθούν θα πρέπει να αφορούν σε εγκρίσεις και θα πρέπει να εξετάζεται η ομαδοποίηση αυτών κατά τη φάση καταχώρισης των κενών στο ΟΠΣΥΔ προκειμένου για την περαιτέρω επεξεργασία από τις υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ.

Για τα κενά στα ΣΔΕΥ-ΚΕΔΑΣΥ:

Σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘ, στην α΄ φάση δόθηκε το 100% των διαθέσιμων πιστώσεων για πρόσληψη αναπληρωτών, εκ των οποίων δεν βρέθηκαν 51 Κοινωνικοί Λειτουργοί ΠΕ30.

Ωστόσο η δική μας ερμηνεία είναι ότι καλύφθηκαν ενδεχομένως όλες οι πιστώσεις που δόθηκαν. Σε καμία περίπτωση δεν καλύφθηκαν όλα τα κενά των ΣΔΕΥ.

Τα κενά που θα δηλωθούν, Ψυχολόγων (ΠΕ23) και Κοινωνικών Λειτουργών (ΠΕ30), θα πρέπει να αφορούν σε μη αναλήψεις ή παραιτήσεις.

Ειδική Πρόσκληση

Σημειώνεται από το ΥΠΑΙΘ επίσης ότι τα κενά για τα οποία δεν βρέθηκαν υποψήφιοι θα δοθούν στην πρώτη ειδική πρόσκληση που θα διενεργηθεί.

Εκπαιδευτικοί-ΕΕΠ-ΕΒΠ ανήκοντες σε ομάδες αυξημένου κινδύνου

Πρέπει να εκδοθεί από το ΥΠΑΙΘ Εγκύκλιος, η οποία θα διευκρινίζει θέματα αναφορικά με του εκπαιδευτικούς-ΕΕΠ-ΕΒΠ, οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, σύμφωνα με την υπ. αρίθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/180/οικ. 17530/13-9-2021 60η Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Υπενθυμίζουμε πως

σύμφωνα με την υπ. αρίθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/180/οικ. 17530/13-9-2021 60η Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με τα μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, στον Δημόσιο Τομέα, ισχύουν τα κάτωθι:

Α. Ο αριθμός των εργαζομένων με τηλεργασία

καθορίζεται με βάση τη φύση των καθηκόντων των εργαζομένων και τις ανάγκες κάθε υπηρεσίας στο ποσοστό που έχει προσδιοριστεί με το πλάνο εργασιών κάθε υπηρεσίας μέχρι την έναρξη ισχύος της παρούσας.

Β. Οι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου

(υποπερ. 2.1 – 2.9. της περ. 2 της υπό στοιχεία ΔΙΔΑΔ/Φ.64/420/16446/17-9- 2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Υγείας και Εσωτερικών, Β’ 4011), επανέρχονται στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία.

Γ. Οι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου

(υποπερ. 1.1 – 1.11. της περ. 1 της υπό στοιχεία ΔΙΔΑΔ/Φ.64/420/16446/17-9- 2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Υγείας και Εσωτερικών), επανέρχονται στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία, σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με κοινό.

Οι τ. αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγιας

Δείτε επίσης

Εγγραφα: Καταγραφή λειτουργικών κενών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ για πρόσληψη αναπληρωτών στη Β Φάση
Προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ 2021-22 Α Φάση | Ονόματα
Ενημέρωση για προσλήψεις Α Φάσης ΕΕΠ-ΕΒΠ: Περισσότερες από πέρυσι

Δείτε ακόμη

60η Εγκύκλιος-Δημόσιο: Διαδικασία απαλλαγής από ράπιντ έναντι αμοιβής-ευπαθείς ομάδες-διευκολύνσεις γονέων-άδειες
Πως θα προσέρχονται εκπαιδευτικοί-ΕΕΠ-ΕΒΠ στα σχολεία-ΚΕΔΑΣΥ από 13.09-Τι ισχύει για τους μαθητές
ΦΕΚ: Λειτουργία εκπαιδευτικών δομών 2021-Μέτρα covid για σχολεία-ΣΔΕ-ΙΕΚ-ΚΔΒΜ-Φροντιστήρια-ΚΞΓ-Βιβλιοθήκες-ΓΑΚ
ΦΕΚ: Τηλεκπαίδευση 2021-22: Σε ποιους μαθητές θα παρέχεται
Σχολεία-μέτρα προστασίας-Πρωτόκολλο: 14 ερωτήσεις και απαντήσεις από το Υπουργείο Παιδείας
ΦΕΚ: Νέο Πρωτόκολλο κορονοϊού στις σχολικές μονάδες-Αρχές Διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση