Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημέρωση εμβολίων: Δεν κινδυνεύουν περισσότερο οι εκπαιδευτικοί συγκριτικά με άλλες ομάδες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημέρωση εμβολίων: Δεν κινδυνεύουν περισσότερο οι εκπαιδευτικοί συγκριτικά με άλλες ομάδες, παρότι στην προτεραιοποίηση προηγούνται του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού.

Ενημέρωση εμβολίων

Σε ενημέρωση  για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορονοϊό προέβησαν σήμερα το απόγευμα η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κα Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κος Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μετά το πέρας της ενημέρωσης η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κα Μαρία Θεοδωρίδου εδέχθη ερώτηση σχετικά με τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών κατά προτεραιότητα.

Η κα Θεοδωρίδου απάντησε πως

παρότι στην προτεραιοποίηση οι εκπαιδευτικοί έχει αποφασισθεί να προηγηθούν του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού, φαίνεται ότι με το κριτήριο του κινδύνου δεν έχουν συγκριτικά με τις άλλες ομάδες που επίσης δεν εμβολιάζονται περισσότερο αυξημένο κίνδυνο.

Αναλυτικά η ερώτηση και η απάντηση της κας Μ. Θεοδωρίδου
Ερώτηση

“Με τα Γυμνάσια να έχουν ανοίξει και ελπίζουμε σύντομα και με τα Λύκεια γιατί οι εκπαιδευτικοί δεν εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα;”.

Απάντηση

“Για το θέμα των εκπαιδευτικών, με όλη την εκτίμηση και τη συμπάθεια που υπάρχει από όλη την κοινωνία για τους εκπαιδευτικούς, φαίνεται ότι με το κριτήριο του κινδύνου οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν συγκριτικά με τις άλλες ομάδες που επίσης δεν εμβολιάζονται περισσότερο αυξημένο κίνδυνο, παρότι στην προτεραιοποίηση προηγούνται του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού”.

_________________

Πολλά κρούσματα στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας

Αναφερόμενη δε στο θέμα των πολλών κρουσμάτων κορονοϊού στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας μέσω ενδονοσοκομειακής διασποράς είπε ότι:

“Αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη το γεγονός ότι στο εν λόγω νοσοκομείο μεγάλο μέρος του υγειονομικού προσωπικού έμεινες ανεμβολίαστο.

Από αμέλεια, δυσπιστία από κόπωση; Αμέλησαν κυρίως οι νοσηλευτές και λιγότερο οι γιατροί να εμβολιαστούν; Θα πρέπει όλοι μα όλοι να επωφεληθούν από το εμβόλιο που αποτελεί πραγματικό δώρο”.

_________________

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως

Μέχρι στιγμής έχει καλυφθεί εμβολιαστικά το 2,75% της χώρας και πως η επιχείρηση του εμβολιασμού βασίζεται σε τρεις άξονες:

  • Ασφάλεια
  • Τη διανομή και τη διενέργεια των εμβολιασμών
  • και τη διαφάνεια
Τέλος τόνισε πως:

“Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της επιχείρησης σήμερα περισσότερα από 1,500 άτομα εργάζονται καθημερινά στην Επιχείρηση Ελευθερία”.

“Θα προχωρήσουμε σε προσλήψεις από 1.000 άτομα για τον εμβολιασμό και έχουν ήδη προσληφθεί 500 άτομα. Θα ανοίξουν άλλα 300 κέντρα τον Φεβρουάριο, συνολικά 700”.

Δείτε σχετικά

Πότε εμβολιάζονται οι εκπαιδευτικοί: Τι είπε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας
Προτεραιότητα εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς ειδικών σχολείων: Τι είπε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Δείτε επίσης

Ερωτηματολόγιο για εκπαιδευτικούς-ΕΕΠ-ΕΒΠ Ειδικών σχολείων Β/θμιας για τη λειτουργία τους στην πανδημία
Webinar: “Ψυχοεκπαίδευση, Covid 19 και Χρόνια Νόσος: Ο Διαβήτης σήμερα”-Σάββατο 06.02.2021
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση