Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημέρωση ΕΟΔΥ για την πρόσφατη μικρή αύξηση κρουσμάτων covid-Σύσταση μάσκας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημέρωση ΕΟΔΥ αναφορικά με την πρόσφατη μικρή αύξηση στον αριθμό κρουσμάτων SARS-CoV-2 – Η χρήση της μάσκας ενθαρρύνεται σε κλειστούς χώρους.

Ενημέρωση ΕΟΔΥ

Ενημέρωση κοινοποίησε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σύμφωνα με την οποία η χρήση της μάσκας ενθαρρύνεται σε κλειστούς χώρους και συστήνεται η τήρηση των προληπτικών μέτρων στα παιδιά, τους εφήβους, και τους ενήλικες όπως, η έγκαιρη απομόνωση, η πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων και η έγκαιρη διάγνωση, η αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καθώς και η ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας για όσους παρουσιάζουν συμπτώματα.

Ολα αυτά καθόσον παρατηρείται, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, αύξηση κρουσμάτων SARS-CoV-2 την τελευταία εβδομάδα, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία εντοπίζεται, κυρίως, σε άτομα που ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες 6-12 και 13-18 ετών και η οποία είναι αναμενόμενη λόγω της έναρξης της σχολικής χρονιάς, και της αύξησης του αριθμού επαφών μεταξύ των παιδιών και των εφήβων.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Την τελευταία εβδομάδα (ISO εβδομάδα 37) παρατηρείται μικρή αύξηση (7%) των κρουσμάτων SARS-CoV-2 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (ISO εβδομάδα 36).

Η αύξηση αυτή εντοπίζεται, κυρίως, σε άτομα που ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες 6-12 και 13-18 ετών. Η αύξηση είναι αναμενόμενη λόγω της έναρξης της σχολικής χρονιάς, και της αύξησης του αριθμού επαφών μεταξύ των παιδιών και των εφήβων.

Για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού συστήνεται η τήρηση των προληπτικών μέτρων στα παιδιά, τους εφήβους, και τους ενήλικες όπως, η έγκαιρη απομόνωση, η πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων και η έγκαιρη διάγνωση, η αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καθώς και η ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας για όσους παρουσιάζουν συμπτώματα.

Γενικά, η χρήση της μάσκας ενθαρρύνεται σε κλειστούς χώρους.

Δείτε επίσης

Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία Α/θμιας, Β/θμιας και ΕΑΕ για το σχ. έτος 2022-23 | Εγγραφο 

Πρωτόκολλο κορονοϊού 2022-23 για σχολεία και δομές εκπαίδευσης | ΦΕΚ 

Κεραμέως-νέα σχολική χρονιά 2022/23: Πρόγραμμα πανελλαδικών, ημερομηνίες Πειραματικών/Πρότυπων και άλλα ορόσημα 

Πότε θα λήξουν τα μαθήματα το 2023-Το Πρόγραμμα εξετάσεων όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΑΙΘ

Νέος Διευθυντής ΕΑΕ-Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ο Ιωάννης Μπουσδούνης 

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply