Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημέρωση για Δ φάση προσλήψεων αναπληρωτών σε Γενική αγωγή-ΣΜΕΑΕ-Παράλληλη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημέρωση για Δ φάση προσλήψεων αναπληρωτών: Θα περιλαμβάνει γενική αγωγή, ΣΜΕΑΕ και παράλληλη στήριξη-Εκτός σοβαρού απροόπτου είναι θέμα ωρών η ανακοίνωση των ονομάτων-Ανακοίνωση ΠΑΣΑΔ.

Πληροφορίες αναφορικά με την πραγματοποίηση της Δ Φάσης προσλήψεων αναπληρωτών (εκτός απροόπτου τα ονόματα θα ανακοινωθούν σήμερα) εκπαιδευτικών, κοινοποίησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση

ο συνολικός αριθμός για Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θα είναι κοντά στις 3.000 προσλήψεις με βάση τα καταγεγραμμένα κενά..

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΔ
Ενημέρωση για Δ’ φάση προσλήψεων

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο, είναι θέμα ωρών (εκτός σοβαρού απροόπτου) να ανακοινωθούν τα ονόματα των προσλήψεων της Δ’ φασης.

Ο συνολικός αριθμός για ΠΕ και ΔΕ, όπως έχουμε ήδη ενημερώσει, θα είναι κοντά στο 3000, υπέρ της δευτεροβάθμιας, βάσει των καταγεγραμμένων κενών.

Τα κονδύλια του ΕΣΠΑ έχουν εξαντληθεί και οι παρούσες προσλήψεις θα είναι με κρατικά χρήματα. Η Δ’ φάση θα περιλαμβάνει γενική αγωγή, ΣΜΕΑΕ και παράλληλη στήριξη.

Εκτιμούμε πως οι αριθμοί για παράλληλη στήριξη δε θα κινηθούν στα αντίστοιχα επίπεδα των τελευταίων χρόνων, δεδομένου ότι συνήθως αρχές Νοεμβρίου γινόταν η δεύτερη μεγάλη φάση παράλληλης.

Η φάση αυτή δε θα περιλαμβάνει ΖΕΠ και οι λίγες εναπομείνασες πιστώσεις του προγράμματος αυτού θα δοθούν σε επόμενη φάση, ίσως προς το τέλος του 2021.

ΠΑΣΑΔ

Δείτε επίσης

Μετακινήσεις εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο: Καταγγελίες για παράτυπες μεθόδους-Ερώτηση στη Βουλή
Κεραμέως: Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων
Μεταβολές σχολικών μονάδων 2022-23: Ιδρύσεις-Καταργήσεις-Προαγωγές-Συγχωνεύσεις | Εγκύκλιος
Διακρίσεις στο διδακτικό ωράριο εκπαιδευτικών ανάλογα με τον τύπο των σχολείων: Ερώτηση στη Βουλή

Πριν φύγετε

Κατανομή Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών-Εγγραφο για δημιουργία ομάδων γενικών σχολείων
Μήνυση εκπαιδευτικού για βιασμό, κατά του Προϊσταμένου της στη Λάρισα-Ενημερώθηκε το ΥΠΑΙΘ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση