Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημέρωση για νέες οργανικές-Μεταθέσεις-Προσλήψεις Γ Φάσης ΕΕΠ/ΕΒΠ-Δομές ΕΑΕ, από τους Αιρετούς ΚΥΣΕΕΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημέρωση για νέες οργανικές-Μεταθέσεις-Προσλήψεις Γ Φάσης ΕΕΠ/ΕΒΠ-Δομές Ειδικής Αγωγής από τους Αιρετούς ΚΥΣΕΕΠ Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια.

Ενημέρωση για νέες οργανικές-Μεταθέσεις-Προσλήψεις Γ Φάσης-Δομές ΕΑΕ

Ενημέρωση κοινοποίησαν οι Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ Γεωργία Μπουλμέτη και Βασίλης Βούγιας αναφορικά με:

  • Α. Σύσταση νέων οργανικών θέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ
  • Β. Μεταθέσεις 2024
  • Γ. Προσλήψεις ΕΕΠ-ΕΒΠ για τη Γ Φάση
  • Δ. Αναδιάρθρωση δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ)

__________________________________

Ακολουθεί το Ενημερωτικό Σημείωμα των Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΥΣΕΕΠ – 11.10.2023

Της Γεωργίας Μπουλμέτη και του Βασίλη Βούγια

Α. Σύσταση νέων οργανικών θέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ

Εδώ και καιρό βρίσκεται στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ το έγγραφο με τις υπό σύσταση νέες οργανικές θέσεις των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), προϊόν επεξεργασίας των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΑΙΘΑ και απομένει η διευθέτηση του ζητήματος από την ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ με την συνακόλουθη έγκριση των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών.

Οι νέες οργανικές θέσεις συνδέονται με τις Μεταθέσεις των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2024, όπου θα πρέπει να δοθούν ώστε να μπορέσουν ακολούθως να δοθούν για μόνιμους διορισμούς.

Ομως από τη στιγμή που οι διαδικασίες ίδρυσης τους δεν θα περατωθούν έως την προθεσμία των αιτήσεων Μετάθεσης μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), οι οποίες θα υποβληθούν από την 16η έως την 31η Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος 4823/202, τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ τα οποία θα υποβάλλουν αίτηση Μετάθεσης, καλό θα είναι να δηλώσουν θέσεις Μετάθεσης όπου επιθυμούν, ανεξαρτήτως αν υπάρχουν αυτή τη στιγμή κενά, καθότι περί τα τέλη Φεβρουαρίου του 2024 όταν θα “τρέξει” το σύστημα για τις Μεταθέσεις του 2024, ευελπιστούμε να έχει περατωθεί η διαδικασία ίδρυσης των νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ και να δοθούν τότε για τη διενέργεια των Μεταθέσεων.

__________________________________

Β. Μεταθέσεις 2024

Εκδίδονται, πιθανά την ερχόμενη Παρασκευή 13.10.2023, οι Εγκύκλιοι Μεταθέσεων για το 2023-24 των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ και των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Οι αιτήσεις Μετάθεσης θα υποβάλλονται από 16.10.2023 έως 31.10.2023 και ώρα 15:00 μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων  https://teachers.minedu.gov.gr.

Η παραπάνω προθεσμία είναι αποκλειστική και ισχύει για όλες τις κατηγορίες μεταθέσεων εκτός από τις αμοιβαίες, για τις οποίες η αίτηση υποβάλλεται μέσα σε 10 ημέρες από την ανακοίνωση των Μεταθέσεων.

Ανάκληση της αίτησης μετάθεσης μπορεί να γίνει μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος μέχρι 31.12.2022 και ώρα 15:00, οπότε και θα απενεργοποιηθεί η δυνατότητα αυτή στο ηλεκτρονικό σύστημα. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση ανάκλησης η αίτηση θεωρείται άκυρη και δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να υποβληθεί εκ νέου.

Ανάκληση μετάθεσης δεν προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις και επομένως οι αιτήσεις ανάκλησης μετάθεσης δεν γίνονται δεκτές.

Οι συνάδελφοι ΕΕΠ-ΕΒΠ που επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση Μετάθεσης καλό θα είναι να δηλώσουν όποια θέση τους ενδιαφέρει και ας μην υπάρχει οργανικό κενό, εν όψει της σύστασης νέων οργανικών θέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ.

__________________________________

Γ. Προσλήψεις ΕΕΠ-ΕΒΠ για τη Γ Φάση

Αρχές Νοεμβρίου 2023 θα έχουμε την Γ Φάση προσλήψεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ με έμφαση στις προσλήψεις ΕΒΠ και Σχολικών Νοσηλευτών ΠΕ25 σε Γενικά σχολεία, αλλά και Κοινωνικών Λειτουργών ΠΕ30 και Ψυχολόγων ΠΕ23 στα Γενικά σχολεία και Ψυχολόγων ΠΕ23 στα ΕΠΑΛ. Επίκειται επίσης η έκδοση Ειδικής Πρόσκλησης,  καθότι στα πλαίσια της Β Φάσης δεν βρέθηκαν για πρόσληψη στους Πίνακες ΑΣΕΠ περίπου 150 Σχολικοί Νοσηλευτές ΠΕ25, αλλά και Εργοθεραπευτές ΠΕ29.

Συγκεκριμένα

Κοινωνικοί Λειτουργοί ΠΕ30 και Ψυχολόγοι ΠΕ23 στα Γενικά σχολεία

Θα έχουμε περί τις 700 προσλήψεις Κοινωνικών Λειτουργών ΠΕ30 και Ψυχολόγων ΠΕ23 στα Γενικά σχολεία, στο πλαίσιο της πράξης «Ενίσχυση και ενδυνάμωση της κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης και ανθεκτικότητας των μαθητών μέσω του θεσμού Ψυχολόγου και του Κοινωνικού Λειτουργού».

Αναμένεται ο καθορισμός των σχολικών μονάδων όπου θα εργάζονται οι Κοινωνικοί Λειτουργοί ΠΕ30 και Ψυχολόγοι ΠΕ23.

Εχει εκδοθεί η Απόφαση με τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των κλάδων ΠΕ23 Ψυχολόγων και ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών για το σχολικό έτος 2023-2024 στο πλαίσιο της πράξης «Ενίσχυση και ενδυνάμωση της κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης και ανθεκτικότητας των μαθητών μέσω του θεσμού ψυχολόγου και του κοινωνικού λειτουργού, σχολικά έτη 2023-2026» – Δείτε ΕΔΩ

Ψυχολόγοι ΠΕ23 στα ΕΠΑΛ

Πέρσι για το σχολικό έτος 2022-23 προσλήφθηκαν 226 αναπληρωτές Ψυχολόγοι ΠΕ23 στο πλαίσιο της πράξης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.– Υποστήριξη σχολικών μονάδων ΕΠΑ.Λ.».

Αναμένεται ο καθορισμός των σχολικών μονάδων ΕΠΑΛ όπου θα εργάζονται οι αναπληρωτές Ψυχολόγοι ΠΕ23 και η Απόφαση με τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες τους.

Τα καθήκοντα και αρμοδιότητες κλάδου ΠΕ23 Ψυχολόγων στα ΕΠΑ.Λ. για το περσινό σχολικό έτος 2022- 2023 στο πλαίσιο της πράξης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.- Υποστήριξη σχολικών μονάδων ΕΠΑ.Λ.» – Δείτε ΕΔΩ

Σχολικοί Νοσηλευτές ΠΕ25 και ΕΒΠ – Στήριξη μαθητών γενικών σχολείων

Αναμένονται προσλήψεις αναπληρωτών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για τους μαθητές που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν και αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) κλάδου Σχολικών Νοσηλευτών ΠΕ25, για τους μαθητές με ανάγκη νοσηλευτικής φροντίδας, στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα ανάπτυξης και ενδυνάμωσης διεπιστημονικών συμβουλευτικών και υποστηρικτικών δομών και μαθησιακής υποστήριξης/ συνεκπαίδευσης μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για την ισότιμη πρόσβαση και συμπερίληψη στην εκπαίδευση».

Επίκειται Ειδική Πρόσκληση

Στα πλαίσια της Β Φάσης δεν βρέθηκαν για πρόσληψη στους Πίνακες ΑΣΕΠ περίπου 150 Σχολικοί Νοσηλευτές ΠΕ25, αλλά και Εργοθεραπευτές ΠΕ29, οπότε επείγει η έκδοση Ειδικής Πρόσκλησης για την κάλυψη των αναγκών.

Τι είναι η Ειδική Πρόσκληση

Σύμφωνα με το άρθρο 86 του ν. 4547/2018 (Α΄ 102) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 111 του ν. 4842/2021 (Α’ 190) και ισχύει:

Μετά την 1η Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους, εφόσον διαπιστώνεται αδυναμία κάλυψης των λειτουργικών αναγκών σε σχολικές μονάδες, καθώς και σε Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) λόγω άρνησης ανάληψης υπηρεσίας ή παραίτησης από τη θέση αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. ή μη επάρκειας του αριθμού των υποψηφίων στους αξιολογικούς πίνακες που έχουν υποβάλει δήλωση προτίμησης, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 63 του ν. 4589/2019 (Α’ 13), μπορεί να πραγματοποιείται ειδική πρόσκληση πρόσληψης με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για την κάλυψη των κενών θέσεων συγκεκριμένων σχολικών μονάδων και ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.

Οι κενές θέσεις που πρόκειται να καλυφθούν με την ειδική πρόσκληση δηλώνονται από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης στη Γενική Διεύθυνση Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί, μέλη του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., που έχουν ενταχθεί στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες της παρ. 3 του άρθρου 61 του ν. 4589/2019 μπορούν να υποβάλλουν αίτηση – δήλωση συμμετοχής στην ειδική πρόσκληση για σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., ανεξάρτητα από το εάν έχουν υποβάλει δήλωση προτίμησης για πρόσληψη, σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 63 του ν. 4589/2019 (Α’ 13) ή από το εάν οι περιοχές, στις οποίες βρίσκονται οι εν λόγω σχολικές μονάδες και τα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ, συμπίπτουν με τις περιοχές και τα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., για τα οποία έχουν υποβάλει δήλωση προτίμησης στην πρόσκληση του πρώτου εδαφίου της παρ. 2 του άρθρου 63 του ν. 4589/2019.

__________________________________

Δ. Αναδιάρθρωση δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ)

Σύμφωνα με όσα πληροφορούμαστε σε διεργασίες βρίσκεται το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αναφορικά με την αναδιάρθρωση δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), στο πλαίσιο της υλοποίησης των προγραμματικών δηλώσεων του Υπουργού ΠΑΙΘΑ κου Κ. Πιερρακάκη και απομένει να δούμε πότε “θα ανοίξει τα χαρτιά του” το ΥΠΑΙΘΑ επί του θέματος αυτού.

Δείτε σχετικά

Στοιχεία προσλήψεων ΕΕΠ-ΕΒΠ Α και Β Φάσης 2023-24 ανά κλάδο και δομή-Σύγκριση με τις περσινές προσλήψεις 

Οι Οδηγοί των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ με κατευθύνσεις-Υποδείγματα Συμβάσεων-Δελτίο Απογραφής αναπληρωτή-Λογότυπα κ.α. 

Ποινές αναπληρωτών όταν δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται | Οι 4 περιπτώσεις 

Εκκαθαρισμένοι πίνακες Β Φάσης: 1ΓΕ,2ΓΕ/2023-1ΕΑ,2ΕΑ,3ΕΑ,4ΕΑ,5ΕΑ/2022-1ΓΤ,1ΓΔ/2020-ΠΕ79.01,ΤΕ16 (Όργανα)

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση