Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημέρωση για οριστικό πίνακα 1ΕΑ/2022 ΕΒΠ: Πότε αναμένεται να εκδοθεί από το ΑΣΕΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημέρωση για οριστικό πίνακα 1ΕΑ/2022 υποψηφίων μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ)-Πότε θα εκδοθεί από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

Ενημέρωση για οριστικό πίνακα 1ΕΑ/2022

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), ο τελικός Αξιολογικός Πίνακας Κατάταξης των υποψηφίων μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) κλάδου ΔΕ01 στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, βάσει της Προκήρυξης 1ΕΑ/2022 (ΦΕΚ 23/21-4-2022 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), καταβάλλεται προσπάθεια να εκδοθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα και όπως διαφαίνεται  η επόμενη εβδομάδα δείχνει να συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες κοινοποίησής του στους ενδιαφερόμενους.

Αυτή τη στιγμή στο ΑΣΕΠ διευθετούνται διαδικαστικά θέματα και καταρτίζεται ο τελικός Αξιολογικός Πίνακας των υποψηφίων μελών ΕΒΠ, μετά τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής κλήρωσης μεταξύ των ισοβαθμούντων υποψηφίων.

Ο Προσωρινός Πίνακας ΕΒΠ από το ΑΣΕΠ 

_____________________

Κλήρωση ισοβαθμούντων υποψηφίων

Υπενθυμίζουμε πως στο κατάστημα του ΑΣΕΠ, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 15:00 και προκειμένου να εκδοθεί ο τελικός Αξιολογικός Πίνακας Κατάταξης των υποψηφίων μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) κλάδου ΔΕ01 στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση βάσει της Προκήρυξης 1ΕΑ/2022, διενεργήθηκε από το ΑΣΕΠ δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των ισοβαθμούντων υποψηφίων. Ο αριθμός των ισοβαθμούντων υποψηφίων μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) κλάδου ΔΕ01 ήταν 1.554 και ο αριθμός των ομάδων ισοβαθμούντων 387.

Δείτε

Αποτελέσματα κλήρωσης 1ΕΑ/2022 ΑΣΕΠ 

_____________________

Τι γίνεται με όσους δεν δικαιούνται πρόσληψη μετά την έκδοση Οριστικών Πινάκων

Σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρου 63 “Πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.”, του νόμου των διορισμών 4589/2019, προβλέπεται πως με την έκδοση των τελικών αξιολογικών πινάκων, οι συμβάσεις των ήδη προσληφθέντων που δεν δικαιούνταν την πρόσληψη λήγουν αυτοδικαίως, χωρίς την καταβολή οποιασδήποτε αποζημίωσης για την αιτία αυτή.

Ακολουθεί η διάταξη

Παράγραφος 6 του άρθρου 63 του νόμου 4589/2019

“6. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις εκτάκτων και επειγόντων λόγων δημοσίου συμφέροντος μπορούν να προσλαμβάνονται προς κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της εκπαίδευσης ως προσωρινοί αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι υποψήφιοι που είναι ενταγμένοι στους προσωρινούς αξιολογικούς πίνακες, σύμφωνα με τη διαδικασία των προηγούμενων παραγράφων, και μέχρι την έκδοση των τελικών πινάκων.

Με την έκδοση των τελικών αξιολογικών πινάκων, οι συμβάσεις των ήδη προσληφθέντων που δεν δικαιούνταν την πρόσληψη λήγουν αυτοδικαίως, χωρίς την καταβολή οποιασδήποτε αποζημίωσης για την αιτία αυτή”.

Δείτε επίσης

Μακρή-νέοι μόνιμοι διορισμοί: Εντατική η προσπάθεια από το ΥΠΑΙΘ-44.632 προσλήψεις αναπληρωτών για το 2022-23 

Κεραμέως στη Βουλή: Χαρτογράφηση ανθρώπινου δυναμικού-νέες οργανικές θέσεις-νέοι διορισμοί 

Αύξηση οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Γενική και Ειδική Εκπαίδευση: Ερώτηση στη Βουλή 

Πριν φύγετε

Νέα κριτήρια επιλογής εκπαιδευτικών και εκπαίδευση μαθητών ΑμεΑ τα 2 νομοσχέδια του Υπ. Παιδείας προσεχώς

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση