Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημέρωση Πέτσα για σχολεία: Συνάντηση Κεραμέως με ειδικούς εντός της εβδομάδας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημέρωση Πέτσα για σχολεία: Συνάντηση Κεραμέως με ειδικούς εντός της εβδομάδας – Η προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία.

Ενημέρωση Πέτσα για σχολεία

Σε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου προέβη σήμερα Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης αν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου 2021 απάντησε πως εντός της εβδομάδας  θα συναντηθεί η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Kεραμέως με τους Ειδικούς περί της πανδημίας κορονοϊού, ώστε  να τεθεί το πλαίσιο για το εάν και πως θα επαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα σχολεία  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία, ανακοίνωσε επιπροσθέτως ο κος Πέτσας.

Πάντως εχθές, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020,

μιλώντας, επί του θέματος, ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό, κος Νικόλαος Σύψας, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA και την Κατερίνα Παναγοπούλου, τόνισε πως:

“Οι αποφάσεις για τα σχολεία θα ληφθούν την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Λίγο πριν ανοίξουν θα συζητήσει η επιτροπή και θα κάνει εισηγήσεις στην Κυβέρνηση”.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Υπενθυμίζουμε πως

στις 20 Ιανουαρίου αντί για 8 Ιανουαρίου 2021 έχει προτείνει να επαναλειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες της χώρας ο Καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ κος Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Ανοιγμα σχολείων 8 Ιανουαρίου: Οι συναθροίσεις των εορτών θα το κρίνουν
Εμβολιασμοί: Ξεκίνησαν με Πρόεδρο Δημοκρατίας-Πρωθυπουργό-Γ. Βαρουφάκη-Σ. Τσιόδρα-Δηλώσεις Κεραμέως
 Εμβόλιο κορονοϊού: 26 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τον εμβολιασμό

Πριν φύγετε

 Χριστούγεννα στα Αναγνωστικά από το 1920 έως το 1980
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση