Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημέρωση-προσλήψεις Β Φάσης: Ποια νούμερα δίνει ο Αιρετός ΚΥΣΠΕ Νίκος Φασφαλής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημέρωση-προσλήψεις Β Φάσης: Ποια νούμερα δίνει ο Αιρετός ΚΥΣΠΕ Νίκος Φασφαλής-Ολοκληρώθηκε από το ΚΥΣΠΕ η Β’ φάση Αποσπάσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας – Ενημερωτικό σημείωμα.

Ενημέρωση-προσλήψεις Β Φάσης

Για πρόσληψη 7.300 αναπληρωτών για τις ανάγκες της Ειδικής Αγωγής και 1.500 αναπληρωτών για τις ανάγκες τις Γενικής Αγωγής, στα πλαίσια της Β’ Φάσης προσλήψεων αναπληρωτών μιλά ο Αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) Νίκος Φασφαλής, ο οποίος επιπροσθέτως αναφέρει στο Ενημερωτικό του Σημείωμα πως ολοκληρώθηκε από το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) η Β’ φάση Αποσπάσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ποιον αριθμό προσλήψεων έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος 

Εδώ οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κος Παύλος Μαρινάκης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στις 25 Σεπτεμβρίου 2023 κατά τη διάρκεια της ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου, μιλούσε για εξασφάλιση πάνω από 7.300 πιστώσεων για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ΕΒΠ και Σχολικών Νοσηλευτών ΠΕ25, για τις ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης στα πλαίσια της Β φάσης προσλήψεων στις αρχές Οκτωβρίου, και 2.700 στη Γ φάση προσλήψεων στις αρχές Νοεμβρίου.

Πότε θα τρέξει το σύστημα

Μένει να δούμε λοιπόν πόσες τελικά θα είναι οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στα πλαίσια της Β’ Φάσης προσλήψεων, η οποία όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή θα ανακοινωθούν  στις αρχές της επόμενης εβδομάδας κι αυτό λόγω του ότι το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού όπως διέρρευσε θα διαθέσει επιπλέον πιστώσεις για τις ανάγκες της Ειδικής Αγωγής, οι οποίες όμως χρειάζονται τη λεγόμενη “εγκριτική” απόφαση για να διατεθούν και αυτό χρειάζεται κάποιο χρόνο.

Πόσες προσλήψεις είχαμε στην Α Φάση για το 2023-24

Στα πλαίσια της Α Φάσης για το 2023-24 είχαμε 28.353 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΕΠ  για το 2023-24, με τα κενά να ανέρχονται σε 47.000 , έναν αριθμό τον οποίο δεν αποδέχεται ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ κος Ι. Κατσαρός.

Πόσες προσλήψεις είχαμε πέρσι το 2022-23 στη Β’ Φάση

Πέρσι, το σχολικό έτος 2022-23 στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, είχαμε 7.092 προσλήψεις αναπληρωτών στη Β Φάση,  6.074 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, στη Γενική Εκπαίδευση και στα Μουσικά Σχολεία και 1.018 μελών ΕΕΠ–ΕΒΠ.

_________________________________

Η ανάρτηση-ενημέρωση του Νίκου Φασφαλή

Δείτε επίσης

Απενεργοποίηση-Τροποποίηση αίτησης αναπληρωτή: Πότε μπορεί να συμβεί-Νέο νούμερο προσλήψεων Β Φάσης

Οι Οδηγοί των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ με κατευθύνσεις-Υποδείγματα Συμβάσεων-Δελτίο Απογραφής αναπληρωτή-Λογότυπα κ.α. 

Δείτε ακόμη

Καθηκοντολόγια εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Σχολεία-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ-Παράλληλη-Τ.Ε-Δ/ντων-Συμβ. Εκπ/σης-Συλλ. διδ/ντων

Μισθοδοσία μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ: Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις 

Οδηγός εκπαιδευτικού 2023-24: Ολα όσα αφορούν στους μόνιμους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023-24: Ιστορική διαδρομή-προσλήψεις-διορισμοί-καθηκοντολόγια-νομοθεσία

Οδηγός νέου αναπληρωτή: Γενικές οδηγίες-Πριν και μετά την πρόσληψη-Προς την απόλυση 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση