Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημέρωση Στέλιου Πέτσα: Τι είπε για μείωση μισθών στο δημόσιο, Πανελλαδικές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημέρωση Στέλιου Πέτσα: Τι είπε για μείωση μισθών στο δημόσιο, την ημερομηνία διεξαγωγής Πανελλαδικών εξετάσεων, την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ενημέρωση Στέλιου Πέτσα

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κο Στυλιανό Πέτσα, για τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, δημοσιογράφος ερώτησε τον κο Πέτσα αν θα υπάρξει μείωση μισθών στο Δημόσιο και σε τι ποσοστό.

Η Ερώτηση δημοσιογράφου στο 26 και 20 λεπτό του σχετικού video το οποίο ακολουθεί

“Θα υπάρξει μείωση μισθών στο Δημόσιο και σε τι ποσοστό;”

Η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κου Πέτσα

“Δεν εξετάζεται κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή από την Κυβέρνηση, αν υπάρξει μια τέτοια πρόθεση θα σημαίνει ότι θα έχουμε φύγει πολύ πέραν του χρονικού ορίζοντα που έχουμε βάλει αυτή τη στιγμή για την αντιμετώπιση του κορονοϊού , άρα αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται τίποτα”.

Σχετικά με ερώτηση για την ημερομηνία διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Η απάντηση του κου Πέτσα

“Σε αυτήν τη χρονική συγκυρία κανείς δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει πότε θα γίνουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις”.

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Επίσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στις δράσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφερικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση λέγοντας πως:

“Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά από σήμερα στον τρίτο άξονα του σχεδιασμού του για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Με τη συνεργασία της Ε.Ρ.Τ. ξεκινά από σήμερα την Εκπαιδευτική Τηλεόραση, που απευθύνεται -καθημερινά στις 10 το πρωί- πρωτίστως σε μαθητές Δημοτικού.

Στο μεταξύ όλα τα λύκεια και τα γυμνάσια της χώρας έχουν τη δυνατότητα Σύγχρονης (ζωντανής) εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει και η ένταξη των δημοτικών σχολείων που θα ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα.

Εξαιρετικά σημαντικό είναι και το γεγονός ότι ήδη αξιοποιούν το εκπαιδευτικό υλικό του Υπουργείου, πάνω από 700.000 μαθητές και 166.000 εκπαιδευτικοί”.

Δείτε το video

Δείτε επίσης

Κεραμέως στην ΕΡΤ: Δεν θέλουμε Πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο-Ευχαριστώ τους εκπαιδευτικούς για ότι κάνουν
Καταβολή μισθοδοσίας Μαρτίου 2020 αναπληρωτών: Σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς
Συμβουλευτική και Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη γονέων-μαθητών από Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό
Μένουμε σπίτι-Ψυχαγωγία: Kαι κοινωνικές ιστορίες-Παράθεση θεματικών συνδέσμων (links)
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. Βαγγελης Φούκας σε

    Καλησπερα σας κ.Βουγια. Εχετε καποια ενημερωση για την εκδοση των τελικων πινακων της 3ΕΑ ; Ο ΑΣΕΠ δεν ξερει τιποτα.

Γράψτε μία απάντηση