Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημέρωση Τσιόδρα-Χαρδαλιά: Μέχρι 27.04 δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για το άνοιγμα των σχολείων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Ενημέρωση Τσιόδρα-Χαρδαλιά: 22 νέα – 2.192 σύνολο κρουσμάτων – 72 διασωληνωμένοι -102 θάνατοι – Ενας σήμερα – 29 έλαβαν εξιτήριο από ΜΕΘ.

Ενημέρωση Τσιόδρα-Χαρδαλιά

Ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών υγείας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 και ώρα 18:00, στο Υπουργείο Υγείας.

Τι είπαν για το άνοιγμα των σχολείων

Για το άνοιγμα των σχολείων ο κος Τσιόδρας δήλωσε πως πρέπει να συνυπολογιστεί η προστασία των ευπαθών ομάδων, των ηλικιωμένων πριν οποιαδήποτε απόφαση.

Ο κος Χαρδαλιάς δήλωσε πως μέχρι 27 Απριλίου δεν μπορούμε να συζητήσουμε τίποτα γιατί δεν υπάρχουν τα δεδομένα που θα έχουμε τότε.

Δείτε αναλυτικά την ερώτηση και τις απαντήσεις

Δ. ΠΡΟΚΟΠΗ:

Κύριε Τσιόδρα και κύριε Χαρδαλιά, σε ποια σειρά βρίσκεται το άνοιγμα των σχολείων στο σχεδιασμό για τη σταδιακή άρση των περιορισμών; Για τους εργαζόμενους γονείς είναι κρίσιμο αν θα λειτουργήσουν νηπιαγωγεία και δημοτικά. Θα ακολουθηθεί το σενάριο «ανοίγει τελευταίο ό,τι έκλεισε πρώτο» με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις να μεταφέρονται τον Σεπτέμβριο; Πότε θα γνωρίζουμε;

Σ. ΤΣΙΟΔΡΑΣ:

Με βάση αυτό το σκεπτικό, βλέπετε και κινήσεις σαν αυτές που ανάφερα από ευρωπαϊκές χώρες. Σε κάποιες από αυτές τις χώρες, όμως, οι ηλικιωμένοι δεν μένουν στο σπίτι.

Η Ελλάδα έχει μια μεγάλη παράδοση ηλικιωμένων που είναι κοντά μας, που είναι στο σπίτι, που φυλάνε τα παιδιά.

Άρα, όλα αυτά πρέπει να τα λάβει κανείς υπόψη του όταν παίρνει τέτοιες αποφάσεις. Και εμείς το συζητάμε ενεργά και μας απασχολεί το άνοιγμα κάποιων από τις υπηρεσίες του Κράτους που αφορούν νέους ανθρώπους, λιγότερο ευπαθείς ομάδες, πάντα με κριτήριο και γνώμονα την αντοχή του συστήματος υγείας, αλλά και την προστασία των ευπαθών ομάδων που είναι οι ηλικιωμένοι.

Άρα, καμία από αυτές τις δράσεις στις οποίες αναφέρεται η δημοσιογράφος δεν θα γίνει, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη και τα άλλα δύο, οι άλλες δυο παράμετροι.

Θεωρώ ότι είναι νωρίς ακόμα, το συζητάμε. Δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε κάτι επίσημα και ισχύουν αυτά που είπε και ο Υφυπουργός.

Δεν ξέρω αν ο Υφυπουργός θέλει να προσθέσει κάτι.

Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Μη μας ζητάτε να συζητάμε για θέματα για τα οποία δεν ξέρουμε τα πραγματικά δεδομένα. Αυτές οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν με βάση τα δεδομένα της στιγμής που θα παρθούν.

Μέχρι τις 27 Απριλίου, αυτό που προέχει είναι να τηρήσουμε τα μέτρα. Και το 27 Απριλίου δεν είναι μια «ετσιθελική» λογική, η οποία περνάει μέσα από κάποιες ΚΥΑ ή κάποια Προεδρικά Διατάγματα. Υπάρχει συγκεκριμένο επιστημονικό υπόβαθρο, γιατί μέχρι τις 27 Απριλίου πρέπει να υπάρχουν τα μέτρα αυτά.

Από εκεί και πέρα, με βάση τα δεδομένα, με όλα τα σενάρια τα οποία μια σοβαρή Κυβέρνηση έχει κάτσει και σκέφτεται και σχεδιάζει και συζητά, θα μπορέσουμε να ανοίξουμε αυτή την συζήτηση. Είναι πολύ πρόωρο.

Αυτό που προέχει αυτή την στιγμή, είναι να μην υπάρχει εφησυχασμός. Και, δυστυχώς, περνάει μια λογική ότι, εντάξει, το έχουμε ξεπεράσει.

Δεν έχουμε ξεπεράσει τίποτα.

Είναι ξεκάθαρο αυτό. Για αυτό λέμε μέχρι τις 27 Απριλίου.

Εάν μέσα στο επόμενο τριήμερο δεν είμαστε υπεύθυνοι και σοβαροί, όπως ήμασταν συντριπτικά όλο αυτόν τον καιρό, μπορεί να βρεθούμε προ απροόπτου. Και είναι κάτι το οποίο το λέει και η επιστημονική κοινότητα, το λέμε και όσοι ασχολούμαστε με το επιχειρησιακό σκέλος.

Άρα αυτό που προέχει, η συζήτηση που προέχει αυτή την στιγμή, είναι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να είμαστε συνεπείς, με την υπομονή και την επιμονή και την καρτερικότητα που έχουμε δείξει όλες αυτές τις εβδομάδες. Μέχρι τις 27 Απριλίου υπάρχουν αρκετές μέρες.

Δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που λένε τα μέτρα.

Και στις 27 Απριλίου να συζητήσουμε ο,τιδήποτε άλλο.

Σύμφωνα με την γενικότερη ενημέρωση του Υφυπουργού κου Χαρδαλιά
  • Δεν επισκεπτόμαστε συγγενείς και φίλους το Πάσχα.
  • Το αρνί θα το ψήσουμε στο φούρνο μας ή στο φούρνο της γειτονιάς.

Ενημέρωση Τσιόδρα-Χαρδαλιά

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κου Τσιόδρα
  • 492.000 ασθενείς έγιναν καλά παγκοσμίως. 128.892 απεβίωσαν.
  • Εχουμε στη χώρα μας, 22 νέα κρούσματα κορονοϊού. Εως τώρα φτάσαμε στα 2.192 επιβεβαιωμένα.
  • 72 οι διασωληνωμένοι ασθενείς.
  • 29 ασθενείς εξήλθαν από ΜΕΘ.
  • 102 θάνατοι έως σήμερα. 73 έτη ο μέσος όρος ηλικίας. 74 άνδρες και 28 γυναίκες. 89,2% με υποκείμενο νόσημα ή μεγάλης ηλικίας.
Ανέφερε ακόμα
  • Νέα επιδημικά κύματα του ιού περιμένουμε τον χειμώνα.
  • Χωρίς εμβόλιο και χωρίς φάρμακα, μόνον μέτρα περιορισμού μπορούμε να πάρουμε.
  • Δεν είναι εύκολη υπόθεση η χαλάρωση των μέτρων, όπως και το άνοιγμα των σχολείων.
Δείτε όλη την Ενημέρωση διαπιστευμένων συντακτών υγείας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα (15/4/2020)

 ____________________

Δείτε επίσης

Ημερομηνίες Πανελλαδικών-Ο τρόπος που θα ανοίξουν τα σχολεία-Η νέα σχολική χρονιά | Ενημέρωση
Διατάξεις ΠΝΠ: Ψηφιακός εξοπλισμός σχολείων-εξ αποστάσεως στις διακοπές Πάσχα-άδεια ειδικού σκοπού-ΚΕΠΑ
ΦΕΚ παράτασης απαγόρευσης λειτουργίας σχολείων και εκπαιδευτικών δομών έως 10.5.2020
Νέοι περιορισμοί κυκλοφορίας: ΦΕΚ με νέα πρόστιμα και τροποποιήσεις της διαδικασίας
Παράταση άδειας ειδικού σκοπού | ΦΕΚ
Υλη πανελλαδικών εξετάσεων 2020: Αναπροσαρμογή λόγω κορονοϊού-Διάψευση φημών από ΥΠΑΙΘ
Περιοριστικά μέτρα χώρων λατρείας | Απόφαση
Ατομα με αυτισμό και σοβαρές παθήσεις: Αίρονται περιορισμοί κυκλοφορίας

Δείτε ακόμη

Εκδοση Βεβαίωσης Κίνησης εργασίας: Μέσω του apografi.gov.gr-Οδηγίες από ΥΠΑΙΘ
Αδειες μετακίνησης πολιτών: Σε λειτουργία η πλατφόρμα forma.gov.gr
Eξουσιοδότηση και Υπεύθυνη Δήλωση στο gov.gr | Οδηγίες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση