Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημέρωση Υπουργείου Παιδείας: Λειτουργία ειδικών και Τηλεκπαίδευση έως 23.12-Αναστολή λειτουργίας σχολείων έως 7.1.2021

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημέρωση Υπουργείου Παιδείας: Λειτουργία ειδικών δια ζώσης και Τηλεκπαίδευση έως 23.12-Αναστολή λειτουργίας σχολείων έως την 7η Ιανουαρίου 2021.

Ενημέρωση Υπουργείου Παιδείας

Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων:

Παρατείνεται η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων έως την 7η Ιανουαρίου 2021, ενώ οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά έως τις 23 Δεκεμβρίου 2020.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση συνεχίζεται στα σχολεία μας από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο έως τις 23 Δεκεμβρίου 2020 – Σύγχρονη Τηλεκπαίδευση  – Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση  – Εκπαιδευτική Τηλεόραση.

Υπενθυμίζουμε πως
Εχθές Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφερόμενος στη δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων της χώρας, ανέφερε πως δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν μέχρι το τέλος των Χριστουγεννιάτικων διακοπών.
Συγκεκριμένα Κλειστά έως τις 7 Ιανουαρίου 2021 στις έξι το πρωί θα είναι: Σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία και Δικαστήρια.
Γιατί δεν επαναλειτουργούν τα σχολεία
Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί επελέγη η μη επαναλειτουργία των σχολείων ο κος Πέτσας απάντησε πως για λίγες ημέρες μέχρι τις εορτές ήταν αχρείαστη η αναστάτωση και το ρίσκο που θα προξενούσε η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων  – Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη χθεσινή ενημέρωση διαπιστευμένων συντακτών Υπουργείου Υγείας, από την ίδια  και τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκα Μαγιορκίνη – Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Δείτε σχετικά

Εγκύκλιος λειτουργίας δημοσίου 7-14.12.2020: Μέτρα και ρυθμίσεις για την πανδημία κορονοϊού
Συνέντευξη Πρωθυπουργού: Τι είπε για την επαναλειτουργία των σχολείων και την Τηλεκπαίδευση
Σοφία Ζαχαράκη για ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου και ειδικά σχολεία: Τι απάντησε στη Βουλή

Δείτε επίσης

Παράδοση-παραλαβή-κατανομή ηλεκτρονικών συσκευών στις σχολικές μονάδες και στους μαθητές
Απόδοση ΜΚ αναπληρωτών 2020-21: Ισχύει η εγκύκλιος με την απλοποίηση διαδικασιών του σχολικού έτους 2017-18
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση