Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημερωτικό για τη διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων: Του αιρετού ΚΥΣΔΕ Ν. Κορδή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημερωτικό για τη διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων: Του αιρετού στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) Ν. Κορδή.

Ενημερωτικό για τη διεξαγωγή Πανελλαδικών

Ενημερωτικό σχετικά με τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων εξέδωσε ο Αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής.

Θέμα: Σχετικά με τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου η ΚΥΑ (Φ251/60473/Α5) για τον τρόπο διεξαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020.

Μεταξύ άλλων πέρα από την απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων μαθαίνουμε πλέον ότι η χρήση μάσκας για τους επιτηρητές όλων των εξεταστικών κέντρων είναι υποχρεωτική!

Πρόκειται φυσικά για ένα ακόμη επεισόδιο  που προκαλεί εύλογες απορίες και αντίστοιχα ερωτήματα:

 • Για τους μαθητές η χρήση μάσκας είναι προαιρετική και στο σχολείο και στα εξεταστικά κέντρα.
 • Για τους μαθητές που χρησιμοποιούν σχολικά λεωφορεία η χρήση μάσκας είναι προαιρετική, ενώ αν κινούνται με λεωφορεία ή και ΜΜΜ υποχρεωτική!
 • Για τους εκπαιδευτικούς η χρήση μάσκας στο σχολείο για το καθημερινό πρόγραμμα είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ενώ για την τρίωρη εξέταση των Πανελλαδικών είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ! Λογικό;
 • Φαντάζομαι ότι θα υπάρξει δωρεάν χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας σε όσους εμπλέκονται στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών; Το αυτονόητο δηλαδή…
 • Για τους εκπαιδευτικούς που θα εργαστούν (Προσωπικό- Βαθμολογητές) στα Βαθμολογικά Κέντρα τι θα ισχύσει για τα μέτρα ατομικής προστασίας; Για παράδειγμα πόσες αίθουσες θα χρειαστούν στα Βαθμολογικά Κέντρα για τη βαθμολόγηση της Νεοελληνικής Γλώσσας & Λογοτεχνίας που είναι κοινό μάθημα για όλους τους εξεταζόμενους;
 • Η απόσταση του 1,5 μέτρου που ισχύει για τους μαθητές θα ισχύσει φυσικά και για τους Βαθμολογητές και το προσωπικό των Βαθμολογικών Κέντρων! Τίποτα λιγότερο από αυτό!
 • Είναι προφανές ότι λόγω των μέτρων θα έχουμε πολύ αυξημένο αριθμό εξεταστικών αλλά και βαθμολογικών κέντρων σε όλη την επικράτεια! Ένα μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών θα απασχοληθεί για την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών σε όλα τα στάδια της. Τι θα γίνει με τους εκπαιδευτικούς που πήραν άδειες ειδικού σκοπού λόγω ασθενειών αλλά και όσους/ες πήραν αναρρωτική άδεια λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που δεν συμπεριλαμβάνονταν στις ΚΥΑ;
 • Θεωρούμε ότι ο «επαρκής φυσικός αερισμός» με τα κτιριακά προβλήματα των σχολικών κτιρίων θα είναι επαρκής για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών; Με δεδομένη την απαγόρευση χρήσης ανεμιστήρων και την αποφυγή χρήσης κλιματιστικών πως θα αντιμετωπιστεί ένας πιθανός καύσωνας;
 • Με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί θεωρώ αυτονόητη την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ παρουσία γιατρού σε όλα τα Βαθμολογικά και Εξεταστικά κέντρα των Πανελλαδικών!
 • Λόγω της απαγόρευσης λειτουργίας των κυλικείων των εξεταστικών κέντρων πώς θα αντιμετωπιστούν κάποια έκτακτα ζητήματα; Τι θα γίνει αν κάποιος υποψήφιος/α θα χρειαστεί σε κάποιο πιθανό λιποθυμικό επεισόδιο νερό ή και λήψη τροφής;
 • Η εξασφάλιση καθαριότητας είναι επιβεβλημένη σε κάθε περίπτωση στις σχολικές αίθουσες όχι μόνο για τα εξεταστικά κέντρα! Και αυτό θα εξασφαλιστεί με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας και όχι απλώς με μετακίνηση προσωπικού από την Πρωτοβάθμια ή και τους Δήμους!
 • Και το τελευταίο: Με δεδομένο ότι σε 20 μέρες ξεκινούν οι Πανελλαδικές τι θα γίνει για την ολοκλήρωση τους; Οι εκπαιδευτικοί που απολύονται αυτοδικαίως στις 30/6 και εμπλέκονται στις Πανελλαδικές; Οι αναπληρωτές/τριες που η σύμβαση τους λήγει στις 30/6 και επίσης εμπλέκονται στις Πανελλαδικές; Το προσωπικό που θα εργαστεί στα Βαθμολογικά Κέντρα;
 • Γνωρίζουμε ότι πολλοί εκπαιδευτικοί διαμένουν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ή και ξενοδοχεία και ο προγραμματισμός ήταν να τα παραδώσουν στις 30 Ιουνίου! Τι θα γίνει με τις περιπτώσεις αυτές; Μιλάμε για εργαζόμενους με υποχρεώσεις όχι για βαλίτσες που απλά μεταφέρονται!
 • Για τα σοβαρά αυτά ζητήματα πρέπει να υπάρξουν άμεσες και –ελπίζω- πειστικές απαντήσεις!
  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι χυδαίες επιθέσεις κατά των εκπαιδευτικών από «δημοσιογράφους» και «δημοσιολογούντες» και φυσικά τα συστημικά ΜΜΕ!

Έτσι είμαστε «άχρηστοι που ξεφτιλίζουν το λειτούργημά τους» « οι κάμερες θα δείξουν το πόσο άχρηστοι είμαστε» και φυσικά «οι συνδικαλιστικές πρακτικές μας διδάσκουν το ήθος του κακού πολίτη και προάγουν την αντίληψη της ισοπέδωσης»!

Έτσι για αρχή πετάμε τους αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών έξω από όλα τα Συμβούλια Επιλογής Στελεχών, αύριο θα τους πετάξουμε έξω από όλα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στην Εκπαίδευση ή και στο Δημόσιο, ποινικοποιούμε τη συνδικαλιστική δράση και μην ξεχνάμε ότι έχουν ήδη επαναφέρει την πολιτική επιστράτευση των απεργών! Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος δεν έχει όρια!

Ας τους απαντήσουμε λοιπόν:

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΥΓΕΊΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς  χαιρετισμούς

Αθήνα 22/5/2020

Δείτε επίσης

Τρόπος διεξαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020, γραπτών ή προφορικών | ΦΕΚ
Ενημέρωση για Μετατάξεις-ειδικές άδειες-επαναλειτουργία σχολείων-εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Ζαχαράκη-ειδικά σχολεία στη Βουλή: Αναμένουμε την απάντηση της επιτροπής
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση