Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενστάσεις προκηρύξεων Ειδικής Αγωγής: Συνολικά 6.204, 7,8% επί των 80.160 υποψηφίων | Ενημέρωση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενστάσεις προκηρύξεων Ειδικής Αγωγής: Συνολικά 6.204, ποσοστό 7,8% επί των 80.160 υποψηφίων – Ενημέρωση από τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ κο Αθανάσιο Παπαϊωάννου.

Ενστάσεις προκηρύξεων Ειδικής Αγωγής

Ενημέρωση για τις ενστάσεις  των Προκηρύξεων 1ΕΑ/2022, 2ΕΑ/2022 και 3ΕΑ/2022 Ειδικής Αγωγής, κοινοποίησε ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κος Αθανάσιος Παπαϊωάννου.

Ο κος Παπαϊωάννου ενημερώνει πως από τους 80.160 υποψηφίους/καταταγέντες στους σχετικούς προσωρινούς πίνακες των πέντε προκηρύξεων της Ειδικής Αγωγής, υποβλήθηκαν συνολικά 6.204 εντάσεις (ποσοστό 7,8% επί των καταταγέντων) και τονίζει πως θα χρειασθούν αρκετοί μήνες για να εκδοθούν (διαδοχικά ανά προκήρυξη) οριστικά αποτελέσματα.

Επισημαίνει δε πως “πρέπει (εν όψει προκηρύξεων Γενικής Εκπαίδευσης το 2023) να μελετηθεί από μηδενική βάση το σύστημα μοριοδότησης που είναι τόσο περίπλοκο (χωρίς κατ’ ανάγκην να οδηγεί στα καλύτερα αποτελέσματα) ώστε προκαλούνται αμφισβητήσεις και μεγάλες καθυστερήσεις”.

Ακολουθεί η ενημέρωση

Ενημέρωση για τις ενστάσεις της Ειδικής Αγωγής.

Από τους 80.160 υποψηφίους/καταταγέντες στους σχετικούς προσωρινούς πίνακες των πέντε προκηρύξεων της Ειδικής Αγωγής, υποβλήθηκαν συνολικά 6.204 εντάσεις (ποσοστό 7,8% επί των καταταγέντων).

Και ναι μεν το ποσοστό των ενστάσεων ήταν σαφώς μικρότερο από αυτό του 2019 (10,1%), πράγμα θετικό, ο απόλυτος, όμως, αριθμός τους δεν παύει να είναι πολύ μεγάλος (το 2019 ήταν 4.285 οι ενστάσεις αλλά με πολύ λιγότερους υποψηφίους 42.095.

Για να καταλάβει κανείς τι σημαίνει 6.204 ενστάσεις, αρκεί να αναφέρω ότι ο ετήσιος αριθμός των ενστάσεων που χειρίζεται το ΑΣΕΠ για όλες τις εκτός Παιδείας προκηρύξεις είναι περίπου 1.600 (βλ. στοιχεία Ετήσιας Έκθεσης 2021)!

Αυτό σημαίνει ότι θα χρειασθούν αρκετοί μήνες για να εκδοθούν (διαδοχικά ανά προκήρυξη) οριστικά αποτελέσματα. Είναι αδύνατον να γίνει ακριβής εκτίμηση του χρόνου έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων κάθε προκήρυξης πριν μελετηθούν οι ενστάσεις ώστε να εκτιμηθούν τα νομικά ζητήματα που εγείρονται.

Από πλευράς ΑΣΕΠ θα γίνει παν το ανθρωπίνως δυνατόν.

Το ίδιο είχαμε πει και ως προς τον χρόνο έκδοσης των προσωρινών και πετύχαμε τον χρονικό στόχο με το παραπάνω.

Αλλά πρέπει (εν όψει προκηρύξεων Γενικής Εκπαίδευσης το 2023) να μελετηθεί από μηδενική βάση το σύστημα μοριοδότησης που είναι τόσο περίπλοκο (χωρίς κατ’ ανάγκην να οδηγεί στα καλύτερα αποτελέσματα) ώστε προκαλούνται αμφισβητήσεις και μεγάλες καθυστερήσεις.

Δείτε επίσης

Ενημέρωση για προσλήψεις αναπληρωτών 2022-23: Πόσες θα είναι-Τι θα “τρέξει” στην Α Φάση-Κενά ΕΕΠ-ΕΒΠ 

Σειρά προσλήψεων αναπληρωτών: Η σειρά των κλάδων/ειδικοτήτων και η σειρά που θα “τρέξει” το σύστημα

Οδηγός εκπαιδευτικού-ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Νομοθεσία-Λειτουργία Α/θμιας και Β/θμιας-Νεοδιόριστοι-Αναπληρωτές 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Η ταυτότητα των κλάδων-Δομές απασχόλησης-Καθηκοντολόγια-Ιστορική αναδρομή 

Προσλήψεις από προσωρινούς πίνακες: Τι προβλέπεται, όταν θα εκδοθούν οριστικοί, για όσους δεν θα δικαιούνται πρόσληψη 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση