Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενταξη προσωπικού ΚΕΣΥ στη διαδικασία εμβολιασμού: Αίτημα ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενταξη προσωπικού ΚΕΣΥ στη διαδικασία εμβολιασμού: Αίτημα του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής προς Υπουργείο Παιδείας και Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Ενταξη προσωπικού ΚΕΣΥ στη διαδικασία εμβολιασμού
Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής

Αθήνα, 01-04-2021

Αρ. Πρωτ.: 33

ΘΕΜΑ: «ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΚΕΣΥ ΣΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ»

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής ως πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Αττικής, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική, Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΣΥ και τα ΕΔΕΑΥ της Περιφέρειας Αττικής, σας αποστέλλει την παρούσα προκειμένου να αιτηθεί τη συμπερίληψη του προσωπικού των Κέντρων Εκπαιδευτικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) στη διαδικασία εμβολιασμού.

Υπενθυμίζουμε ότι

η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), της οποίας ο Σύλλογός μας είναι ιδρυτικό μέλος, σας έχει αποστείλει έγγραφο (Αρ. πρωτ. 12/19-02-2021) με θέμα:

«Αίτημα να συμπεριληφθούν κατά προτεραιότητα στη τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο οι Εκπαιδευτικοί, το ΕΕΠ και ΕΒΠ των γενικών σχολείων και ΚΕΣΥ που υποστηρίζουν μαθητές/τριες με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις», για το οποίο, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία ανταπόκριση.

Αφορμή για την επιστολή μας

υπήρξε το υπ. Αριθμ. 34522/Ε3/26-03-2021 έγγραφο της Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ κας Αναστασίας Γκίκα, με το οποίο ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα εμβολιασμού των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ – ΕΒΠ που εργάζονται στις σχολικές μονάδες Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης, κατά την τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο με αδιάθετες δόσεις εμβολίων.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι

η δυνατότητα εμβολιασμού δεν δίνεται στους εκπαιδευτικούς και στα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ που εργάζονται στα ΚΕΣΥ. Η αδικαιολόγητη αυτή εξαίρεση αποτελεί μια σοβαρή παράλειψη.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει αναλυτικά σε προηγούμενη επιστολή μας, ήδη από το Μάρτιο του 2020 (Αρ. Πρωτ: 714/11-3-2020), στα ΚΕΣΥ προσέρχονται γονείς και μαθητές που εναλλάσσονται καθημερινά, προερχόμενοι από διαφορετικές περιοχές.

Επιπλέον,

σε πολλές περιπτώσεις οι εγκαταστάσεις των ΚΕΣΥ είναι ακατάλληλες και δεδομένων των υγειονομικών συνθηκών, ακόμα και επικίνδυνες. Ο συνδυασμός των παραπάνω δεδομένων αυξάνει δραματικά την επικινδυνότητα για διασπορά του κορονοϊού στα ΚΕΣΥ.

Θεωρούμε μείζονος σημασίας

την ένταξη του προσωπικού των ΚΕΣΥ στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο, με στόχο την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων. Πρόκειται για μια άδικη και αναίτια διάκριση μεταξύ των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ – ΕΒΠ.

Προσδοκώντας την κατανόηση και την ενδελεχή εξέταση του αιτήματος μας, αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες.

Με εκτίμηση,

για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                          Ο Γ. Γραμματέας

Ευγενία Τραγάκη                 Γεώργιος Δεληγιάννης

Δείτε σχετικά

ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Αίτημα συμπερίληψης εμβολιασμού κατά προτεραιότητα προσωπικού ΚΕΣΥ και εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ γενικών σχολείων

Δείτε επίσης

Πρόεδρος ΠΦΣ-self-test: Εως Παρασκευή σε όλα τα Φαρμακεία για να καλύψουμε 330.000 μαθητές Λυκείου
Επίσκεψη Μητσοτάκη στο ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου: Mε αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού | Video
Οδηγός διαχείρισης περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης από τον/την Εκπαιδευτικό
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση