Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενταξιακή εκπαίδευση-συμπερίληψη και Ειδική Αγωγή: Ημερίδα ΕΚΔΔΑ-Υπ. Παιδείας-Πρεσβείας Αμερικής-Τετάρτη 15.03.2023

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενταξιακή εκπαίδευση-συμπερίληψη και Ειδική Αγωγή: Ημερίδα ΕΚΔΔΑ-Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και Πρεσβείας της Αμερικής – Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 – Θα πραγματοποιηθεί στο ΕΚΔΔΑ (αμφιθέατρο “Κοσμάς Ψυχοπαίδης”).

Ενταξιακή εκπαίδευση-συμπερίληψη και Ειδική Αγωγή

Ημερίδα με τίτλο «Ενταξιακή Εκπαίδευση/Συμπερίληψη και Ειδική Αγωγή: Καλές πρακτικές έγκαιρης παρέμβασης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση», θα υλοποιηθεί στην Αθήνα την Τετάρτη 15 Μαρτίου (15:00 -19:30), από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) και την Πρεσβεία της Αμερικής στην Ελλάδα.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ΕΚΔΔΑ (αμφιθέατρο “Κοσμάς Ψυχοπαίδης”), Πειραιώς 211, Ταύρος Αθήνα και θα μεταδοθεί μέσω Webex και Youtube (πλ. στην επισυναπτόμενη εγκύκλιο).

Σκοπός της Ημερίδας είναι να προωθήσει την Ενταξιακή Εκπαίδευση και να υποστηρίξει το έργο των εκπαιδευτικών στο συγκεκριμένο τομέα. Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν καλές ενταξιακές εκπαιδευτικές πρακτικές που εφαρμόζονται στη χώρα μας και συνάδουν με τα δεδομένα της διεθνούς εκπαιδευτικής πραγματικότθητας, καθώς και η δυνατότητα αξιοποίησης αυτών των πρακτικών στο πλαίσιο της έγκαιρης παρέμβασης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Βασική ομιλήτρια κα είναι η κα Judith Wides, Διευθύντρια Συμβουλευτικής και Οικογενειακής Υποστήριξης στο Εθνικό Κέντρο Παιδικής Ερευνας Προσχολικής Ηλικίας, Ουάσιγκτον DC, (Director of Counseling and Family Support at the National Child Research Center Preschool, Washington, DC), με τίτλο «Preschool As Citizenship Building; Creating Community In An Inclusive Early Childhood Program», καθώς και εξειδικευμένοι/ες εισηγητές/τριες στο πεδίο της Ειδικής Αγωγής.

Ακολουθεί η Εγκύκλιος συμμετοχής στην Ημερίδα «Ενταξιακή Εκπαίδευση/Συμπερίληψη και Ειδική Αγωγή: Καλές πρακτικές έγκαιρης παρέμβασης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση», της Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) κας Παρασκευής Δραμαλιώτη, καθώς και το Πρόγραμμα αυτής.

Δείτε το έγγραφο με τις πληροφορίες εδώ

Δείτε το Πρόγραμμα της Ημερίδας εδώ

Δείτε επίσης

Πρόσκληση eTwinning για συμμετοχή σε διαδικτυακό μάθημα με θέμα: “eTwinning & Εργαστήρια Δεξιοτήτων” 

To Sakidio-Ημέρα της Γυναίκας: Γυναίκες της επιστήμης – video αφιέρωμα 

Ψυχολογική υποστήριξη θυμάτων των Τεμπών: Συγκροτήθηκε δίκτυο κλινικών και μονάδων ψυχικής υγείας | Λίστα 

ΑΣΕΠ-γραπτός διαγωνισμός: Δεκτές όλες οι απαντήσεις σε 17 ερωτήσεις με πρόβλημα-Θέματα και ορθές απαντήσεις

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση