Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημέρωση για νέους διορισμούς-νέες οργανικές ΕΕΠ & ΕΒΠ-Αποσπάσεις-Μετατάξεις-Ενστάσεις Μεταθέσεων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημέρωση για νέους διορισμούς-νέες οργανικές ΕΕΠ & ΕΒΠ-Αποσπάσεις-Μετατάξεις-Απόφαση ΚΥΣΕΕΠ για ενστάσεις Μεταθέσεων, από τους Αιρετούς Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια.

Ενημέρωση για νέους διορισμούς και άλλα θέματα

Ακολουθεί Ενημερωτικό Σημείωμα των Αιρετών του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΚΥΣΕΕΠ) Γεωργίας Μπουλμέτη και Βασίλη Βούγια.

Ενημερωτικό Σημείωμα – Ενημέρωση για νέους διορισμούς και άλλα θέματα – Πέμπτη 30.03.2023

Νέοι μόνιμοι διορισμοί

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Υπουργός ΠΑΙΘ κα Νίκη Κεραμέως στον ΣΚΑΪ για τους νέους 3.770 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, θα προηγηθούν μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Εκπαίδευση, καθότι υπάρχουν σε ισχύ οι Αξιολογικοί Πίνακες του 2019 και θα ακολουθήσουν διορισμοί στην Ειδική Αγωγή, από τη στιγμή που αναμένονται από το ΑΣΕΠ οι οριστικοί Αξιολογικοί Πίνακες των Προκηρύξεων 2ΕΑ/2022 και 3ΕΑ/2022. Η διαδικασία σύμφωνα με την Υπουργό τρέχει ήδη, με στόχο να αναλάβουν υπηρεσία οι διορισθέντες στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Υπενθυμίζουμε πως έχουμε επισημάνει σε προγενέστερο ενημερωτικό μας σημείωμα, ότι για να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν νέοι μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) θα πρέπει να υπάρξουν Οριστικοί Πίνακες, αναφορικά με τις Προκηρύξεις 2ΕΑ/2022, 3ΕΑ/202, 4ΕΑ/2022 και 5ΕΑ/2022. Για την Προκήρυξη 1ΕΑ/2022 έχει κοινοποιηθεί ο Οριστικός Πίνακας – Δείτε εδώ

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες μας, το ΑΣΕΠ προτίθεται να ανακοινώσει τους Οριστικούς Πίνακες της Προκήρυξης 3ΕΑ/2022 μετά το Πάσχα, αφού περατωθεί η εξέταση των 4.000 περίπου, σε σύνολο 6.204 εντάσεων για όλες τις Προκηρύξεις (ποσοστό 7,8% επί των καταταγέντων), ενώ για την Προκήρυξη 2ΕΑ/2022 η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων δεν έχει εκκινήσει, οπότε θα χρειαστούν 2 με 3 μήνες από τώρα για να μπορέσει να καταστεί εφικτή η δημοσίευσή τους.

Παρόλα αυτά το ΕΕΠ-ΕΒΠ θα πρέπει να διεκδικήσει τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, ώστε στην κατανομή των νέων 3.770 θέσεων να λάβει επιτέλους το μερίδιο που του αναλογεί και να μην έχουμε για μια ακόμη φορά τα πολύ μικρά νούμερα διορισμών του παρελθόντος.

Σύσταση νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μας και παρότι η εισήγηση του Αυτοτελούς Τμήματος ΕΕΠ-ΕΒΠ για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) είναι έτοιμη σχεδόν εδώ και ένα μήνα, δεν υπάρχει πρόθεση από το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει η διαδικασία άμεσα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κλάδους ΕΕΠ-ΕΒΠ και τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ). Ας ελπίσουμε πως θα προλάβουμε τη σύστασή τους έως τις προσεχείς Μεταθέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2024!!!

Πότε θα εκδοθούν οι Εγκύκλιοι Αποσπάσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023-24

Σύμφωνα με σημερινή μας πληροφόρηση, οι Εγκύκλιοι του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για υποβολή αιτήσεων Αποσπάσεων σε περιοχές/ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ./Σ.Δ.Ε.Υ.-ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. για το 2023-2024 και για υποβολή αιτήσεων Αποσπάσεων σε Υπηρεσίες και Φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2023-2024, θα εκδοθούν την προσεχή εβδομάδα.

Εγκύκλιος-Πρόσκληση Μετατάξεων για το 2023-24

Εκδόθηκε η Πρόσκληση για τις αιτήσεις Μετατάξεων εκπαιδευτικών Α/θμιας, Β/θμιας και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), σχολικού έτους 2023-2024. Για τη μετάταξη οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει πέντε (5) έτη εκπαιδευτικής υπηρεσίας στον κλάδο που υπηρετούν. Δεν επιτρέπεται μετάταξη υπαλλήλου πριν παρέλθει διετία από το διορισμό του. Μετάταξη υπαλλήλου σε ανώτερο κλάδο δεν επιτρέπεται πριν από την συμπλήρωση οκταετίας από το διορισμό ή από προηγούμενη μετάταξη.

Τι αποφάσισε το ΚΥΣΕΕΠ για τις ενστάσεις επί των Μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2023-24

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 η 4η συνεδρίαση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού  (ΚΥΣΕΕΠ), με θέμα την εξέταση ενστάσεων για τις Μεταθέσεις μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2022-23

Συγκεκριμένα, το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού  (ΚΥΣΕΕΠ), έκανε ομόφωνα δεκτές τις ενστάσεις επί των Μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2022-23, αναφορικά με τις αιτήσεις  μέλους ΕΕΠ ΠΕ29-Εργασιοθεραπευτών-Εργοθεραπευτών και μέλους ΕΕΠ κλάδου ΠΕ25-Σχολικών Νοσηλευτών για Μετάθεση τους σε Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

Οι ενστάσεις έγιναν δεκτές, αφενός γιατί δεν ανακλήθηκαν εντός ενός μήνα (παρ. 4 του άρθρου 148 του Υ.Κ.) οι αιτήσεις παραίτησης δυο μόνιμων μελών ΕΕΠ και αφετέρου γιατί δεν υφίσταται κώλυμα της παρ. 2 του άρθρου 148 του Υ.Κ. και ως εκ τούτου η υπαλληλική σχέση των δυο αυτών μελών ΕΕΠ θα λυθεί αυτοδίκαια στις 31.08.2023.

Αναμένεται μετά την εισήγηση του ΚΥΣΕΕΠ, η υπογραφή της Απόφασης των συμπληρωματικών Μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2022-23 από τον Υπηρεσιακό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κο Ιωάννη Βλάσση.

Δείτε σχετικά

Οργανικά κενά ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023: Πίνακες ανά κλάδο και ανά ΣΜΕΑΕ/περιοχή Α/θμιας & Β/θμιας-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ 

Εγκύκλιος Μετατάξεων 2023-24 εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ: Tα οργανικά κενά-Αιτήσεις έως 11.04.2023 

Κεραμέως-μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση: Πρώτα στη γενική και μετά στην ειδική-Ανάληψη υπηρεσίας τον Σεπτέμβριο 

Κεραμέως-πανελλαδικές 2023: Θα διεξαχθούν με υπηρεσιακή κυβέρνηση-177.000 σετ ρομποτικής στα σχολεία 

Αναστολή προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών κατά την προεκλογική περίοδο 

Μισθοί πείνας στο Δημόσιο: Μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων και το 2023

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση