Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενωση Διευθυντών σχολείων: Όχι στην αλλαγή Διευθυντών κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενωση Διευθυντών σχολείων: Όχι στην αλλαγή Διευθυντών-ντριών κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς-Τοποθέτηση νέων Διευθυντών σχολείων την 1η Αυγούστου 2023 προτείνει η Ενωση.

Ενωση Διευθυντών σχολείων

Την πλήρη αντίθεσή της στο ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί αλλαγή Δ/ντών-Δ/ντριών κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, λόγω της τεράστιας αναστάτωσης που θα επιφέρει στην εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των σχολικών  μονάδων, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών/ντριών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μάλιστα η Ενωση Διευθυντών, για τη διασφάλιση της εύρυθμης και ομαλής λειτουργία των σχολικών μονάδων, καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να δεσμευτεί ότι όποτε και να ολοκληρωθούν οι κρίσεις Δ/ντών-Δ/ντριών η τοποθέτησή τους στις σχολικές μονάδες να πραγματοποιηθεί  την 1η Αυγούστου 2023.

Ακολουθεί η ανακοίνωση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Π.Ε.

Κομοτηνής 14 115 26 Αθήνα  – www.panenosi.gr – panenosi@gmail.com

Αθήνα, 13-10-2022

Αρ. Πρωτ.: 5

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ/ΝΤΡΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών/ντριών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την έκδοση της με Αρ. Πρωτ. Φ.350/98/122749/Ε3/6-10-2022 εγκυκλίου του Υ.ΠΑ.Ι.Θ., που αφορά στη Συγκρότηση Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών/ντριών σχολικών μονάδων, έχει να επισημάνει τα εξής:

  1. Είναι απολύτως αναγκαίο να πραγματοποιηθεί επιλογή νέων Διευθυντών/ντριών σχολικών μονάδων, αφού η θητεία τους έχει λήξη από τις 31 Ιουλίου 2020.
  2. Οι διαδικασίες επιλογής Δ/ντών-Δ/ντριών σχολικών μονάδων θα πρέπει να πραγματοποιούνται πάντα το δεύτερο τρίμηνο του έτους (Απρίλιος–Ιούνιος), και οι νέοι/ες Δ/ντές-Δ/ντριες να αναλαμβάνουν υπηρεσία στις σχολικές μονάδες τους την 1η Αυγούστου, ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία τους.
  3. Η αλλαγή Δ/ντών-Δ/ντριών σχολικών μονάδων κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς-όπως φημολογείται το τελευταίο διάστημα- είναι πέρα και έξω από κάθε λογική, και θα οδηγήσει σε μεγάλη αναστάτωση τη λειτουργία των σχολικών μονάδων(εκπαιδευτικοί θα εγκαταλείπουν στη μέση της χρονιάς την τάξη τους για να αναλάβουν διευθυντές, διευθυντές που δε θα επιλεγούν θα πρέπει να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις με αποτέλεσμα να πρέπει να μετακινηθεί σε  άλλη σχολική μονάδα ο τελευταίος τοποθετηθείς εκπαιδευτικός, αλλαγή ωρολογίων προγραμμάτων κ.ά. ).
  4. Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στο ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί αλλαγή Δ/ντών-Δ/ντριών κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, λόγω της τεράστιας αναστάτωσης που θα επιφέρει στην εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των σχολικών  μονάδων.
  5. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.  να δεσμευτεί άμεσα, ότι όποτε και να ολοκληρωθούν οι κρίσεις Δ/ντών-Δ/ντριών η τοποθέτησή τους  στις σχολικές μονάδες θα πραγματοποιηθεί  την 1η Αυγούστου 2023, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των σχολικών  μονάδων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας

Τηλέμαχος Κουντούρης                      Νικόλαος  Μακεδών

Δείτε σχετικά

Συνάντηση Κεφαλίδου με Ενωση Διευθυντών: Προβληματισμός για την αλλαγή Διευθυντών κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς

Δείτε επίσης

Λειτουργία Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου: Η ολοκληρωμένη πρόταση της Ενωσης Διευθυντών 

Χρονοδιάγραμμα αξιολόγησης σχολικής μονάδας 2022-23 | Εγγραφο 

Επιμορφωτικά προγράμματα ΙΕΠ: Ποια πραγματοποιήθηκαν-ποια ολοκληρώνονται-ποια προγραμματίζονται 

Πίνακες μοριοδότησης Συμβούλων Εκπαίδευσης: Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας

Λειτουργία Δημοτικών σχολείων 2022-23 | Εγκύκλιος 

Λειτουργία Νηπιαγωγείων 2022-23 | Εγκύκλιος 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση