Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενωση Ελλήνων Φυσικών: Το οξύμωρο των διορισμών στον κλάδο ΠΕ04

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενωση Ελλήνων Φυσικών: Το οξύμωρο των διορισμών στον κλάδο ΠΕ04-“Οι συνάδελφοι Φυσικοί που υπηρετούν χρόνια την δημόσια εκπαίδευση σε κάθε άκρη της Ελλάδας δικαιούνται ανταμοιβή και όχι αποκλεισμό”.

Ενωση Ελλήνων Φυσικών

Αθήνα, 20/8/2021

Αρ.πρωτ.: 10

Προς:

Αξιότιμη Υπουργό

Παιδείας και Θρησκευμάτων

κ. Νίκη Κεραμέως

Θέμα: Το οξύμωρο των διορισμών στον κλάδο ΠΕ04

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Μετά τους πρόσφατους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, κατά τους οποίους οι Φυσικοί αδικηθήκαμε κατάφωρα, γινόμαστε θεατές σε μία ακόμα παράσταση του θεάτρου του παραλόγου. Αρχικά είδαμε να αγνοούνται πανηγυρικά οι αποφάσεις των Π.Υ.Σ.Δ.Ε. όλης της χώρας, σχετικά με τις οργανικές θέσεις σε κάθε ειδικότητα του κλάδου ΠΕ04.

Στην παρούσα φάση βλέπουμε τους νεοδιόριστους συναδέλφους να καλούνται να δηλώσουν προτιμήσεις στα κενά κάθε Δ.Δ.Ε. Και προκύπτει το παράδοξο Χημικοί, Βιολόγοι και Γεωλόγοι να προτρέπονται από τις Δ.Δ.Ε. να δηλώσουν κενά Φυσικών, αφού οι ίδιοι δεν τοποθετήθηκαν ποτέ για να τα διεκδικήσουν!

Μετά λύπης διαπιστώνουμε να πληθαίνουν οι Δ.Δ.Ε. που δεν έχουν ώρες Α΄ ανάθεσης για να καλύψουν το ωράριο οι νεοδιόριστοι του κλάδου ΠΕ04.  Επομένως, προκρίνεται η αξιοποίηση της Β΄ ανάθεσης, με άμεσο αποτέλεσμα να μειωθούν οι διαθέσιμες θέσεις για αναπλήρωση για τους Φυσικούς.

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας

επιβεβαιώνει αυτό το ακραία άδικο και παράλογο γεγονός. Παρόμοια φαινόμενα συμβαίνουν και σε άλλες Διευθύνσεις. Παραθέτουμε την ανακοίνωση της Δ.Δ.Ε. Κορινθίας:

Πρόσκληση υποβολής δηλώσεων προτίμησης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 17:10

Καλούνται όλοι οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν δήλωση προτίμησης για την τοποθέτησή τους σε σχολικές μονάδες για το έτος 2021 – 2022 μέχρι Δευτέρα 23-08-2021 και ώρα 14:00.

Συγκεκριμένα

οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί καλούνται να κατεβάσουν το επισυναπτόμενο αρχείο word, να το συμπληρώσουν, με βάση το επισυναπτόμενο αρχείο με τα κενά, και να το αποστείλουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση mail [at]dide.kor.sch.gr .Θα σας αποσταλεί επιβεβαίωση λήψης σε εύλογο χρονικό διάστημα.

 Επισημάνσεις
  1. Οι εκπαιδευτικοί που δεν θα υποβάλουν δήλωση τοποθέτησης κατατάσσονται τελευταίοι και καταλαμβάνουν οποιοδήποτε από τα εναπομείναντα κενά.
  2. Οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ04.02 (Χημικοί) και ΠΕ04.05 (Γεωλόγοι) μπορούν να δηλώσουν και τα κενά του κλάδου ΠΕ04.01 (Φυσικών).
  3. Για κάθε απορία σχετικά με τις τοποθετήσεις ή τα κενά τηλέφωνο επικοινωνίας: 27410-77023.
Με λίγα λόγια,

δεν φτάνει που δεν μας αποδόθηκαν ποτέ τα πραγματικά οργανικά κενά σε κάθε Δ.Δ.Ε., εις βάρος της ειδικότητας μας και προς όφελος όλων των υπολοίπων του κλάδου μας, πλέον καταλαμβάνονται και τα λειτουργικά κενά από άλλες ειδικότητες, οδηγώντας τους συναδέλφους Φυσικούς στην έξοδο από την εκπαίδευση!

Ο υπολογισμός των κενών διορισμού έγινε με βάση έναν αλγόριθμο που στηρίζεται στην Α΄ ανάθεση. Αποτέλεσμα να διοριστούν συνάδελφοι ΠΕ04 που δεν έχουν επαρκές ωράριο πρώτης ανάθεσης. Όσο περνά ο καιρός θα φαίνεται το λάθος και η αστοχία του διορισμού 87 μόνο Φυσικών.

Παρακαλούμε θερμά

να αποκατασταθεί άμεσα αυτή η αδικία, προς όφελος όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες δικαιούνται το καλύτερο.

Οι συνάδελφοι Φυσικοί που υπηρετούν χρόνια την δημόσια εκπαίδευση σε κάθε άκρη της Ελλάδας δικαιούνται ανταμοιβή και όχι αποκλεισμό.

Μετά τιμής,

το  Δ.Σ. της Ε.Ε.Φ.

Δείτε επίσης

Ενωση Ελλήνων Φυσικών: Αλαλούμ με τις υπηρεσιακές μεταβολές στη Μέση Εκπαίδευση
Εγκύκλιος ολοκλήρωσης υπηρεσιακών μεταβολών μέχρι την Τετάρτη 25.08.2021: Διαμαρτυρία ΟΛΜΕ
Οδηγίες προσωρινής τοποθέτησης νεοδιόριστων και μεταταγμένων εκπαιδευτικών από το Υπουργείο Παιδείας

Δείτε ακόμη

Διευκόλυνση καθημερινότητας εκπαιδευτικών: Παρέμβαση με 5 προτάσεις για τους υπό τοποθέτηση εκπ/κούς
Πρόσκληση αποσπάσεων νεοδιόριστων ειδικών κατηγοριών του ν. 4722/2020-Αιτήσεις έως 24.08.2021
Διευκρινιστικές οδηγίες για ανάληψη υπηρεσίας νεοδιόριστων: Αδυναμία παρουσίας για λόγους υγείας-εγκυμοσύνης-λοχείας-covid
Παράταση προθεσμίας ορκωμοσίας νεοδιορισμένων εκπαιδευτικών και ανάληψης υπηρεσίας έως τη Δευτέρα 23.08.2021
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση