Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου-ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας: Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των 22 εκτελεσθέντων θυμάτων των Ναζί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου-ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας: Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των 22 εκτελεσθέντων θυμάτων των Ναζί κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου-ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας

Για τις εκδηλώσεις της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ) Καλλιθέας εστίασε στην αλληλεπίδραση των μαθητών με την τοπική ιστορία.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε κατάθεση στεφάνου και παρασήμων από τους μαθητές αποτίοντας φόρο τιμής στο μνημείο των 22 εκτελεσθέντων, που έπεσαν θύματα από τους Γερμανούς Ναζί κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στο σταυροδρόμι των οδών Μαντζαγριωτάκη και Δοϊράνης.

Η δράση υποστηρίχτηκε από τη Διευθύντρια του σχολείου Νίκη Χατζηχαλεπλή, τους Εκπαιδευτικούς Λία Δεσποτίδου, Νάνσυ Νταφαλιά και Δήμητρα Ζήκου, καθώς και από τον Πρόεδρο του Συλλόγου γονέων Ηλία Τζήμο.

__________________________________

Ιστορικά στοιχεία του ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας

Το σχολείο ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2017 έπειτα από αίτημα αποσυμφόρησης του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου. Ο Δήμος Καλλιθέας παραχώρησε το κτήριο όπου μέχρι τον Νοέμβρη του 2017 στεγάζονταν το Ειδικό Δημοτικό και Ειδικό Νηπιαγωγείο Καλλιθέας τα οποία μεταστεγάστηκαν σε νεόδμητο κτήριο στη Δημοσθένους. Η ονομασία ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας είναι όμως παλιά γιατί αυτή είχε, το πρώτο ΕΕΕΕΚ της Ελλάδας που στεγαζόταν στην οδό Ανδρομάχης στην Καλλιθέα.

Το σχολείο αυτό, μεταφέρθηκε σε καινούργιο κτήριο στον Άγιο Δημήτριο το 2007 και μετά από λίγο μετονομάστηκε σε ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου. Η παραπάνω προϊστορία του ονόματος αλλά και του κτηρίου δημιουργεί προβλήματα στην αναζήτηση του σχολείου μας στο Google και Google maps που παραπέμπουν αντίστοιχα στην ιστοσελίδα του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου και στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας παρά τα αιτήματά μας να το διορθώσει.

Το νεοϊδρυθέν ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας λειτούργησε για πρώτη φορά τη σχολική χρονιά 2018-19 με τα 2 από 6 χρόνια φοίτησης που προβλέπονται στα ΕΕΕΕΚ και με την προοπτική να λειτουργεί ένα έτος παραπάνω κάθε σχολική χρονιά μέχρι την πλήρη ανάπτυξή του.

Δείτε επίσης

28η Οκτωβρίου 1940: Η Εγκύκλιος με το μήνυμα του Υπ. Παιδείας Κ. Πιερρακάκη που θα διαβαστεί στα σχολεία

Μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττας Μακρή

Μήνυμα επετείου 28ης Οκτωβρίου από την Υφυπ. Παιδείας, Θρησκ/των και Αθλητισμού Δ. Μιχαηλίδου

Επέτειος 28ης Οκτωβρίου: Εκπαιδευτικό video και φύλλα εργασίας από “To Sakidio” 

Δείτε επίσης

ChatGPT-δωρεάν ηλεκτρονικό μάθημα: Πλήρης οδηγός-Περιγραφή βασικών χαρακτηριστικών και των περιορισμών του 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση