Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εορταστική εκδήλωση ΕΕΕΕΚ Φθιώτιδας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου – «Χαίρε, ω, χαίρε Ελευθεριά»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εορταστική εκδήλωση ΕΕΕΕΚ Φθιώτιδας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου – «Χαίρε, ω, χαίρε Ελευθεριά» – Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων την 21η Μαρτίου 2024.

Εορταστική εκδήλωση ΕΕΕΕΚ Φθιώτιδας

Το πρωί της 21ης Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Φθιώτιδας με την πολύτιμη αρωγή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εορταστική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Χαίρε, ω, χαίρε Ελευθεριά».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος Κάσσης ως εκπρόσωπος της Ι. Μ. Φθιώτιδας, η κ. Ειρήνη Σόλια Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων  του Δήμου Λαμιέων, η κ. Ξηρομερίτη Μαρία Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου Λαμιέων, η κ. Αλβέρτη Βασιλική Προϊσταμένη του ΚΕΔΑΣΥ Φθιώτιδας, η κ. Τσιάκα Δήμητρα Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Λαμίας, η κ. Αλεξάνδρα Τσιβαλιού Προϊσταμένη του Ειδικού Νηπιαγωγείου Λαμίας, ο κ. Παράς Γεώργιος Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας, ο κ. Αγγελάκης Παναγιώτης πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου,  η κ. Γεωργία Ταξιάρχου υπεύθυνη του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ «Πρόσβασις», εκπαιδευτικοί και μαθητές του 9ου Γυμνασίου Λαμίας, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, του Ειδικού Νηπιαγωγείου Λαμίας καθώς και ωφελούμενοι του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ «Πρόσβασις».

 

Μικροί και μεγάλοι, οι μαθητές και οι μαθήτριες, η Διευθύντρια κ. Χουσιάδα Σταυρούλα, το προσωπικό, οι γονείς και οι επίσημοι προσκεκλημένοι απέτισαν τον καθιερωμένο φόρο τιμής στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου Μαρίας, μητέρας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 που άνοιξε τον δρόμο για την απελευθέρωση του γένους των Ελλήνων απο τον πολυετή Οθωμανικό ζυγό.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου ντυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες μέσα σε ένα άρτια προσεγμένο σκηνικό, έψαλλαν το «τη Υπερμάχω», τραγούδησαν δημοτικά και επαναστατικά άσματα, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, με την δέουσα επισημότητα, ευλάβεια και σεβασμό, πάντα υπό την διακριτική εποπτεία και καθοδήγηση του προσωπικού του σχολείου και στο τέλος απέσπασαν το ενθουσιώδες και αυθόρμητο χειροκρότημα του κοινού. Η συμμετοχή ήταν καθολική ενώ η χαρά και η συγκίνηση ήταν έκδηλες στα πρόσωπα όλων.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821!!!

Δείτε επίσης

Πιερρακάκης για 25η Μαρτίου: “Οι επαναστάσεις της εποχής μας καλούνται να απαντήσουν σε νέες προκλήσεις” 

Μακρή για 25η Μαρτίου: “Το 1821 είναι ένα παράδειγμα που φωτίζει τα σημεία των καιρών και μεις χρειαζόμαστε το φως”

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση